Podobno Jordine ma byc serwerem dla zergow, graczy pve i duzych gildii rozpoadajacych sie po miesiacu i sporo polskich gildii zmienilo decyzje wyboru na Alustin- czy to prawda? Na Alustin ma byc podobno lepsze jakosciowo pvp i bardziej solidne community...
Black Desert - EU
Taa wielkie polskie community... wielkie zebrania dyskusje i ustalenia, a jak przychodzi co do czego to każdy idzie w swoją stronę..
Co na danym serwie będzie się działo się okaże. Dziw, że niektóre gildie w swym strachu i pełne wszelakich obaw nie wybrały 3go, praktycznie pustego serwera... przecież byłoby tak bezpiecznie, tak błogo.. normalnie zero konkurencji... niedobrze mi się robi jak czytam i słucham o tym... historia się powtarza co tytuł.. dziw, że ktoś jeszcze stara się być "wodzem" w tej jakże pustej i niedorozwiniętej grupie graczy.
Mam nadzieję, że gra zrobi przesiew.. oddzieli ludzi i zweryfikuje ich czasowo.. zobaczymy jak to będzie kiedy wszyscy nagle pojawią się na tym samym lvlu ...
Widze, ze te powazniejsze polskie gildie podzielily sie pol na pol... Ale mnie bardziej interesuja gildie international, a na reddicie mowia, ze Alustin to lepszy wybor dla hardcore pvp gracza co nie lubi bawic sie w zergii...
się okaże.. wszystko i tak zweryfikuje czas.. wiele gier i wiele proroków.. dlatego nie CZYTAM tych stron i gdybania co i jak będzie.. możliwe iż te "top" gildie nagle stracą graczy, po część nie wytrzyma takiego a nie innego PvP... zanim dodadzą pierwszy obszar i nowe miejsca - spoty itd - ludzie nie będą mieli dużego wyboru, kanały nie są dostępne w nieograniczonej liczbie i albo będzie totalna walka o spoty albo względny spokój, wojny klanowe i rage quity, bo dostałem kose łowiąc ryby..
Pierwsze wojny mają być 4 tygodnie od startu, start 3 marca czyli po 31 marca powinno się wsio zacząć.. ile osób do tego czasu wytrzyma.. ile się wykruszy .. nie wiadomo.. o tym jaki serwer może być szczerze nie wie nikt a jaki będzie okaże się za 2 miesiące.. kiedy pierwsze wojenki przejdą, gdzie ludzie konkretni się ostaną w grze. Tu lvlu nie wystarczy wbić .. a bieganie frywolne po instancjach by zebrać gear do pvp też nie ma tu miejsca, trza się dzień w dzień pocić by się wreszcie uzbroić..
Właśnie wyczytałem, że istnieje już Black Desert dla Ruskich. Jak tam sprawa wygląda ? Tam nadal jest B2P czy można grać normalnie ?
Ile ta gra waży ?
Ma ktoś do oddania guest pass ?
Chętnie bym przygarnął guest pass, by nie kupować w ciemno Jeśli ktoś posiada, prosiłbym o priv
No własnie na jaki serwer idziecie ? Wcześniej czytałem, że na Jordan (czy jak on sie zwie) idą najlepsze Polskie gildie i najwięcej pro playerów. Szczerze, to ja raczej nie mam parcia na topke, więc wolałbym jakiś spokojniejszy serwer
Ja też chętnie bym przyjął guest pass
Właśnie wyczytałem, że istnieje już Black Desert dla Ruskich. Jak tam sprawa wygląda ? Tam nadal jest B2P czy można grać normalnie ? Ile ta gra waży ? Ma ktoś do oddania guest pass ?
Tam gra jest F2P ale trzeba bawić się ze zmianą IP..
Mógłby ktoś sprawić mi przyjemność i uraczył by guest passem?
Nie macie co pytać o guest passy ( narazie) bo wszyscy gracze dostaną je dopiero jutro.
Ja tam nie ryzykowałbym bana.
No to kij gramy po eng o ile wbije na serwer ;p
Jutro jeszcze wieksze kolejki będą, bo sporo ludzi kupiło grę po 26.02
jakie kolejki.. człowiek wbija się jak chce na serwer...
Na tym najnowszym serwerze na literkę C nie ma żadnych kolejek.
w ogóle nie ma kolejek.. przed chwilą włączyłem grę i serwery do wyboru, na 2 serwerach gdzie ludzie poszli parę kanałów jest przeładowanych reszta dostępna, na najnowszym ZERO LUDZI - nie wiem po co oni go dołożyli na ostatnią chwilę .. nikt tam nie gra.. raj w sumie..
Ja tam gram i mam nadzieję, że w przyszłości troszke więcej ludzi tam wbije, chociaż nie przeszkadza mi obecnie mało ludzi A tak na marginesie to jest możliwość zmiany serwera jak by jednak ten się wyludnił ?
no i grac od nowa transferów ni ma