No pracowali nad nim ponad rok. Pytanie, czym są nowe mapy? Zrobiono je rok temu, czy w trakcie? A może zrobiono je na szybko, bo ANet potraktowała je jako plaster? Pewne jest, że update dostaniemy przed wakacjami, bo ANet za dużo o tym gada.
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Jak wezmą się za WvW, wprowadzą zmiany, dodadzą jakieś fajne nagrody dostępne tylko na WvW to porzucę religię i przyłączę się do kultu Xara nawołując do uznania GW2 grą świętą
Jak wezmą się za WvW, wprowadzą zmiany, dodadzą jakieś fajne nagrody dostępne tylko na WvW to porzucę religię i przyłączę się do kultu Xara nawołując do uznania GW2 grą świętą
Zmarnujesz się, nie polecam.
"I powiadam ci, że kiedy przyjdą trudniejsze dni, większość odwróci się i nie będzie wierzyć twoim argumentom. Zostaną tylko najwierniejsi, a kult osłabnie. Ale ty będziesz nieugięty w głoszeniu swoich racji. Niezrozumiały. Osamotniony. Wtedy przyjdą zmiany i wszyscy, nawet ci najmniej wierni uznają twoją wielkość i dołączą do kultu twego. Zobaczą, że błądzili"
Słowa Colina Johansona do Ksara
Księga fanbojów, wers 666
No ciekawe co przyniesie rok pracy nad WvW, nie wierze by przywrócili żywot temu trybowi i tak.
Zwiększą drop kluczyków i od razu ludzie się rzucą.
Teoretycznie gorzej być już nie może, ale póki nie ma update'u zawsze jest nadzieja. Jak już go dadzą, to na następną okazję trzeba będzie długo czekać.
Ja żadnych nadziei z update WvW nie wiążę. Najpewniej skończy się jako masowe gvg, bo areny w gh też im nie wyszły. Trzeba też pamiętać, że ANet pracowała już nad revampem WvW, kiedy wprowadzała zmiany, które dobiły WvW. W dodatku te zmiany wprowadzili mimo protestów graczy testujących.
Wybaczcie że wyjdę z tematu... ale balans na pvp jest straszny. Grałem właśnie paręnaście meczy z okazji wejścia systemu lig i nie mogę zrozumieć czemu wprowadzili taki dmg temu dhunterowi...
Po prostu przerzuć się do zwycięskiego wagonika - rev mallyx, tempest, druid, a później chwal się wbiciem legendary jedną z tych klas. Zastanawiało mnie, po co ANet bawi się w balans co kwartał (wątpię, żeby sobie dali radę; pamiętam, jak podniecali się living story co 2 tygodnie). Teraz już wiem. ArenaNet nie kompletnie pojęcia o balansie klas, więc wpadła na pomysł, żeby co kwartał kilka klas było OP, a reszta do pupy. Właśnie po to jest im potrzebny balans co kwartał. Spokojnie, elementalista zawsze jest w topce, więc granie tą klasą jest bezpieczne.
Wybaczcie że wyjdę z tematu... ale balans na pvp jest straszny. Grałem właśnie paręnaście meczy z okazji wejścia systemu lig i nie mogę zrozumieć czemu wprowadzili taki dmg temu dhunterowi...
Nie znasz się i tyle, zaraz zaloguje się Xar i dowiesz się od niego że balans jest bardzo dobry a Ty jesteś niestety Newbie graczem.
Ja zaś Ci powiadam że masz rację, balans w gw2 jest obecnie tragiczny, specjalizacje Druid i DH to chyba robione były pod wpływem środków odurzających gdzie twórcy chcieli zostać w gw2 superbohaterami.
Nic z tym nie zrobisz, najlepiej zostań DH lub Druidem i ciesz się rolą superbohatera
A ja czekam do jutra na nowe wieści
Tu akurat Xar miał rację, bo DH wcale nie jest tak wspaniały. Tylko początkującym graczom wydaje się op, ale w rzeczywistości on nawet nie jest w aktualnej mecie.
A czy to akurat w balansie leży problem obecnej mety? Polemizowałabym. Niemniej Silus słusznie zauważył, że nic nie stoi na przeszkodzie aby stworzyć sobie postać, którą uważa się za op. Gw2 jest pod tym względem bardzo wygodne. Nie musisz ich lvlować i ubierać.
DH nie jest op : O
Już niedługo tym bardziej nie będzie op - https://www.guildwars2.com/en/news/profession-balance-goals-for-the-winter-2016-update/ :^)
Nerfią mi revenanta akurat teraz, kiedy spodobało mi się PvE. Nie ma żadnej wzmianki o obiecanych traitach dla mallyxa. Defensywne możliwości też mi nic nie mówią. Mam nadzieję, że w piątek powiedzą coś więcej i nie skończy się na nerfie auto-attacku mieczyka. Problem nie jest w sile auto-attacku, ale w tym, że nie mam energii na inne skille.
Teraz byle do jutra. Dowiemy się o najbliższych 3 miesiącach i ogólnikowo o dalszych.
@EDIT:
Znerf auto-atak reva mieczem > zbuffuj auto-atak thiefa. wut
no bo thief aktualnie nic nie robi w pve xD
Znając ANet, wtedy to Revenant nic nie będzie robił w PvE. Obecna rotacja nie pozwala na nic innego niż auto-atak. Jeśli ANet skupi się na nerfieniu, a pominie ilość wymaganej energii, to nikt nie będzie chciał Revenanta w party.
Ciekawe jak meta sie zmieni.
Rev moze miec polowe tego dmg, a i tak go wezmą dla boon duration i pasywnych bufow
@ravenlord
Boon duration? To znaczy? Facet of Nature tyczy się boonów, które nakładasz tylko ty, a nie wszystkich boonów. Od mighta jest warrior. Przydaje się perma fury, ale jestem przekonany, że i bez Revenanta da się to załatwić. Revenant auto-atakiem plasuje się w top DPS-ach. Dodaj do tego najdłuższy quickness.
Już na becie ciężko było ogarniać energię, kiedy mieczyk miał zbyt mało obrażeń. Jeśli ANet chce nas zmusić do korzystania z innych skilli, to musi przy tym zmniejszyć energię potrzebną do tych skilli.
---
Jeśli ktoś jeszcze nie widział, to jest już zapowiedź nowości na I kwartał 2016 roku. Jak dla mnie, wielka KUPA. https://www.guildwars2.com/en/news/state-of-the-game-update-q1-2016/
Update 26 stycznia
@up jak czegoś nie wiem to nie piszę. Specjalnie do gry sie zalogowalem zeby sprawdzić i na wiki jeszcze raz przeczcytałem.
"Place the facet of nature on yourself to grant nearby allies naturalistic resonance every few seconds to increase outgoing boon duration."
"naturalistic resonance: Increase outgoing boon duration by 50%." może dawno nie grałem, ale wiem jak to działa.
Gdyby nie działało w ten sposób to wtedy tak tylko dps by się liczył.
GW2 niestety nie jest o depsie tylko o utility. Dlatego nekro i tak jest kopany po jajkach chociaż już nie tak jak kiedyś.