E tam marudzicie .. . Anime jest świetne i nawet te ich rozmowy przez dłuższą cześć odcinków wciągają . Akcja się rozkręciła już od 19 od bodajże.
Attack on Titan
Świeżo po obejrzeniu ostatniego odcinka i muszę powiedzieć że nieźle pocisnęli. Nie spodziewałem się takiego obrotu akcji, ale szczerze mówiąc jestem z niego zadowolony. Po samej zapowiedzi nie prezentował się jakoś specjalnie, a tu BUM, a do tego jeszcze ta genialna muzyka. Na kolejny czekam jak na szpilkach
Tydzień szybko zleci :]
I znowu nacieszyny oczy ta swietna produkcja :]
No no bardzo dobry odcinek trzymał w napięciu do samego końca miodnie xD
A propos gadania, moim zdaniem to właśnie jest esencją Shingeki no Kyojin - nawet atak na jednego, najmniejszego tytana jest zagrożeniem. Po prostu idiotyzmem byłoby walczyć z nimi bez żadnego celu. (Choć w niektórych odcinkach rzeczywiście mogłoby być mniej gadania )
Jestem na najnowszym epku, anime ogólnie miało bardzo duży potencjał na samym początku. Początkowe epki były boskie, to samo poziom kreski i animacje. Aktualnie anime stało się średnie i do tego przeciągane - epki mogłyby być dużo lepiej rozpisane. No i oczywiście animacja spadła, niekiedy aż mam dosyć jak kiedyś wszystko ładnie rysowali, a teraz chcą pokazać siłą rzeczy scenę, w której galopuje 3 kolesi na koniach z oddali żeby dać kującą w oczy animację komputerową, już mogli sobie darować coś takiego i pokazać z bliska postacie narysowane. I te dramatyczne zwroty akcji, Female Titan arc powinien już się skończyć z 2 epki temu albo już zmierzać ku końcowi. A widać, że będzie się ciągnął aż do samego końca czyli do 25 epka. Ogólnie nie jest źle, ale też nie jest tak, jak było na początku - ale za to najnowszy epek był miłym zaskoczeniem. Ciekawi mnie jak to się rozwinie.
Czyli żandarmeria dostała to co chciała...to jest ewidentne podejżenie, że to od nich była ta tytanka, żeby im przeszkodziła w wyprawie i w sumie dopieli swego :| Ale smaczek nadal zostaje, z odcinka na odcinek coraz ciekawiej się robi.
A kapitan Levi uzupełniał gaz przez cały odcinek btw. Osobiście stawiam iż ten kobiecy tytan, to kolezanka - blondynka Erena, która jako jedyna przeszła do żandarmerii
Perenir, to jest powszechne przypuszczenie u każdego, kto to ogląda xD ale tak, 90% ludzi tak obstawia, ale nie wiem czemu, coś mi mówi, że może być inaczej jednak
Kobieta-tytan to najprawdopodobniej Annie, czyl ta blondynka co poszla do zandamerii. Dlaczego? Tak wiec : a) uklad wlosow kobiety-tytana do jej jest bardzo podobny b ) nie zabila tego malego glutka-blondynka (Armina) c) tak bardzo Annie, Christa i Kobieta-tytan to blondynki xd
btw. Jezeli nie Annie to byc moze Christa.
odsylam tu, jak ktos nie wie, ktora to byla Annie : http://imageshack.us...bohaterowie.jpg
nie spilerujcie i nie sugerujcie.
Dajcie obejrzec odcinek w spokoju
Zacząłem oglądać i muszę przyznać, że Anime jest świetne ^^ Dodatkowy plus u mnie ma za Opening.
Najlepszy opening jaki sogladalem
Pozniej bedzie nowy tez niezly Sim
Kobieta-tytan to najprawdopodobniej Annie, czyl ta blondynka co poszla do zandamerii. Dlaczego? Tak wiec : a) uklad wlosow kobiety-tytana do jej jest bardzo podobny b ) nie zabila tego malego glutka-blondynka (Armina) c) tak bardzo Annie, Christa i Kobieta-tytan to blondynki xd btw. Jezeli nie Annie to byc moze Christa.odsylam tu, jak ktos nie wie, ktora to byla Annie : http://imageshack.us...bohaterowie.jpg
Christa to raczej nie zbyt dobra, nieśmiała i płochliwa xd tak mi się wydaje.
Swietne argumenty JunioR. Uzasadnienie na poziomie podstawowki czyli jego brak.
To samo mogę powiedzieć o tobie
Ja po prostu przedstawiłem swoją opinię, swoje zdanie. Co mnie obchodzi, że kogoś uraża to, że nie podobają się innym ludziom te rzeczy co mi I powiedziałeś to, jakbyśmy rozmawiali o czymś cholernie ważnym, a to tylko anime, no gościu. Się zastanawiam, czy nie za późno odpisałem, ale mam nadzieję, że "kolega" wejdzie i przeczyta
Christa odpada bowiem była widoczna w trakcie gdy złapano kobiete - tytana. Były tam przecież pogaduchy na tych drzewach i wśród pokazanych była też i Christa. Dlaczego Annie? Bo w openingu widnieje jako osoba przedstawiona nieco inaczej niż inni przyjaciele Erena, jej postać nie przemineła odrazu w openingu tylko jeszcze była pokazana jej twarz i znikneła. Wiadoma sprawa iż w openingach często spoilerują fabułę odcinków ale wydaje mi się też iż jest to specjalnie zrobione aby nas nieco zmylić. I tak to taka wiadomość podprogowa. Odnośnie odcinka najnowszego; obejrzałem jakieś 2 godziny temu i już mało co pamiętam z niego :/ . Anime nadal nudne, ale animacje są na wysokim poziomie i tytani również są bardzo fajni.
że tak ładnie i majestatycznie zaspoileruje... odnośnie tego tytana ofc
to jest annie bo tak było w mandze
edit: i tak znajdzie sie ktoś kogo bolą spojlery, a jest taki ciekawski ze i tak zajrzy
Dzięki ale juz tutaj się nie udzielaj.
Fun z oglądania jest wtedy gdy się zaglebia w fabule i ciagle czeka się w nieświadomości na poczynania bohaterów i ich perypetie...
Nie spoilerujcie juz proszę.

~ AlphaWolf
ja tu walne parę argumentów prosto z podstawówki, przez ten temat aż mnie zaciekawiło anime o którym piszecie i muszę przyznać że durniejszej, tak niepotrzebnie brutalnej animacji dawno nie widziałem, toż to głupie jest, obadałem parę odcinków i przeczytałem całą mangę potem już co kilka tomów bo nie dałem rady, takie głupoty mógł tylko wydumać Japończyk, a ten system sznurków nie pamiętam jak się nazywa ale jakoś śmiesznie nie chce mi się szukać i 2 raz tego przeglądać .... nie wiem czy oglądaliście Dragon Ball, ale jak to zobaczyłem to gill mi z nosa wyleciał, nogi w górze i kropelka na czole
nie podoba mi się świat i fabuła miasto z tymi murami też jest do bani, ogólnie fuj, zostaje przy Hayao Miyazaki i jego pełnometrażowych tworach
tak tu słodzicie że i krytyka się przyda
i jeszcze raz toż to po prostu głupie jest
nie można jednak zaprzeczyć że to sezonowiec jak SAO