Wyżej podałem statystyki to po pierwsze.
Po 2 pobrałem WTFast i masz za free ale obsługuje tylko niektóre gry, aion akurat jest w tej liście.
Wyżej podałem statystyki to po pierwsze.
Po 2 pobrałem WTFast i masz za free ale obsługuje tylko niektóre gry, aion akurat jest w tej liście.
Pan Lowca - To , ze na NA jest wiecej polakow niz na Barusie to najlepsza bajka jaka slyszalem i nie wiem jak to skomentowac...na Amerykanskiej wersji gra moze ze 100 polakow na wszystkich serevrach o ile tylu...polowa to pewnie polacy mieszkajacy w US....
WTFast kosztuje prawie 50 zl ...dziekuje dowidzenia tyle w temacie
w Aionie ping wiekszy nzi 50-60 - dziekuje i tyle wtemacie .
Wystarczy ?? czy jeszcze cos musze dodac?
aaaa - w AIona nie ma sensu juz zbytnio garc bo ludzie sa tak wygeraowani , ze msusiz ich gonic z 2 lata conajmniej...
Wiesz, twoje zdanie jest mało warte, nawet nie wiem czy w ogóle grałeś.
Piszą mi Polacy że jest ich od groma, co chwile widzę polskie nicki, ping mam bardzo dobry, wtfast mam za darmo z ich oficjalnej strony.
Nie mądrzyj się jak 13 latek bo w d*pie byłeś i gówno widziałeś.
Osobiście gram i wbiłem dziś kolejne 9 lvli i jakoś gra się świetnie z Legionem.
PanŁowca powinieneś słuchać bardziej doświadczonych graczy. Na Aion NA ( Siel tam najwiecej ludzi gra ) Nie ma takiej opcji żeby było 50k ludzi. Na żadnym z amerykańskich serwerów razem tyle nie ma. Zapewniam cię. Różnica dla mnie jest w pingu jak zajdziesz dalej niż BM set i zaczniesz duele z lepszymi graczami odczujesz swój europejski ping. Jak ja grałem na NA ludzi było podobnie jak na Barus inaczej to można odczuć bo LFG jest ogólnie dostępne więc naturalnie wydaje się wiecej graczy. Jak najbardziej ludzi da się doścignąć ale zapewniam cię nie zrobisz tego nawet w pół roku. Tu nie chodzi nawet o granie 24/7 aion jest tak zrobiony by grać o ustalonej godzinie w dniu czyli siege pozniej dungi i masz PvP dla zabicia czasu. Ogółem system jest w porządku dla nowych, ale pograsz i zobaczysz co znaczy różnica w gear i piórkach. Grom wie jakie lv piórek mają na NA gracze.
Dlatego w skrócie dodam jeśli naprawdę masz ping 27 to jak najbardziej polecam NA tylko teraz pomyśl wtfast jest darmowy 30 dni później trzeba go opłacać co miesiąc gdzie na EU gold pack starczy ci jeden za pieniądze i później już nie musisz wydawać pieniędzy. Jeśli myślisz o opłacaniu wtfast tylko po to żeby grać w Aion'a to zapewniam cię jest wiele lepszych gier za taką miesięczną cenę.
Raczej by nie kłamali podając statystyki i liczbę graczy online. To po pierwsze.
Po 2 pisze jak byk że tiamat jest najbardziej popularny co zresztą midać jak wejdzie się na channel łączony że widać graczy z innych serwerów i pod postaciami najczęściej jest tm. Czyli skrót od TiaMat.
Nie wiem, według mnie raczej by nie kłamali, poza tym widać różnicę sporą między graczami tutaj a tutaj.
Tak, mam wersję od gayforge i ncsoft.
