Black Desert JP (Japonia) - Guide

Jest już cash shop na JP po tym updacie :D:)

Jest już cash shop na JP po tym updacie

Czy ktoś już w item shopie odnalazł item do resetowania skill point ?

Lub ponawiam pytanie z przed kilku dni, czy ktoś wie w jaki sposób można zresetować skill tree ?

Dlatego że ludzie mają jeszcze za małe poziomu craftów aby tworzyć avatary i nie ma cash shopu gdzie dla każdej klasy jest po kilkanaście wyglądów.

Czyli bez wydawania $$ jesteśmy szarymi mieszkańcami wiosek? Którzy nić nie znaczą?

Czyli bez wydawania $$ jesteśmy szarymi mieszkańcami wiosek? Którzy nić nie znaczą?

Tak jak w prawdziwym świecie:) Nie ma nic za darmo:)

jesli jestes typem osoby ktora lubi miec wszystko odblokowane w 1 dzien i skonczyc gre w 2-gim dniu bo nie ma co robic to tak hajs jest dla ciebie :3

50% kostiumów z Cash Shopu można stworzyć w domkach, drugie 50% kupisz od kogoś na aukcji :P
Przetłumaczę dziś CashShop to powiem wam co tam jest .

Ale będę w domu po 21 dopiero więc wtedy nad tym siądę. :P

Dokładnie niektóre kostiumy dla postaci można stworzyć samemu zbierając w pocie czoła wymagane surowce, co jest fajne jak dla mnie. Puki w itemshopie nie pojawią się przedmioty psujące gameplay to mogą tam pakować co tam chcą (jak np pokojówki ;)

Jakiś sensowny poradnik odnośnie craftu by się przydał. czyli jakas grafika z opisaniem powiedzmy podstawowych surowców i gdzie zdobyć. No coś w tej teges. Było by to mega nie sądzicie?:D

Chciałbym pogratulować wszystkim tłumaczom którzy wzięli udział w 2 Etapie Polonizacji Black Desert!!!!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1F1JZSTF6qd-RmEEwzgbmYOAqw6rd5oKxkbyhLI83XZo/edit#gid=2091878199

Zostało już tylko 300 Lini do przetłumaczenia aby zakończyć 2 Etap Polonizacji Black Desert.

Dziś też wieczorem wydam nową łatkę polonizacyjną:

• Poprawiono około 800 tłumaczeń z pierwszego etapu
  • Dodano 3000 nowych Lini przetłumaczonych
  • Naprawiono Błąd z zacinaniem się gry przy ładowaniu
  • Przygotowanie do tłumaczenia umiejętności w grze
  • Przygotowanie do tłumaczenia kluczowych przedmiotów w grze ( Rzemiosło )
  • Usunięto błędne tłumaczenia
  • Poprawiono interpunkcje

Łatki trzeba się spodziewać dziś około 23:00 , wszystko zależy od tego jak dużo błędów wykryje przy dodawaniu poprawionych tłumaczeń. W ekstremalnej sytuacji łatka zostanie wydana jutro rano.

Na wersji JP póki co nie można sprzedawać rzeczy z item shopu, min. Kostiumów. Tak samo nie można ich póki co craftować z tego co się dowiedziałem. Jak na razie biedna jest wersja JP, no ale to jedna z tych pierwszych wersji.

Ten plick .rar trzeba rozpakować i podmienić pliki po instalacju czy instalator sam je pobiera z tego .rar ??

Instalator sam użyje tych plików. Nie musisz rozpakowywać.

edit: Black Desert Polska coś nie działa (przerwa techniczna) więc napisze tutaj.

BARDZO PROSZĘ OSOBY TŁUMACZĄCE O NIE WRZUCANIE TEKSTU SKOPIOWANEGO PROSTO Z GOOGLE TRANSLATORA. Zdania takie nie mają sensu. Proszę też o nie wstawianie polskich znaków ą, ę itp. Naprawdę później jest dużo do poprawy.

Pozdrawiam

jeszcze jedno pytanie, jak uruchomić grę bo po kliknięciu na ikone BD włacza mi sie strona gry, poprosze najlepiej o jakiś screen jeśli jest taka opcja

jeszcze jedno pytanie, jak uruchomić grę bo po kliknięciu na ikone BD włacza mi sie strona gry, poprosze najlepiej o jakiś screen jeśli jest taka opcja

Jak jesteś zalogowany to na pierwszej stronie klikasz to co wskazuje strzałka:

http://ifotos.pl/z/wwswxap

Na następnej stronie po lewej u góry "start game".

Powinno Ci się włączyć. Jeśli nie to na kolejnej stronie:

http://ifotos.pl/z/wwswxsq

1. Pobieranie programu uruchamiającego grę.

2. Odpalenie gry w 64 bitach.

3. Odpalenie gry w 32 bitach.

Jeśli czegoś nie dopisałem lub napisałem coś źle to mnie poprawcie.

Pracujemy w pocie czoła nad stroną. Wprowadzone zostanie totalnie nowe forum, które umożliwi takie podstawowe rzeczy jak prywatna wiadomość, pełna moderacja itp. Pełny redesign, wszystko będzie czytelne i schludne :) Oczywiście będzie pełna integracja między stroną a forum, także jeden użytkownik na całość. Jeden ban na całą stronę! :P

Strona główna również przechodzi totalną renowację. Mowa o redesignie, zniknięciu problemów z jakimkolwiek skalowaniem zdjęć i innych problemach wieku dziecięcego. Wszystko teraz będzie dużo lepiej rozmieszczine i estetyczne. Przewidywane uruchomienie za 2 dni.

Keep calm and play Black Desert! ;)

a ma ktoś poradnik do polonizacji/ angielszczenia, skoro wasza strona tymczasowo nie działa? ;/

a ma ktoś poradnik do polonizacji/ angielszczenia, skoro wasza strona tymczasowo nie działa? ;/

Trzymaj:

https://www.youtube.com/watch?v=rx6IIc39xgw

dzięki wielkiei jeszcze jedna prośba, macie ten drugi link z filmiku? bo w temacie go nie widzę już. ;)

Było to na fanpage ale niestety są na nim przeprowadzane prace związane z zmianą wyglądu tak że Deska musiał by dać ci link do tego.

mam podobny problem, chce zpolonizowac ale nie moge pobrac plikow bo fanside nie dziala ;/