DBKO bY H@DE$

hehe ;D ok pisz pisz :]

Przeprasza, że i tym razem nie edytuje posta ale poprostu, chcę żeby reply było widoczne. Dodatkowo nie dam głowy, że Armor dodawany przez itemki w ogóle działa bo bez względu czy mam strój cały założony czy idę na gołą klatę tak samo mocne obrażenia mi zadają. A reszta w poprzednim moim poście.

Dzisiaj będę ogarniał to co nie działa :]

Dzisiaj będę ogarniał to co nie działa :]

Jak coś to pisaj do mnie. Którego silnika używasz SQL czy xml? Jeśli XML to z chęcią pomogę przy skryptach, kiedyś się w to bawiłem. Co do mapy to odrobinkę też mogę pomóc, co do www i forum radź se sam nie znam się na tym xD. Pozdrawiam :D

Jak coś to pisaj do mnie. Którego silnika używasz SQL czy xml? Jeśli XML to z chęcią pomogę przy skryptach, kiedyś się w to bawiłem. Co do mapy to odrobinkę też mogę pomóc, co do www i forum radź se sam nie znam się na tym xD. Pozdrawiam

XML? hahaha rozwaliłeś mnie tym MySql cisnę ostro ;]

XML? hahaha rozwaliłeś mnie tym MySql cisnę ostro ;]

No co SQLa sam musisz robić bo ja też w tym robiłem ale zbyt dawno temu i już po prostu nie pamiętam . A bawiłem się i Tibią w Sqlu i Mu online. A xml ostatnio się bawiłem i proste przejrzyste skryptowanko. PS. Jak tak ostro ciśniesz to wyciśnij najpierw, żeby te moby były normalne :P Itemami to później. Jak masz ochotę i zaufasz forumowemu koledze to mógłbym się pobawić trochę z mapką :). I GDZIE TE EVENTY??xD

Był jeden na początku i na razie nie mam bo sam muszę ogarniać wszystko -,-

Moby są normalne ;/

Serwer nie jest zły. Patrzyłem na raty i populację innych DBK i sądzę że trzeba zwiekszyć expa gdyż na innych jest zdecydowanie większy exp i dlatego gra na nich sporo stalych graczy :)

Yell nie ładnie tak bocić...

Ja na razie 225 lvl, ale dalej nabijam, a exp jest 100x więc nie widzę sensu powiększania.

Zgadzam się z przedmówcą exp jest odpowiedni, aczkolwiek coraz bardziej zaczyna mi brakować terenów do expienia(125lvl). Przydałby się szybki rozwój mapki i uporządkowanie na niej potworków. Bo są w zasadzie przemieszane i może trochę redukcja dropu? Tak poza tym gra się świetnie. Miriadel skrzynki z itemkami startowymi mógłbyś przenieść bliżej tej areny, przy której zawsze stoisz.

W sumie rozwój mapki byłby lepszy niż zwiększenie expa :D

Miriadel czekamy na nowe expowiska

W sumie rozwój mapki byłby lepszy niż zwiększenie expa Miriadel czekamy na nowe expowiska

DOKŁADNIE. Ciekawe tylko czy Miriadelowi się będzie chciało. W każdym bądź razie ja się polecam :D potrzeba mi tylko naszej dotychczasowej mapki.

A ty MaKu skąd masz domek?:D

Domek kupiłem komendą !buyhouse ( już działa :P)

Podrzuć mi mapke i map editora to się pobawię. Kiedyś robiłem mapki :D

Domek kupiłem komendą !buyhouse ( już działa )Podrzuć mi mapke i map editora to się pobawię. Kiedyś robiłem mapki

No właśnie Miriadel nie za bardzo chce mapkę rozdawać. A właśnie i nagrody za questy są strasznie lipne. Eq wymagane do zrobienia tych questów jest większe niż nagrody za nie. Jedyny wartościowy item to chyba Ninja Helmet, który rzeczywiście wart jest zachodu.

No właśnie Miriadel nie za bardzo chce mapkę rozdawać. A właśnie i nagrody za questy są strasznie lipne. Eq wymagane do zrobienia tych questów jest większe niż nagrody za nie. Jedyny wartościowy item to chyba Ninja Helmet, który rzeczywiście wart jest zachodu.

