DragonBall Online ( Tajwan )

1-Cienko, nie jest jakoś strasznie mało ludzi, ale i oblężeń się nie spodziewaj

2-Tylko questy, grindem nic nie zdziałasz tak na prawdę

3-Sword Master jest chyba najlepszy na solo, jest w sumie stworzony do walk 1vs1, więc w PvP radzi sobie świetnie, a jeżeli chcesz kogoś do PvE to Plasma Majin, który jest maszyną do AoE

Grałem w to dłuuuugi czas, jednakże mimo początkowych zachwytów, z czasem gra się stacza przez 0 balansu oraz gówniane rozkładanie skilli... Postacie fizyczne mają w drzewku skille magiczne tj. Kamehameha itp. ale dodanie chociażby jednego punktu w nie oznaca automatycznie zmarnowanie postaci, co dla mnie było totalnie bez sensu, ale na początku możecie się dobrze bawić :)

z tego co pamiętam to maszyną do zabijania AOE jest turtle hermit

Qeshua i tsukineko88 już ściągam zachęciliście mnie.

okej :)

jak cos serwer nr 1

przecież wszyscy na 2 grają :P

Ja tam gram na razie mam 48 lvl turtla i 37 SK

Ja się zastanawiam jakim cudem ta gra nadal nie jest zaangielszczona...no bo ludzie chyba w to grają i sporo ich jest czyż nie ? A to jest tak mi się wydaje najlepsze mmo 3d z dragoon balla. Są w ogóle plany angielskiej wersji, jacyś wydawcy ?

Ja się zastanawiam jakim cudem ta gra nadal nie jest zaangielszczona...no bo ludzie chyba w to grają i sporo ich jest czyż nie ? A to jest tak mi się wydaje najlepsze mmo 3d z dragoon balla. Są w ogóle plany angielskiej wersji, jacyś wydawcy ?

Były kiedyś jakieś plotki że PWE...

Gra ma kilka fajnych bajerów(ładowanie mocy, dash, sprawdzanie mocy przeciwnika, choć to trochę niedopracowane/ponad klimatem DB bo nie zgadzają się poziomy mocy z mangą/anime) niestety przez barierę językową skończyłem w okolicach questu na dorosłość.

Szkoda że nie zrobili zwykłego ataku na myszkę, zamiast autocastu, taki mały zabieg a sporo by zmienił, szczególnie u tych postaci które biją z daleka pociskami ki. Wyobraźcie sobie, zaznaczasz moba, walisz wszystkie skille, debuffy, a potem tylko prawy, lewy, prawy, lewy i dobijasz moba.

znalazlem czesciowe spolszczenie gry, jest cuit lepiej niz eng.

http://chomikuj.pl/Dawid.joker/Gry+PC/Dragon+Ball+Online+*5bDBO*5d/DBO+Spolszczenie

Co najwazniejsze ... dziala ! :)

Gracie czy nie? bo juz prawie mam pobrane.

@up. Server 2. jakby ktos chcial grac.

fakt sword master jest jedną z najlepszych postaci na pvp ale także ma najdroższe eq

pierwszą postać polecałbym wybrać pod pve albo healera

Jest dobra lecz rzadko brana do party, iz jest ich za duzo.

43jw.jpg

Zapraszam wszytskich fanow serii Dragon Ball do wspolnej zabawy !

Gra posiada piekna kreskowkowa grafike odwzorujaca swiat anime Akiry Toriyamy ! Nie ma sie do czego przyczepic !

To nie zaden Cry engine itd Gra posiada swietna optymalizacje i niskie wymagania sprzetowe wiec ruszy na kazdym drewnianym PC ^^

Wiec sami widzicie ze smieszne te wymagania

:)

CPU : Pentium 4 2.4 GHz

RAM: 512 MB Free

VGA: Geforce FX 5200 / Radeon 9550

HDD: 4.0 GB Free

A tutaj pare screenow z samej gry bo co wam z opisow i wymagan ^^ :

o1fi.jpg

i75t.jpg

lqrb.jpg

rvft.jpg

4zf3.jpg

I jak ? Nie moza przejsc obok tej gry obojetnie !!! :)

Jesli chodzi o system walki i poruszania :

Jest prosty. Dosc podobny do Aiona, czyli targetujemy przeciwnika i atakujemy normal atakiem lub skilami 1,2,3 ... itd Sterujemy oczywiscie WSAD, X - klekamy i ladujemy HP i MP, zas Z - ladujemy energie ki dzieki ktorej mozemy wykonac mocniejsze ataki.

Teraz skad pobrac, gdzie sie zarejestrowac i jak zainstalowac... i co najwazniejsze jak zangielszczyc :

Prosze o to linki do YT z cala solucja :

- zakladanie konta i instalacja.

http://dbocom.com/en...cher (v2.2).zip - pobieramy, rozpakowujemy i wklejamy zawartosc do folderu z gra ( nie do folderow localize czy pack, poprostu na sucho do docelowego folderu gry -> odpalamy patchera, paczuje sie i tyle ^^ ). Gra bedzie czesciowo o angielsku.

Pingu pingu ping

:P :

Pewnie was ciekawi ping

:) Nie ma tradegii ^^ Jest dosc dobry i gra sie przyjemnie. Ja osobiscie go nie odczuwam przy necie radiowym 6mbitow.

To jak zachecilem czesc was do potestowania tej swietnej produkcji ? Son Goku i reszta czekaja na was !

See u in game

:)

PS. Moj nik Qeshua / rasa nameczanin / profesja warrior )