Darius na bocie rly? Zanim zaczniesz grać Gravesem naucz się farmić np. na botach taką ashe.
Jak grać Graves'em?
@n4zArh
Jeśli masz sustain supporta to można brać BF, jak nie masz sustainu dodatkowy lifesteal sie przyda.
Runy flat AD ułatwiają lasthity w pierwszych kilku minutach i można je zamienić z ArPen.
@Salioner
Dariusa kontruje większość postaci ranged, takich jak Teemo, Nidalee, Kennen. Harassują dużo, a Darius z powodu braku sustainu musi wracać do bazy lub jest odcięty od minionów.
@Salioner
Powiedz mi, jaki masz lv w grze ? Bo kiedy grasz na bocie przeciwko Dariusowi, to coś jest nie tak z poziomem tej rozgrywki.
I wydaje Ci się, że go bardzo dobrze ogarniasz. Rozegraj nim ~500 gier, to pogadamy.
Darius na bocie? Dowolny ranged go zatrzyma, nawet Graves. Wystarczy mieć kogoś kto go zestunuje (Taric) albo odepchnie (Alistar) w momencie kiedy przyciągnie się do carry. A każda postać ranged go powinna harassować do takiego stopnia, że nie będzie mógł farmić. A jak nie będzie mógł farmić, to zostaje w tyle... i mecz łatwiej wygrać
Kolejne BTW. Cleanse czyści stacki z pasywa Darka?
@n4zArh
Cleanse nie działa na pasyw Darka, ale QSS już tak
http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=2159549
Mam 17 lvl Gravsem wbilem 3 lvl Na normalu 5v5 Darius zawsze idzie na bota ( przynajmniej jak gram to z przeciwnej druzyny Darius z kims tam idze na dol ) Czasami uda mi sie zabic Dariusa ale tylko wtedy kiedy uda mi sie przerwac jego combo np. telam sie flashem dalej i combo i Darius lezy, Lecz to nie zawsze sie sprawdza ;/ Ja mam pecha poniewaz na polaku na bota laza ludzie Jaxem, Masterem Yi i taki Jax mi nie pomoze z Darkiem ;/
oO
Wbij 30, potem rób takie posty. Najpierw prosisz o rady, potem mówisz, że sam sobie wypracowałeś. Kiedy ludzie mówią, że "nie ogarnąłeś" bo masz zaledwie 17 poziom i parę gier nim, to udajesz, że jesteś mistrzem świata.
Masz 17lvl, nie masz nawet run, na bocie masz Yi i Dariusa. .... Boże.. przypominają się czasy z przed... 2,5-3k gier...
Mniejsza z ogarnięciem, twoje obecne mecze to bardziej kwestia nauczenia się gry. Nie mainuj nikogo, tylko ucz się różnych champów i styli gry, a jak zobaczysz że ludzie zaczną układać się według mety we własnym teamie (tzn. jungler, solotop bruiser, mid ap carry, bot ad carry+support) to dopiero wtedy się zacznij szkolić się na konkretnych pozycjach. No, chyba że znajdziesz grupkę znajomych którzy będą trzymać się ustawienia
Co na nim kupować, jakich run używać, w co dawać te specjalne punkty jakich spelli używać. Ogólnie chciałbym się dowiedzieć jak grać Graves'en.