Graphics Designer - eSport, layouts, social media etc

Gwoli ścisłości - pozwolę sobie zacytować "Terms of Use" Bēhance'a:

11. Your Warranty and Indemnification Obligations. 11.1 You represent and warrant that you own all intellectual property rights (or have obtained all necessary permissions) to your content and have the right to grant us the license stated in Section 2.2 above. 11.2 You also represent and warrant that your content will not violate or infringe any intellectual property right or other proprietary right, including the right of publicity or privacy, of any person or entity. 11.3 You agree to indemnify and hold Behance and its subsidiaries, affiliates, officers, agents, employees, co-branders or other partners, and licensors harmless from any claim or demand, including reasonable attorneys’ fees, due to or arising out of your content, your use of the Services or Behance Materials, your violation of the Terms, or your violation of any rights of another.

Oraz "Community Guidelines":

1. Only Upload Your Own Work: Behance is a platform for sharing your own creative work — not for uploading or sharing other people's work that you like. If you want to show your appreciation for someone else's work, you can scroll to the bottom of the project and click the "appreciate this" button, you can leave them a positive comment, or you can promote their work via social sharing sites like Twitter, Facebook or Pinterest. But please don't upload other people's work into your own portfolio. This creates confusion about who originally authored the work (and we are all about people getting credit for what they create!)

Dge taka informacja dla ciebie wrzucilem oba pliki "twoja" sowe i orginal zeskalowalem do tych samych rozmiarow zgodnosc co do pixela... To tak jakbys mial przepisac 100 cyfrowy kod nieznajac go idealnie z orginalem .... yhym ... Ludzie podali ci juz 3 przyklady ze zrobiles plagiat a ty dalej swoje :) wiec wymysl inna bajke :) Jak widzisz nie tak trudno udowodnic plagiat ale zeby jeszcze ludzia sprzedawac ... to juz trzeba byc naprawde skur...

Tak nawiasem^^ Dge worek cebuli już został wysłany.

wstyd i jeszcze się reklamuje, a najzwyklej kradnie czyjeś projekty i podpisuje jako swoje :>

Nigdzie nie napisałem że wilk i minotaur jest mój W dodatku sowę robiłem ostatnio z głowy na podstawie rysunku. Mam nawet plik .ill z każdą możliwą warstwą łacznie z rysunkiem Pokazałeś dwie pracę, które nie są moje ale ja nigdzie nie napisałem, że je zrobiłem. Behance nie zabrania pokazywania cudzych prac. Widać zresztą, że to nie jest mój styl. Miałem wielu ale to wielu zadowolonych klientów, którzy chcieli coś specjalnego. Nigdy nie zostałem obrażony ponieważ coś wykonałem słabo. Zawsze wnoszę poprawki zgodnie z rządaniem Prawie zapomniałem. Pod pracami na behance napisałem zaraz po wstawieniu czyja to praca. Jakie to polskie oskarżać kogoś o plagiat bez żadnych dowodów.

Sowa na sprzedaż, taaaa...? To ja ją sobie po prostu wezmę, wykorzystam na jakiejś stronie (w końcu nie zabrania pokazywania cudzych grafik!), może nawet na tym ZAROBIĘ, a że nie napisałam, że zrobiłam ją sama to wszystko będzie jak najbardziej w porządku. Skąd mamy wiedzieć, jak wygląda Twój styl, skoro nie pokazałeś prac, które wykonałeś sam? Nigdy nie zostałeś obrażony za "wykonanie czegoś słabo", bo sam nic nie zrobiłeś.

Zdanie o klientach mnie rozbawiło, ale to przez to, że jestem chyba zboczona :D

Dzięki Bogu, ludzie, dla których tworzę pracę nie są biednymi i zarazem czepiającymi się bezpodstawnie polaczkami

Pozdro 600 od biednego, czepiającego się Polaczka (studiuję stacjonarnie kierunek związany z grafiką i pracuję dorywczo w tym zawodzie - na umowę, w stałym miejscu pracy).

T4l4r i Derpblade - macie ode mnie wirtualną piątkę ;)

To czekajcie. Czyli jak koleżanka zrobiła mi plakat z Breaking Bad i za niego zapłaciłem to znaczy, że ona go ukradła, a ja jestem paserem?

Jednocześnie, jeżeli twój klient chce abyś mu wykonał logo właśnie tej drużyny bo chce sobie walnąć na ścianę w domu to nie masz prawa tego zrobić? Ma pisać do menagera drużyny czy może wykorzystać to logo?

To czekajcie. Czyli jak koleżanka zrobiła mi plakat z Breaking Bad i za niego zapłaciłem to znaczy, że ona go ukradła, a ja jestem paserem?Jednocześnie, jeżeli twój klient chce abyś mu wykonał logo właśnie tej drużyny bo chce sobie walnąć na ścianę w domu to nie masz prawa tego zrobić? Ma pisać do menagera drużyny czy może wykorzystać to logo?

Może ale do użytku własnego a nie publicznego. Kopiowanie tego i mówienie ,że to są to jego prace to po prostu plagiat.

polecam również zapoznanie się z punktem 17. Notification of Copyright Infringement. na Behance, oraz polecam zgłośić plagiat lub kradzież czyichś prac administracji Behance. ;)

I nie, nie można tam na swoim profilu umieszczać czudzych prac.

Qkazoo, płacisz koleżance za jej umiejętności i ołówki (bo sama narysowała, nauczyła się wcześniej jak dobrze rysować, zmarnowała jakieś media przy tworzeniu itd.), NIE za wizerunek. Poza tym Ty wieszasz sobie plakat nad łóżkiem i jesteś zadowolony. Tu się przygoda plakatu kończy - koleżanka dostała pieniądze za wykonaną na Twoją prośbę jednorazową pracę a Ty rysunek zachowujesz dla siebie, nie zarabiasz na nim.

A w tym temacie gnoimy postawę "ukradnę czyjeś dzieło". Jest różnica.

Chce ktoś kupić mam na sprzedaż? Moja praca rysowałem z pamięci. Sprzedam taniej niż oryginał. 2_6310_0.jpg

@Qkazoo

Jest to mój ostatni post w tym temacie, ale czuje się zobowiązany Ci odpowiedzieć, bo sądząc po kontekście Twojej wypowiedzi, była ona skierowana w dużej części do mnie:

Otóż widzisz, jest jedna, podstawowa różnica między Twoją koleżanką, a typem, który założył ten temat. Ona SAMA zrobiła Ci ten plakat, dodatkowo jest to plakat z Breaking Bad, więc może to nazwać równie dobrze reklamowaniem produktu, do czego ma prawo każdy. Typ od tego tematu perfidnie ukradł gotowe grafiki jakichś drużyn i sprzedaje je innym zmieniając napis (Przez co sprawia, że kupujący nigdy nie dowiedzą się, do kogo na prawdę należy logo), nie wspominając o tym, że grafiki nie są jego... ba! Nawet insynuuje, że sam je "narysował". Nawet jeżeli zapłaciłeś koleżance, to zapłaciłeś jej za jej umiejętności artystyczne, a ona zarobiła za swoją pracę zrobioną własnoręcznie, nie za gotowy plakat "Breaking Bad", ze zmienionym napisem na "Gra o Tron". Mam nadzieję, że rozumiesz różnicę.

Chlopaczek usunal swoj pierwszy post i mysl ze to mu pomoze chyba :P? Dge niestety mail z screnem z forum + tlumaczeniem na eng poszedl dla twojej wiadomosci takze usuwanie linkow i postow nic ci nie da ^^