Face of Mankind: Fall of the Dominion

My gramy, jednak, żeby frakcja miała sens potrzeba dużo ludzi, bo niektóre mają już po 100 osób.

Z tego powodu wszyscy dołączyliśmy do CMG, jakby ktoś chciał z nami pograć, to dane ts'a PM albo na steam.

Ja daje spokój z tą wersją Face of Mankind, praktycznie nic ciekawego nie dodali, a tylko sprawili, że wszystko robi/farmi 10 razy dłużej...

Stara wersja foma + tyle ludzi co gra teraz (jest na prawdę pełno) + nowa grafika i była by genialna gra.

Grałem w poprzedniego FOMA, i pograłem chwile w tego, nazwanie tej produkcji gównem to komplement. Zwyciężył najgorszy combat w historii 20 headshotów by zabić cel bez pancerza, rly? I jak kolega wyżej napisał, crafting rodem z przeglądarkowych kaszan, masakra. No nic, przynajmniej sami gracze w grze na chacie też to hejtują, może za miesiąc gra zbliży się do starej wersji i będzie grywalna.

A tam gówno grałeś, bo combat akurat się w ogóle nie zmienił, a to nie jest cs i nigdy nie miał być, żeby 1 headshotem z broni tier1 kogoś zabić. Zupełnie nie tutaj leży problem...

Ja tam mam dziwne wrażenie, że jednak w poprzedniej wersji ten combat był bardziej dynamiczny. No sory, ale wywalanie po 50 strzałów w jakiegoś lemura by go zabić mnie nie jara. Może nie jest to główny problem tej wersji, ale zdecydowanie bardzo duży minus.
Jak dla mnie chyba najbardziej bolesny jest brak domyślnych frakcji. To wycina bardzo dużo kontentu. W zależności od wybranej frakcji mieliśmy jasno określone cele co robić w grze, i nie było miejsca na nudę, a teraz? Grałeś w BOS, twoje zadanie to robienie dragów jak głupi, i sprzedawanie, CMG craftowało, LED aresztowało. No i jeszcze te mini questy typu "zeskanuj tyle i tyle osób, wykrafć to i to". To po prostu nadawało jasny cel rozgrywki.
Drugi problem to oczywiście sam system craftingu rodem z przeglądarkowych mini gierek. Pomijam już fakt, że każdy chyba może się nauczyć wszystkiego, i wszystko craftować. Po trzecie, sam crafting jest strasznie na siłę wydłużony. Leć po blueprinta, leć po składniki, leć to wycraftować, leć to wziąć z magazynu. Oczywiście wszystko w innych krańcach mapy byś się nalatał.
Jak by przywrócili defaultowy system frakcji (a może to zrobią, bo ludzie spamują o tym na forum, jak i w grze na kanale help), to spokojnie mógł bym pykać.

Ja tam mam dziwne wrażenie, że jednak w poprzedniej wersji ten combat był bardziej dynamiczny.

Combat jest dynamiczny, tylko, żeby mieć dostęp do konkretnej broni musisz teraz tydzień farmić, a tak na prawdę o wiele dłużej, ale nawet nie chce mi się sprawdzać.

Niedługo będą zaczynać tworzyć pierwsze rządy więc lepiej zbierzmy się do całości i zróbmy jakąś frakcję.

W ten piątek ma wystartować kontynuacja świetnego sandboxowego mmo, na który wraz z kilkoma znajomymi czekam od dłuższego czasu. Planuje założyć w nowym FoM'ie frakcje składającą się z rodzimych graczy, naprawdopodobniej pod banderą "Legion IV" (tak nazywała się nasza grupa w starym FoM'ie, był to ważny departament bojowy frakcji CMG). :]

Jeżeli ktoś miałby ochotę na dołączenie do inicjatywy to zapraszam. (preferowany wiek 20+, najelpiej podawać swój nick na steam/profil na steam w temacie albo poprzez PW).

Uprzedzę tylko, że nie jest to typowy mmo z grindem i klepaniem mobów/questów/mapek. To jest sandbox z prawdziwego zdarzenia z dość szybkim combatem (non-target) i zdecydowanie nie jest to gra dla każdego.

mój steam ID: LiquidBang