Zbyt często używasz słowa 'właśnie', robisz powtórzenia :D

Co do questów to robię przy okazji, a eq mam z moobów :)

Ludzie, serwer dopiero wystartował a już każdy się rzuca o jakąś pozycję. Dobrze KapaX nie płacz... wiemy, że questy są kijowe - co z tego ? Nie rób ich po prostu, takie trudne ? Na pewno Miriadel nie weźmie pierwszych lepszych, nie znajomych ludzi do ekipy ots'a, dajcie mu pracować i czekajcie, to jest normalny silnik DBKO nie edytowany (jeszcze), więc przestańcie tak wytykać błędy i łasić się, szczególnie o mapperów, każdy potrafi zrobić mapkę, ładniejszą czy brzydszą, ale każdy może ją zrobić, aby miał gotowego map makera, skoro takowego potrzebujesz to znaczy, że żaden z Ciebie mapper, bo nawet nie potrafisz samemu map makera zrobić do takiego serwera. Tyle ode mnie xD Pozdro ^_^

@Down

Po pierwsze, po drugie itd. piszemy po przecinkach (Szczególik xD). Płacz o słabo wykonane questy to nie jest zgłaszanie niedoskonałości tylko... po prostu płacz :P (To akurat tyczy się Kapax'a).

Po pierwsze nie chcę żadnej pozycji...

Po drugie mówiłem że się bawiłem map editorem i mogę spróbować coś zrobić...

Po trzecie nie wytykam błędów tylko informuje o nich żeby Miriadel w miarę możliwości naprawił je...

Po czwarte wszyscy wiemy, że serw dopiero wystartował i dlatego zgłaszamy różne niedoskonałości ;d

Tsukinek tobie coś na głowie leży czy coś, że tak ofensywnie do wszystkich podchodzisz. Nie broń Miriadela jak głodny ostatniej kromki chleba tylko też dorzuć co jest jeszcze do poprawy. Dzięki temu będzie wiedział co należałoby poprawić. A co do pozycji to mi wisi czy jestem maperem czy zwykłym graczem. Oferuję swoją pomoc dlatego, że widzę potencjał w tym serwerku i chciałbym spędzić na nim dłuższy czas. PS. Przepraszam za powtórzenia w poprzednim poście, ale mnie od pisania co chwilkę odrywali i tak to się kończy :)

PS. Moim zdaniem to właśnie ty Tsukinek broniąc Miriadela(tak jak gdyby ktoś go atakował) w obronę starasz mu się podlizać. To są uwagi, jedne istotne, inne zaś tylko wręcz kosmetyczne. Zgłaszaj je lub nie, ale precz z wazeliniarstwem. Dziękuję. Jeżeli masz zamiar dalej ciągnąć tą farsę, to prędzej wypowiedz się na forum serwera, którego to dotyczy.

KapaX dzieciaku, nie wiesz co piszesz ^^ Wskaż mi chociaż jedno zdanie w tym co napisałem, w którym bronię Miriadela. Jedyne co o nim wspomniałem, to że nie weźmie pierwszych lepszych ludzi do pomocy, to jest wd. ciebie obrona ? przed czym ? Gościu, naucz się czytać, albo rozumować, próbujesz udawać dorosłego a wychodzisz na kretyna :x W tym co napisałem, nie ma nawet takiej wzmianki, która świadczyłaby o tym, że go "bronię" - tak więc rada: Albo naucz się czytać, albo myśleć. Najlepiej poćwicz w sprawie obu tych rzeczy :) A potencjału to nie będzie miał żaden klon DBKO, podoba mi się serwer, ale nie ma żadnego "potencjału", dlatego tylko ty szerzysz wazeliniarstwo, więc nie wjeżdżaj z tym na innych :3 Chcesz pomóc, to zgłaszaj błędy/bugi a nie płaczesz o to, że questy ci nie pasują, jeez... ogarnij sie ;d

@Down

Jak poprawią komendy to zamieszkam u Ciebie, będę wchodził przez okno xd

Nie kłóćcie się, według mnie serwer jest idealny, no może jeszcze skille podnieść i będzie dobrze, ja także mam domek :D (większy, lepszy od MaKu i z trainerami).