Sądzę, że wziąłbym 50 Akurat 2979zł. Zastanawiam sie nad Windowsem czy może unlegal, chociaż nie wiem
Giercownia za 3 kafle
wiesz windows to już prywatna sprawa, nie propaguje piractwa (sam mam sporo gier np. na steam), ale ja bym wolał do sprzętu dołożyć, a win original zakupić za jakiś czas jak powiedzmy finanse po zakupie sprzętu się ustabilizują
Tu mi wyszlo 2979, ale pewnie w sklepie wyjdzie drożej, bo policzą montaż + muszą coś zarobić + oplacenie lokalu = ok. 3100 wyjdzie na pewno
np. w morele.net montaż kosztuje 66 zł tutaj link: http://www.morele.ne...ementow-266770/
tylko nie kupuj w komputroniku tam zapłacisz dobre 200 zł więcej, mają duże ceny a błyszczą tylko ilością punktów sprzedaży w Polsce
Komputronik błyszczy tylko listą produktów które mogą sprowadzić z tzw. "Głównego magazynu" ale tak naprawdę czekają na sprowadzenie towaru zza granicy.
Sklep złożył mi taki zestaw, zdaje mi się ze słaby i BF3 to nie pociągnie i wgle za 3100 moglbym miec lepsze części..
Pamięć RAM GoodRam DDR3 8GB 1333MHz CL9 1 szt.
Dysk twardy IDE/SATA WD Black 500GB WD5003AZEX 64MB cache SATA/600 1 szt.
Obudowa CoolerMaster Elite 330U Black-Silver - bez zasilacza 1 szt.
Napędy optyczne Lite-ON DVD+/-RW IHAS122-18 bulk black (Serial ATA) 1 szt.
Zasilacz Thermaltake Litepower Black 700W 12cm fan 2xPCIE Active PFC 1 szt.
Monitor LCD 21,5" Asus VE228D LED 1 szt.
Oprogramowanie Microsoft Windows 7 Home Premium PL OEM 64Bit SP1 1 szt.
Procesor Intel Core i3 3220 3,30 GHz BOX trzeciej generacji element zawiera: wentylator procesora 1 szt.
Karta graficzna Radeon 7770 Asus 1GB HDMI&DVI&2xminiDP (PCI-E) v2 element tego typu zawarto także w komponencie:
Płyta główna 1 szt. Płyta główna Asus P8H61-M LX R2.0 element zawiera: karta graficzna, karta muzyczna, karta sieciowa 1 szt.
Razem brutto: 3100.00 zł
nie kupuj czasem tego ścierwa ze "sklepu" to w ogóle nie jest warte tej kasy... najlepiej zamówić zestaw w morele.net lub esc.pl to chyba najlepsze/najtansze polskie sklepy internetowe.
przecież to jest śmiech na sali, 700 w do i3 i 7770 przecież to 450 w z miękkim siurem by pociągnął
i w takiej samej cenię złozyłem tobie na morele zestaw który niszczy dosłownie miażdży swoją wydajnością ten który pokazałeś teraz
A czy dobry jest ten zestaw? I czy ma ktoś najbardziej aktualny kod na darmową wysyłke i montaz za zetke? Wole to niz pendrive Tutaj jest Windows czego u ciebie FlashGordon zabrakło ;p POPRAWIONE ZDJECIE x2
no elegancko, tylko zasilacz lepiej któryś z tych weź, jednak przyda się ponad 500w
Zasilacz Thermaltake ATX SMART 530W 120mm 80+ APFC ( SP-530PCWEU ) 202,01
Zasilacz Tacens Zasilacz Tacens TAC550RV 183,33
i masz 4 rdzenie a nie 2 jak w tamtej propozycji i kartę graficzną o wiele lepszą, moim zdaniem dobry zestaw
W3FHN58JFW kod na złożenie za złotówkę+wysyłka gratis tylko wrzuć montaż do koszyka.
Też go widziałem od Sn1pera, a kiedy go używałes?
Ok działa
Wracam ponownie, tylko tym razem z inna konfiguracją, plany się zmieniły. To już jest max cena. Co sądzicie o tym :
Jeśli komuś chce się odpowiadać to proszę ;P
2.Dodatkiem do monitora jest kabel D-Sub. Czyli bez problemu będe mógł go podpiąć pod karte graficzną? Taki kabel podpina się pod MoBo czy właśnie GPU?
A jeśli będe chciał DVI-D to podpinam pod co? MoBo czy GPU bo płyta gł. chyba nie ma tego wejscia tylko ma DVI-I.
3.Czy zasilacz jest wystarczający i czy obejdzie się bez przedłużek, bo są za krótkie kable?
4.Czy w tej obudowie wbudowane wentylatory są takie jak powinny? Chodzi mi o cyrkulacje powietrza (wydmuchy/wdmuchiwanie). Czy to będzie grało z zasilaczem i jego wentylatorem.
5.Czy kombinacja Radek 7770 i i5 to dobry wybór? Chyba lepszy niż Radek 7850 i i3. Procesor by nie wyrobił z obliczeniami.
