Gdzie tanio kupić GW2 bez strachu o bana

Kupiłem HoT'a i PoF'a na cdkeys i bana nie mam po dziś dzień, a już minęło trochę czasu.
Nie widziałem, żadnego info o banach za klucze z CDKeys, a reddita przeglądam na bieżąco.
Jedynie o czym piszą modzi to "CDKeys nie jest zalecany jako strona do kupowania kluczy, ponieważ nie jest oficjalnym resellerem. Zalecamy kupować u oficjalnych sprzedawców." I tyle. Nic o banach czy coś. A, że CDKeys sprzedaje klucze w dziesiątkach tysięcy sztuk (nie tylko do GW2) i mają od groma pozytywnych opinii, to nie wiem o co strach? Kupiłem tam chyba łącznie z 6 gier i ze wszystkimi było ok. Po płatności dostałem maila ze zdjęciem klucza z pudełka.

Pozdrawiam paranoików.

@AzumaR2
W linku podanym przez Ciebie nie ma żadnego info o banach.

Hah, ten link to w ogóle beka xD. Bo pytali się o CDKEYS.COM, a niektórzy odpowiadają (chcąc zabłysnąć) że skupują klucze od graczy, niewiadomo czy nagle ktoś po miesiącu nie wycofa zapłaty i klucza nie zbanują, że nigdy nie wiesz od kogo klucz kupujesz... Jest tylko mały szczegół - cdkeys.com skupują oryginalne klucze z oryginalnych stron (np jak gdzies jest przecena to nakupują z 1kk), a nie od graczy. To nie g2a, czy allegro, a niektórzy własnie takie strony opisywali xD

Więc skoro nawet takich podstaw nie wiedzą o stronie którą komentują... to czy to wiarygodne źródło informacji? Nie wydaje mi się. I to pomimo tego że sam mmorpgi kupuje od dystrybutorów, a nie resellerów - więc nie bronię tej stronki, ale tam takie herezje padały... xD

A skad cdkeye maja kod? Z kosmosu,  a moze maja maszynke do magicznego generowania kodow do gier ? 

Tak na chłopski rozum to kupują normalnie i odciągają sobie podatek jako firma, stąd niższe ceny.

wyłącznie oficjalna strona lub oficjalny retailer.

Firma jest dziwna, bo dba o to by klucze były legalne? XD Śmiech na sali.

Typie, klucze są zawsze legalne, nie-istnieje-coś-takiego-jak-generatory-kluczy. To mity wymyślone przez ruskich. Fizyczna szansa, że jakiś randomowy wygenerowany kod działa jest mniejsza niż 0.0000000000000000000000000000000000001%.

Natomiast skąd się biorą "nie legalne klucze"? Stąd, że ktoś je kupuje z np. kradzionej karty więc jakby go kradnie. Niemniej ten klucz nadal jest oryginalny, ale nabyty w nieuczciwy sposób.

I takie sztuczki ludzie stosują na allegro/g2a/kinguin bo tam nie ma pełnej weryfikacji, natomiast Cdkeys to zarejestrowana firma, więc nie ma opcji by coś takiego zrobili. I dotyczy to każdego innego sklepu na świecie, dlatego Blizzard i Zenimax nie banują za "kupowanie od nieoficjalnych sklepów".

Od co, cała tajemnica, eot.

No co ty hasira przeciez wszystkie sklepy po za tymi podanymi przez arene kradna otaczaja nas sami zlodzieje ... Niektorym nie wytlumaczysz :) Jak widzisz probowalem wyciaganc od tych ludzi ktorzy pisza " masa postow na redicie o banach za kupowanie z cdkeys.com" i jakos do tej pory z tej "masy" nie ma ani jedngo linka. Po za stwierdzeniem ze "gm z arny powiedzial ze jak nie bedziecie kupwoac od oficjalnych reselerow to mozna dostac bana poniewaz keye te (slowo klucz) MOGA pochodazc z kradzionych kart i tylko takie sa banowane" .. Tu sie zgadzam jak ktos kupuje od g2a , kinguinow czy allegro ( gdzie nie wiemy od kogo kupujemy patrz sklep czy prywatna osoba ) to ryzykuje ale na milosc boska nie z sklepu ktory istnieje na rynku od paru lat i sprzedaje tysiace kluczy...I na tym opieraja cala swoja herezje o banach pod kazdym tematem o promocji gw2...

Cena Hot-a na CD-Keys jest tak śmiesznie mała, że aż dziwne 39zł, Pof 95zł, ja już kupiłem oba na innej stronie, płacąc więcej oczywiście, więc już dylematu z cd-keys nie mam, wcześniej odradzałem kupno tam z wiadomych przyczyn ( Chociaz np. klucz do Morrowind-a kupiłem z cd-keys bo był prawie 3x tańszy...) Podobnie jak HoT, ale teraz tak myślę, że za 40zł można zaryzykować, wątpie aby tak naprawdę bana komuś wlepili, bo jeżeli oni nie kupują kluczy od graczy, to raczej nie ma szans aby były one zakupione z kradzionych kart.

Cześć, znalazłem taką aukcję na allegro http://allegro.pl/guild-wars-2-heart-of-thorns-gw-ii-automat-24-7-i6628825752.html gdzie GW2 HOT jest za 58,99. No nie powiem cena super i wiele komentarzy ma sprzedający pozytywnych jak myślicie czy kupić i nie będzie problemów czy też gra pochodzi z jakiejś szemranej dystrybucji?