Raczej by nie kłamali podając statystyki i liczbę graczy online. To po pierwsze.Po 2 pisze jak byk że tiamat jest najbardziej popularny co zresztą midać jak wejdzie się na channel łączony że widać graczy z innych serwerów i pod postaciami najczęściej jest tm. Czyli skrót od TiaMat.Nie wiem, według mnie raczej by nie kłamali, poza tym widać różnicę sporą między graczami tutaj a tutaj.Tak, mam wersję od gayforge i ncsoft.
Gosciu pisalem w Aiona gram okolo 4 lat wiec prosze cie :X nie pisz ze co ja widzialem bo widzialem napewno wiecej niz ty przez te 4 lat :X
Wystraczy poczytac polskie forum o Aionie gdzie kazdy napisze ci , ze najwiecej ludzi /rodakow dra na sielu...
Oczywiscie , ze ludzi gra tam wiecej ale nie 50k gosciu serevry maja po 5k przepustowosci a Ty piszesz o 50k gdzie by to sie mialo pomiescic?? Do tego Aion powoli wymiera i zostaja tylko starzy gracze....gra jest nudna jak flaki z olejem po 65.
Tak masz darmowego wtfasta i ping 25 , mieszkasz w ameryce ?? z wtffastem ludzie maja pingi w granicach +- 80,,,,na eu serevrach malo kto ma pingi ponizej 50 a ty piszesz , ze masz 25 na NA tyle w temacie pograj troche przestan klamac to po 1 a pozniej piszesz na temat Aiona - bo jak narazie Twoja wiedza opiera sie na "slyszalem od ludzi" no to jak koelgo powiem ci , ze ja rozmawiajac z Topowymi graczami EU slyszalem zupelnie inna wersje , ludzie z NA wracaja do Eu bo poprostu maja tam pingi nie pozwalajace na pvp w jakikolwiek sposob a o kata czy runa nie mowiac gdzie musisz miec reakcje sekundowa...
Ps. NIe mam zamairu sie klocic pisze tylk ojak jest i tyle.
teraz na barusie jest 1400 online 2 miesiace o tej porze bylo pewnie okolo 2k wiec sam sobie odpowiedz czy to mozliwe , ze na NA wersji bedzie 10x wiecej graczy...nie spominam o innych wymarlych serevrach eu po 400-500 online.
Po pierwsze "gościu" nie mów że grałeś więcej ode mnie bo pamiętam że grałem w aiona gdy był jeszcze płatny i grałem przez długi czas póki nie wpuścili robotów i gunnera którzy są jak wiemy OP, wtedy przestałem grać, ale zatęskniło mi się za klimatem + ostatnio tutaj na forum jest dużo dyskusji na temat wersji NA, więc postanowiłem spróbować i nie mam opóźnień, nie mam ścin, wszystko chodzi płynnie jak na EU + WIDOCZNA RÓŻNICA MIĘDZY GRACZAMI, więc nie pieprz mi głupot "gościu" że jesteś taki i owaki skoro widzę na własne oczy co i jak.
Nie chce sie zbytnio wtracac ale to co pisze donek jest prawda, odczujesz pozniej jak jest z tym pingiem jak zaczniesz PvP, serwer PL nie jest taki stary jak na NA i nie ma tam hyper koksow, item shop podobno w NA jest bardziej p2w a wyobraz sobie teraz ze ci ludzie w stanach maja kase nie to co w PL wiec hmm... zostaniesz zmielony przez wiekszosc wole dozbierac na goldpacka albo kupic jeden i miec spokoj (to tylko kilkanascie zlotych...) niz byc zmielony jak pasztet przez itemshop i graczy kilkuletnich z serwera
WTFast nie jest darmowy, tylko przez 30 dni i nie mozliwe jest to abym ja mieszkajac w DE mial ping 25 w wersji EU gdzie serwery stoja w DE... wiec co dopiero ty 40-50 mam jakos bedac blisko serwerow i gdy mam swietna siec jak Vodafone, ty mialbys wiecej grajac w PL pewnie, a co dopiero teraz rzeczywistosc ile masz na NA, nie czujesz scin bo grasz PvE (nie wspomne o waveingu), z pingiem powyzej 100 zostaniesz przez amerykanow zjedzony na '2 strzaly' nie wspominajac o tym jaki maja gear ktory bedziesz zdobywal przez dlugie miesiace
co do serwerow... 50k? Takich serwerow nawet nie ma na NA a jakby tyle bylo ludzi na serwerze to mobkow by braklo przy 6k chyba, gralem tez na NA kilka miesiecy temu i nie odczulem nawet zbytnio aby tam duzo wiecej ludzi bylo... a 2000+ na serwerze jest zupelnie ok. Aaaa i gadanie o klasie jakiejs ze jest OP nie stawia cie w swietle doswiadczonych graczy... wrecz przeciwnie, na kazda klase jest sposob, trzeba wiedziec tylko jak i miec umiejetnosci i... dobry ping.