6.Klasyczne pytanie: Czy wszystko do siebie pasuje ( płyta głowna, obudowa, CPU,GPU) Pozdrawiam
D sub, to stare wejście pewnie dadzą jeszcze przejściówkę DVI więc podłączysz jak będzie przejściówka jak nie to nie, podpinasz zawsze pod GPU jak masz grafikę w kompie i najlepiej kablem DVI ze względu na lepszą jakość, nie wiem, możliwe że kabel do płyty głównej 2x 4 pin będzie za krótki bo zasilacz na dole montowany, ale tego ci nie powiem, kupisz zobaczysz, zresztą będą montować w morele to będzie ich problem jak to załatwić, będzie grało 2 wentylatory wieją jak trzeba, ja tam wole lepszy procek i słabszą kartę, ale to ja ty rób jak chcesz, wszystko pasuje
kurde uparłeś się na ten windows za 300 stówki, nie masz znajomego który się "zna" i może pomóc ?
jeżeli to ma być komp do grania, to radek 7770 nie przejdzie, daruj se oryginalna winde i grafe lepsza weź.
A co jesli natywna w 18,5' to 1,3k x 766 cos takiego. To na takiej malej rodzialce powinienem coś pograć. Nawet brat woli oryginała ;P Szkoda ze jak ktoś ma boxa to nie moze mi pozyczyc Windowsa. A przejsciowka jest w karcie graficznej, tzn w zestawie. Full HD a ta rodziałka to różnica spora = wiecej fps chyba ;p
Ale ci koledzy komputel poskladali. no no.
Znafffcy:
po 1. Ten cały radeon z fajnymi 7777777770. Zajeboza wow ekstra. ale koledzy cię nie uświadomili, że to gówno ma 128 bit szyne pamięci? Czyli tyle ile hmm karty za 200 zł? Już mój stary gtx 460 cyclone kupiony rok temu za 600 zł ma 256 bitów. I te 256 bitów to jest MINIMUM obecnie żeby grać.
po 2. płyta głowna. Asus jakiś? what? Jak masz pewnego i wkładanego do tysięcy zestawów asrocka b3 bodajże. poszukaj na necie.
ten asrock, do tego i5 2500 z k albo bez albo ten i5 3470, 8 gb ramu grafika jakaś z 256 bitami 1 gb ramu i bedzie git. reszte sobie dobierzesz.
Stary nie szukaj pomocy z kompem na forum gdzie wiekszosc to dzieciaczki poniżej 15 roku życia. Idz na PClab albo na pcformat i tam zapytaj.
o np : http://forum.pclab.p...-za-3000zĹ-OC/
ten temat poczytaj. i inne tam. zobacz jaki gosc za 3000 zł składa zestaw. on chce ssd dysk, ty za to mozesz sobie dokupic obudowe i jakies detale.
Ale ci koledzy komputel poskladali. no no.Znafffcy:po 1 kolego procesor. Ten co ci włozyli i5 3470 czy jak mu tam to chłam. 1mb na pamieci l2 to gowno. i5 2500k kosztuje 800 zł. 100 złoty drożej a masz 6 mb l2. Poczytaj za co odpowiada to L2. Zwykly i5 2500 bez k bo to k to znaczy ze sie lepiej podkręca mozesz miec za 740 zł.po 2. Ten cały radeon z fajnymi 7777777770. Zajeboza wow ekstra. ale koledzy cię nie uświadomili, że to gówno ma 128 bit szyne pamięci? Czyli tyle ile hmm karty za 200 zł? Już mój stary gtx 460 cyclone kupiony rok temu za 600 zł ma 256 bitów. I te 256 bitów to jest MINIMUM obecnie żeby grać. po 3. płyta głowna. Asus jakiś? what? Jak masz pewnego i wkładanego do tysięcy zestawów asrocka b3 bodajże. poszukaj na necie.ten asrock, do tego i5 2500 z k albo bez, 8 gb ramu grafika jakaś z 256 bitami 1 gb ramu i bedzie git. reszte sobie dobierzesz.Stary nie szukaj pomocy z kompem na forum gdzie wiekszosc to dzieciaczki poniżej 15 roku życia. Idz na PClab albo na pcformat i tam zapytaj.Wcisneli ci chłopaki tu same nowosci rynkowe, szkoda tylko, że z gównianymi parametrami.
olej go młody ciepłym moczem, już nie 1 raz wypisuje bzdety, po prostu nie traktuj poważnie tego buraka
@peelen
1. i5 3470 jest wydajniejszy od 2500k (porównując oba na stock).
2. Może i ma szynę 128-bit ale wydajnościowo wypada chyba trochę lepiej niż GTX 460.
3. P67 tylko jak robi OC, jak nie to MSI B75A-C43
@Verenko
Procka weź i5 3470, mobo MSI B75A-G43 (chyba najlepsza na B75) i zasilacz Tacens Radix V 550W. Reszta raczej ok.
Mój zestaw ciągle się zmienia i teraz wygląda tak i chyba tak bedzie wygladał , bo w poniedziałek kupuje,
http://www.morele.ne...ry/info/VOSLve/
Nie wiem co jest złego w tym MoBo, ale moge wziąć też 2 zł droższą http://www.morele.ne...75-pro3-471781/
Tylko ten AsRock ma Załączone wyposażenie
- 2x przewód SATA II
A mi potrzebne chyba SATA III do dysku, a co z nagrywarką?
A w tym asus mam
Załączone wyposażenie
- 2x przewód SATA III
Złącza napędów
- 1x SATA III
- 5x SATA II
http://www.morele.ne...p8b75-v-463866/
ASUS NIE MA HDMI
ASROCK MA tylko 1 zewnetrzne usb 3.0 ;/