Większość Gildii/Klanów należących do społeczności Novasociety to pseudo "pro" gracze, którzy postanowili zjednoczyć się w MultiGamingu. Oczywiście ta społeczność z prawdziwym wspomnianym Multigamingiem nie ma nic wspólnego, bo co Wam oferuje?
- Blog na Wordpressie, gdzie użyto szablonu pobranego najprawdopodobniej nielegalnie z internetu, gdyż nie sądzę, żeby ktoś kto nie potrafi estetycznie podpasować go pod swoje potrzeby wydałby 45 dolarów. http://themeforest.net/item/oblivion-the-ultimate-multipurpose-gaming-theme/5501609 . Jeszcze coś, usunięto opis autora szablonu ze stopki i dodano notkę: © 2013 Novasociety. All rights reserved , co oznacza przywłaszczenie sobie do niego całych praw autorskich, co jest karalne.
- Forum na darmowym skrypcie Mybb, co dalej jest ciekawe, skoro tyle pieniędzy mieliście na szablon Wordpress, to czemu nie jakiś silnik porządny typu IP.Board?
Co więcej, szablon również nie stworzony lecz pobrany, mogę również tu sypać linkami w razie potrzeby.
- Temspeak 3 bodajże? A raczej kanał na nim
To samo można zrobić samemu za koszt jedynie hostingu na stronę www i domeny, łączny koszt jaki przewiduję to około maksymalnie 30 zlotych. Teamspeak nie wiem ile slotów, lecz jeżeli 512 to na darmowej licencji i VPSsie, o koszcie 20 zł. Jeżeli któraś z obecnych w tej społeczności Gildii uważa siebie za profesjonalistów, to w tym momencie trochę to uniżyłem. Jeżeli nie macie do wydania 40-50 zł na rok na stronę oraz kilku złotych na kanał Teamspeak (nie potrzeba setek slotów), za 20 slotów zapłacicie jakieś 15 zł na miesiąc, to jesteście tylko ludźmi bez pracy, dla których 5 zł na szczytny cel miesiecznie to majątek.
Profesjonalny Gaming potrafi zaoferować znacznie więcej, mógłbym również tutaj wypisywać, lecz czy to ma sens. Na pewno poleci rzesza "hejtów", plus moderator usunie komentarze za "offtop", co się dzieje tutaj często na forum, bo przecież to nie jest słownikowe "forum" lecz PRL z cenzurą. Co więcej, zapewne należy do Novasociety jakiś moderator/administrator, tym bardziej się tym zajmie.
Dalej ciągnąć odnośnie tego czemu napisałem, że "szkoda tylko że Novasociety". Należą do tej społeczności osoby, które od dawna uważały siebie za bardzo zaawanasowanych graczy, tworzą one różne śmieszne Gildie w różnych śmiesznych grach darmowych. Mógłbym wymienić Gildie i osoby i przytoczyć nawet posty z tego forum, jaki ogromny przestrzał ma to ich wywyższenie.
Dlatego też nigdy nie mam zamiaru być częścią społeczności, która bierze do siebie każdego, byle by była masa.
Pozdrawiam
Ps.
Mój wpis nie miał na celu obrażenia nikogo lecz przedstawienia swoich argumentów. Na życzenie autora mogę z chęcią go usunąć.