Emisariusze śmierci - Rekrutacja

Po świętach :P

No, prawdopodobnie jutro albo w poniedziałek wieczorkiem, zobaczymy, jak mi się chce.

Witam, jeśli jeszcze można się dopisać to i ja jestem chętny :)

gogogogogogogogogogogogogo

Ja dopiero będę mógł zagrać w poniedziałek.

Też się zapisze, a co ;)

więc co startujemy? ;)

no chyba tak :D

Tak, dzisiaj start.

Przepraszam za opóźnienia, ale nie miałem czasu w święta.

Wiadomo, ustalaliśmy, że po świętach dlatego zapytałem + może akurat ktoś by się jeszcze zapisał.

Ja gotowy jak coś też nie miałem czasu.

Z chęcią bym dołączył do waszej braci :]

Za późno, gra się rozpoczęła.

1. Cel gry
W grze są 3 frakcje - emisariusze, obrońcy oraz zabójcy. Celem zabójców jest eliminacja wszystkich emisariuszy. Celem obrońców jest ich ochronienie. Celem emisariuszy jest przeżycie.

2. Zasady i elementy gry
W grze występuje dwójka zabójców i dwójka obrońców. Ilość może się zmienić, w zależności od liczby graczy, jednak zawsze stosunek między nimi będzie 1:1. Zarówno zabójcy, jak i obrońcy nie wiedzą o sobie. Pracują w dwóch oddzielnych zespołach. Zabójcy co wieczór decydują, kogo zabijają, obrońcy kogo bronią poprzez napisanie PM do MG (w tym wypadku mnie). Emisariusze, zabójcy i obrońcy wspólnie głosują w temacie z grą na osobę, która zostanie dodatkowo uśmiercona. Zostaje dokonane tylko jedno zabójstwo poprzez głosowanie, w przypadku 2 lub większej ilości osób o tej samej liczbie głosów, decyduje losowanie.
Skuteczność zabójców i obrońców zmienia się w trakcie gry. Odpowiedzialne jest za to "zmęczenie". Gracze zaczynają ze zmęczeniem 0 - 100% szansa na zabójstwo/obronę. Wraz z każdym kolejnym zabójstwem/obroną, zmęczenie rośnie, a skuteczność spada wg. następującej rozpiski
1 - 80%
2 - 60%
3 - 50%
4 - 20%
5 - 5%
6 i więcej - 1%
Jeżeli obrońca spotka się z zabójcą o tym samym stopniu zmęczenia, ofiara nie ginie. Jeżeli obrońca jest bardziej zmęczony od zabójcy o 1 lub 2, to zabójca ma szansę na zabicie ofiary wg. tabelki powyżej. Jeżeli zabójca jest bardziej zmęczony od obrońcy o 1 lub 2, to obrońca ma dodatkową szansę na zabicie zabójcy równą różnicy % między nimi. Osoba bardziej zmęczona nie może następnego dnia bronić/zabić. Jeżeli różnica jest równa bądź większa 3 to obrońca/zabójca dodatkowo ginie.
Wraz z każdą akcją, zmęczenie rośnie o 1. Obrońcy/zabójcy mogą zmniejszyć zmęczenie o 2 (min. 1), jeżeli danego dnia postanowią sobie zrobić przerwę. W przypadku wymuszonej przerwy w wyniku ataku, zmęczenie maleje o 1.

3. Warunki zwycięstwa
Zwycięstwo następuje w momencie zabicia wszystkich przeciwników. W momencie zwycięstwa/przegranej emisariuszy, zwyciężają/przegrywają też obrońcy. Musi przeżyć przynajmniej 1 emisariusz

4. Regulacje rozgrywki
Głosowania w temacie do 21:45 poprzez napisanie na czerwono "Głosuję na XYZ", gdzie XYZ to nick osoby. Oddanego głosu nie wolno zmienić. Głosowania zabójców/obrońców do 21:45. Dopuszcza się drobne opóźnienia w czasie, jeżeli ktoś ma dobry powód i się z nim podzieli.

Lista graczy:
1. Sildu
2. Kakeru
3. Misiael
4. Blaumro
5. Oynoki
6. Quintaro
7. Sokoren
8. Niewiara
9. Byczsek
10. Abraxus

11. Darkyy