Mam małe doświadczenie i to właśnie je staram się kumulować na blogu. Mam dużą świadomość tego, że zaprojektowanie sensownej gry nie jest łatwe. Ciekawi mnie, jakie elementy świata Cię zainteresowały.
Mam duże obawy, czy poradzę sobie ze spójnością świata, dlatego też staram się wystawiać pracę na widok publiczny. Czasem zdarzą się sensowne uwagi
Właśnie staram się stworzyć prostą gierkę bez żadnej fabuły za pomocą UE.
Zabrałem się do projektowania (imho) z dobrej strony. Zacząłem od wypisania featursów, które chciałbym umieścić w takiej grze RPG, później część odrzuciłem jako mało istotną/zbyt skomplikowaną/bezsensowną, później określiłem, które featursy powinny mieć uzasadnienie w budowie świata/elementach. Dla przykładu portale są bezpośrednio wpisane jako element świata (często denerwowało mnie to, że w grach są portale, ale jakoś słabo umiejscowione w fabule), następnie przeszedłem do ogólnego zarysu geograficznego świata, następnie rozmieściłem miasta, wioski, teraz staram się stworzyć historię, postaci i inne elementy. Równolegle staram się też powoli nakreślać mechanikę gry.
Możesz wskazać mi, który tekst wchodzi na tło? Nie widzę tego, a chciałbym poprawić. Postaram się ładniej rozdzielać akapity i paragrafy
Dzięki, za komentarz i czas!