Może masz racje bo póki co mam tylko 40lvl ale na duelach wygrywam, ping takowi mam i mogę przysięgnąć na własne jaja, sam się zastanawiam jakim cudem, ewentualnie jakieś błędy.
Póki co jest okej, nic nie odczuwam, nie szkodzi mi dobić 65 i tak gdy Cabal ll wyjdzie to Aion do kosza pójdzie.
Pewnie, zawsze mozesz pograc. Na serwerze NA mialem ping 200-550... na EU mam obecnie 40-50
W pierwszego Cabal nie gralem ale slyszalem ze 2 jest niby slaba... ktos pisal, ze podobna do Aion... wiec raczej nie slaba tylko dobra!
"Tak masz darmowego wtfasta i ping 25 , mieszkasz w ameryce ?? z wtffastem ludzie maja pingi w granicach +- 80,,,,na eu serevrach malo kto ma pingi ponizej 50 a ty piszesz , ze masz 25 na NA" - co ty pieprzysz, za przeproszeniem? Europa nie konczy sie na tobie i twoich kolegach... Jak masz dziadowski net to nawet google ci sie otwiera z pol godziny to sb na ping mozesz narzekac ale nie mow od razu o calej europie... Ja jak gralem miesiac/poltora miesiaca temu to mialem ping w granicach 20-30. Kolega 30-40. Tak jak i masa ludzi. Polecam zainwestowac w nowszy modem/router niz sprzed 20 lat to i pingi sie zmniejsza
"Tak masz darmowego wtfasta i ping 25 , mieszkasz w ameryce ?? z wtffastem ludzie maja pingi w granicach +- 80,,,,na eu serevrach malo kto ma pingi ponizej 50 a ty piszesz , ze masz 25 na NA" - co ty pieprzysz, za przeproszeniem? Europa nie konczy sie na tobie i twoich kolegach... Jak masz dziadowski net to nawet google ci sie otwiera z pol godziny to sb na ping mozesz narzekac ale nie mow od razu o calej europie... Ja jak gralem miesiac/poltora miesiaca temu to mialem ping w granicach 20-30. Kolega 30-40. Tak jak i masa ludzi. Polecam zainwestowac w nowszy modem/router niz sprzed 20 lat to i pingi sie zmniejsza
20-30 do STanów?puknij się w łeb, jakby ci za ścianą stał serwer, może byś miał 10-15 ms, no chyba , że te 20-30 to 200 - 300 tylko nie potrafisz odczytać
Siemka.
Wiem że dużo tematów tego typu ale ja osobiście chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja.
Lepiej grać na EU czy NA?
wiem że na NA jest 5 razy więcej ludzi, brak p2w i dbają o patche ale ping ponoć szaleje.
A na EU jest gówna warty wydawca, p2w, patche 100 lat po NA i mało graczy...Ale Ping jest okej..
I tu pytanie do was, lepiej zacząć tu czy tu.
Ktoś grał na NA i EU? wypowie się ?