ja mam te reklamy od miesiaca... wiec strace jak tak sobie cofne.
Na poprzednim komputerze ktoś mi pomagał i sie udalo wiec tutaj tez musi
Nima innych programów?
ja mam te reklamy od miesiaca... wiec strace jak tak sobie cofne.
Na poprzednim komputerze ktoś mi pomagał i sie udalo wiec tutaj tez musi
Nima innych programów?
Jak masz pirata, to nie proś o pomoc, god. Idź do sklepu, zapłać za windowsa i problem zniknie.
Jak masz wirusa, łatwo sprawdzić, odpalić konsolkę i szukać niepożądanych procesów. Jak nic nie ma, to znaczy że albo sam zainstalowałeś ten syf i da się go usunąć standardowym sposobem, albo już był wgrany i guzik Ci pomoże każda rada z tego miejsca.
jezcze spróbuj tak odinstaluj całkowicie przeglądarke i zainstaluj ponownie. Pewnie zapytasz dlaczego. Raz jak naprawiłem kompa gosciowi okazało sie żę jego przeglądarka (niby Firefox) to był wielki virus. I puśc scana z Avasta być może on coś znajdzie (oczywiście po aktualizacij bazy wirusów antywiursa) jak narazie nie wiem jak pomóc. Jeśli to nie pomoże to najepiej zastanawiać się nad formatem i ściągania plików z bezpiecznych stron i czytać co się instaluje.
Tak btw, system oryginalny?
Nie twój interes. I nie ma to żadnego znaczenia dla sprawy.
Idź do sklepu, zapłać za windowsa i problem zniknie
Brednie.
I puśc scana z Avasta być może on coś znajdzie
Avast... no na bank
Zainstaluj jakiegoś antywirusa i nim przeskanuj, a Avasta do kosza. Jakbyś miał normalnego antywira, to pewno te śmieci w ogóle by Ci się nie zainstalowały.
Opisz swój problem tutaj i dołącz wymagane logi (przeczytaj przypięte tematy, żeby wiedzieć co i jak), a otrzymasz fachową pomoc. Nie wiem czy wolno tutaj podawać linki do innych "forumów", bo nie znam regulaminu na pamięć, ale przecież chce tylko pomóc autorowi tematu w rozwiązaniu jego problemu
Mylisz się. Tak samo, jak pirackie gry, tak i system nie musi działać poprawnie. Ma to dość duże znaczenie, jak również pomaganie komuś kto ukradł i jeszcze płacze, że coś nie działa, jest bezsensowne. Jak za darmo się ściąga, to nie marudzi na błędy, jak płaci i ma problem, to już może szukać pomocy.
Co nie zmienia faktu, że jesteś tego tak pewny, że gdy kupi Windowsa problem na pewno zniknie. Równie dobrze może zrobić formata,
Spróbuj odinstalować przeglądarkę i zainstalować inną.
Skoro wcześniej miał taki sam problem i nie da się tego usunąć tak, jak usuwa się inne tego typu spam boty, to znaczy że pewnie pobrał trefną wersje windowsa. Oczywiście, da się tego pozbyć, ale oczekiwanie pomocy w momencie w którym zwaliło się coś, jest głupie. Tak jakbyś ukradł samochód i później do mechanika z pretensjami jechał że coś w nim nie działa, tak jakbyś tego oczekiwał.
to znaczy że pewnie pobrał trefną wersje windowsa
Znów brednie. Jak nie masz nic do dodania w temacie, to nie pisz nic.
Ma to dość duże znaczenie, jak również pomaganie komuś kto ukradł i jeszcze płacze, że coś nie działa
Nie ma znaczenia. A już zwłaszcza nie ma to związku z opisanym tutaj problemem.
Nie Twój interes co kto robi z pieniędzmi i skąd bierze oprogramowanie.
Po prostu autor tematu ma zainstalowane złośliwe programy, które nie są wykrywane przez w/w skanery.
Skan(OTL, FRST), pokazanie logów, identyfikacja syfu, usuwanie, czyszczenie i gotowe. Podałem odnośnik wyżej.
Słuchaj cwaniaczku. Guzik mnie interesuje jego sytuacja finansowa - proszenie jednak o pomoc w momencie, w którym coś się ukradło jest po prostu śmieszne. Skoro ściągnął, to nie będzie to działać tak, jak normalnie powinno, zawsze jest jakieś obejście. Forum piractwa nie popiera, to i takowym się pomagać nie powinno. Jeżeli nie masz pieniędzy na kupienie systemu, to nie marudź, że jego ukradziona wersja działa niepoprawnie.
Znów brednie. Jak nie masz nic do dodania w temacie, to nie pisz nic.Nie ma znaczenia. A już zwłaszcza nie ma to związku z opisanym tutaj problemem.Nie Twój interes co kto robi z pieniędzmi i skąd bierze oprogramowanie.Po prostu autor tematu ma zainstalowane złośliwe programy, które nie są wykrywane przez w/w skanery.Skan(OTL, FRST), pokazanie logów, identyfikacja syfu, usuwanie, czyszczenie i gotowe. Podałem odnośnik wyżej.
