Gry survivalowe

@UP "dosyć ładna grafika"-jedno z wymagań kolegi,naprawdę tak trudno to przeczytać?(Chyba że uwielbiasz pixelowate gry,czy coś w ten deseń to zwracam honor)

Zależy jaki kto ma gust. Warto pomyśleć.

To jak byla mowa o minecrafcie i zombie to moze MineZ? (modyfikowane servery aka days/warz etc.)

Widze że nikt o Dead island nie wspomniał :D jest dead island i dead island riptide single albo co-op 2-4 graczy jest crafting są zombie i w dodatku polska gra z całego serca polecam :>

RUST !

Od Nether po prostu z dala... po godzinie nie miałem siły grać nagrałem film niedługo zmontuje go i dam Nether w 90 sekund bugi bugi potwory bugi potwory amunicja medykamenty potwory bug amunicja wrogowie

A jakoś może zachęcisz do tego rusta? bo mogę go kupić jeszcze dzisiaj ale nie wiem czy warto :P

Dobra krótko, zwięźle i chaotycznie napiszę o niej.

-Jak na bardzo wczesny etap gry spory crafting jak :

*4 rodzaje setów : materiałowy, skórzany, kevlarowy i do eksploracji miast radioaktywnych (można bez setu eksplorować wystarczą tabletki obniżające)

*nawet pokaźna ilość broni : 2x pistolety, 2x automatyczne (karabiny), shotgun, granat, c4 i 2 rodzaje broń tzw. samoróbki jak handcannon i pipeshotgun, dodajmy do tego bronie ręczne, czyli: początkowy kamień, toporek z kamieni, topór, kilof.

*3 rodzaje materiałów do budowy bazy:

-gotowy shelter, czyli mały kącik do którego wystarczy dodać drzwi

-z drewnianych pali

-z metalu

-3 rodzaje drzwi (drzwi to najsłabszy punkt przez który się inni włamują do twojej bazy) czyli drewniane (mega proste do zniszczenia) i metalowe (potrzeba 2-3 c4 którego mega trudno zdobyć) i jako dodatkowe jest tzw wood gate czyli takie wielkie średniowieczne wejście z pali drewnianych (nie wiem jak z ich wytrzymałością) ale one są po to by zagrodzić dom a nie jako główne wejścia do pomieszczenia

-jak mowa o ogrodzeniu domu to są małe i duże ściany z kolcami (palę przybite na krzyż) i jak wyżej mówiłem wood gate np: wood gate i do okołą ściany z kolcami lub same kolece do okola domu oprócz metalowych drzwi i ochrona jest ładna

dodam fakt, że bez naprawiania części budynku po woli ulegają gniciu przez co możesz się zdziwić że obudzisz się bez niczego

- medykamentów też jest troszkę dokładnie jedno usuwające krwawienie i dwa które robią co poprzednik + dodają 40 i 100 hp, dodatkowym medykamentem są tabletki niezmniejszające radioaktywność

-mapa 16x16 km nawet sporo, ale d*py nie urywa (ps lepiej od warz i reszty shitu)

-zwierzyna jak nie atakująca świnie, kury, jelenie i atakująca 2x wilków i niedźwiedzie

-potwory zombie 3 rodzaje zwykłe, szybkie, silne

-wypalania znalezionych surowców by zrobić fragmenty metalu i siarkę oraz węgiel drzewny (te dwa składniki do robienia prochu)

-można mieć zatrucie pokarmowe, wyziębienie, głód, napromieniowanie i krwawienie (stany negatywne)

-Comfort (stan pozytywny)

-4 ulepszenia broni : celownik, celownik laserowy, latarka, tłumik (bronie tworzą się lub znajdujemy z losową ilością slotów od 0 do 5)

dodam fakt iż wszystko co znajdziesz możesz się nauczyć tworzyć za pomocą albo znalezionego planu albo za pomocą papieru i research kitu1 (obok workbenchu)

Ahhh zapomniałem dodać smaczku GRY raz na dzień leci samolot i zrzuca od 1-3 paczek z pomocą, gdzie znajdują się najlepsze rzeczy i każdy o nie walczy

więcej na http://play-rust.wikia.com/

PS: nagrałem trochę materiałów, ale muszę znaleźć czas żeby to pociąć i wstawić najlepsze momenty

a oprócz tego co sami zbudujemy to są tam jakieś miasta itd?

Sa wieksze i mniejsze miasta sa tez pojedyncze budowle. Wejdz na strone co podalem.

Jak z wymaganiami sprzętowymi? takimi realnymi oczywiście :)

Ta stronka nie chce się załadować, ale będę próbował

Ja widzę, że tam ktoś chyba coś pisał pochlebnego o Netherze. Trzymać się od tego gówna z daleka, nawet na to nie patrzeć. Produkcja tych śmierdzących, cygańskich złodziei od WarZ. WW grze nie ma kompletnie NIC, chodzisz bez celu po pustej mapie, nie wiem jak takie gówno można było wydać dla ludzi, nawet jeżęli to pre-alpha. Nie tykaj tego kijem z kupą.

Czy można grać offline w Rust ?(singleplayer)

Nie,nie można grać offline ,wpisujesz klucz na Steam,gdy odpalisz grę masz do wyboru serwery różne,tylko tryb Online.Pozdrawiam

Gra robiona na silniku unity3d tak więc to głównie silnik dba o optymalizacje. Wymagań bym szukał na ich stronie, czyli:

• Windows XP SP2 or later; Windows 7 SP1; Mac OS X "Snow Leopard" 10.6 or later. Note that Unity was not tested on server versions of Windows and OS X.
  • Graphics card with DirectX 9 level (shader model 2.0) capabilities. Any card made since 2004 should work.
  • Using Occlusion Culling requires GPU with Occlusion Query support (some Intel GPUs do not support that).
  • No i dodam te 2GB RAM minimum zalecam od siebie minimum 3GB, ponieważ gra zabiera ok. 500mb ram a pewnie w momentach, gdy jesteśmy w mieście + zombie + ludzie to pewnie do 700 dochodzi spokojnie. Podsumowując 1GB system (win7) + 1GB(gra z zapasem) + inne procesy w tle i żeby przynajmniej 300 było w spoczynku by pc nie szedł na 100%

czekam na like za pomoc :D

A w jakiej ona jest cenie lub jak dostać się do alphy

ale wy leniwi jesteście użyjcie google/allegro

No na steam kupujesz :P robisz przelew :P i masz :P

Ewentualnie Oszczędź kase i poczekaj na DayZ Stand Alone Edition.DayZ jest już gotowe do wydania tylko ,że Rocket (twórca) robi Hype[Train].DayZ to jest chyba jeden z niewielu na rynku Tych POWAŻNYCH Survivali.

Acha dzieki a w jakiej cenie jest przewidziane ?

Polecam sprawdzić Survarium fajnie się zapowiada.

A jak tam wygląda sprawa z Rustem jeżeli chodzi o zapamiętywanie naszych osiągnięć?

Wychodzimy z gry i potem od nowa ?

Będzie ktoś w stanie to tak konkretnie opisać?

Dzięki z góry