Właśnie ma olbrzymie znaczenie. Jeśli to pirat, to kit wie jakie ma w sobie "bonusy" lub jakimi witaminkami z ewentualnymi "bonusami" to crackował:/
Słuchaj cwaniaczku. Guzik mnie interesuje jego sytuacja finansowa - proszenie jednak o pomoc w momencie, w którym coś się ukradło jest po prostu śmieszne. Skoro ściągnął, to nie będzie to działać tak, jak normalnie powinno, zawsze jest jakieś obejście. Forum piractwa nie popiera, to i takowym się pomagać nie powinno. Jeżeli nie masz pieniędzy na kupienie systemu, to nie marudź, że jego ukradziona wersja działa niepoprawnie.
A może pobrał windowsa i używa w tym momencie trialu?
btw
Sprawdź dysk c może tam znajdziesz jakiś folder z podejrzaną nazwą
Słuchaj cwaniaczku.
O jejku, ale mi pojechałeś.
proszenie jednak o pomoc w momencie, w którym coś się ukradło jest po prostu śmieszne
Śmieszne, to są te twoje jęki. Wstąp do policji, albo zostań Batmanem i zwalczaj zło gdzieś indziej, a nie offtopuj w temacie.
Skoro ściągnął, to nie będzie to działać tak, jak normalnie powinno
Znów brednie.
Forum piractwa nie popiera
Kompletnie bez znaczenia dla sprawy. Temat jest o reklamach, a nie o tym skąd pobrać nielegalnie Winde. I jeszcze raz przypominam, że kupa ci do tego jaki kto ma system na swoim kompie.
Jeżeli nie masz pieniędzy na kupienie systemu, to nie marudź, że jego ukradziona wersja działa niepoprawnie.
Jeżeli nie masz nic do dodania w temacie, to nie pisz nic. Wszystkie twoje posty tutaj są offtopem.
@Vences
Właśnie ma olbrzymie znaczenie. Jeśli to pirat, to kit wie jakie ma w sobie "bonusy" lub jakimi witaminkami z ewentualnymi "bonusami" to crackował:/
Taaaak ? A jeśli to wersja 1:1 ? Jeśli ktoś używa byle jakich piratów, czy jakichś wersji repackowanych, to już jest jego problem. Nie mnie to oceniać i nie o tym jest ten temat.
Ja zakładam, że to normalny system, bo nie mam powodów sądzić inaczej.
Nie wiem po grzyba się kłucicie, ale ja nie prosze o pomoc w momencie w którym coś ukradłem tylko o pomoc zjakimś gównem co siedzi mi na komputerze od jakiegoś czasu.
Na początku problemu nie było, ale jak zacząłem pobierać różne programy typu avast, cclaner itd to jakoś w tym czasie zaczeły pojawiać się te reklamy.
Siedzi mi to gdzies na komputerze i wszystkie podane przez was sposoby nic nie pomogły, a tylko dodały kilka niepotrzebnych programów na dysku.
A co myślicie o takim skanowaniu systemu podczas uruchamiania? słyszałem, że takie mendy podczas uruchamiania systemu najczęściej się nie bronią i da się je usunąć, ale nie wiem jak to zrobić w avaście.
I problem mam na kolejnym sprzęcie... laptop z orginalnym windowsem
Pobrałem na nim winrara i daemontolls czy jakoś tak i już reklamy automatycznie zawaliły internet... programy dawno usunięte, a problem dalej jest.
Sory za dziwną pisowanie, ale pisze jedną ręką i staram się szybko pisac.
Jak instalujesz różne programy daemon, avast itp. to często jest tam gdzieś mała krateczka informująca czy chcesz zainstalować toolbary i inne syfy trzeba uważnie patrzeć podczas instalacji.
Sprawdź w opcjach przeglądarki dodatki -> rozszerzenia i wtyczki może tam coś siedzi (możesz wrzucić screena) lub w windowsie Start -> uruchom wpisujesz msconfig tam masz programy/procesy aktualnie uruchomione musisz sam wyodrębnić podejrzane rzeczy.
A przyczynę nieoryginalnego systemu można wsadzić między bajki
A co myślicie o takim skanowaniu systemu podczas uruchamiania? słyszałem, że takie mendy podczas uruchamiania systemu najczęściej się nie bronią i da się je usunąć, ale nie wiem jak to zrobić w avaście.
Uruchom avasta, z lewej wybierz skanowanie, a potem z rozwijanej listy po prawej "skanowanie podczas uruchamiania systemu"
Witam! Mam nowy sprzet i oczywiscie przegladarke Mozilla Firefox i jest problem.
Adblock+ jest a reklamy smigaja jak oszalale... nowe okna itd itd.
Nie umiem obslugiwac tego programy, czy dodatku wiec prosze o pomoc co zrobic i o szczegółowe wskazówki.
Dzieki z gory i pozdrawiam!