- Planetside 2
- Albion online
- WoW
- Neverwinter online
- TESO
- GW2
- Warframe
- BDO
Jakaś lista sensownych mmo?
- Ultima Online
-
-
- –
…
- TERA ONLINE - ponad 4 lata przegrane i ogromny sentyment oraz najlepszy system walki non-target ever
- FFXIV - bardzo dobra gra z wieloma możliwościami i ciekawą zawartością oraz tragicznym system socjalnym (gra zachęca do zabawy solo na każdym kroku, co na dłuższą metę nudzi)
- GW 2 (tytuł z potencjałem i dobrą fabułą, ale endgame w postaci zbierania skinów typu świecący w ciemności miecz to jakiś żart)
- Warframe
- BDO (gdyby nie brak klasycznych instancji, walki o spoty, chorego systemu kupowania na markecie i ciągłego grindu dałbym oczko wyżej)
- NWO
- Blade and Soul (gra okropnie P2W, ale przegrałem w nią ponad 3 lata prowadząc gildię i za fajne wspomnienia oraz system walki wrzucam na 7 miejsce)
- Aion
- Metin 2 (honorowo)
W ESO i WoWa nie grałem, ale nie pasują mi pod wieloma względami
1.GuildWars 1
2.Aion
3.Cabal
4.Lineage II
5.Vindictus
- Rappelz - gra bardzo przyjemna i z najlepszym systemem petów ever
- MappleStory 2 - aktualnie bardzo fajna giereczka jeżeli mamy z kim grać. Miejscami nudząca ale ma w sobie coś fajnego co przyciąga
- Spirit Tales - niestety zamknięta ale była przecudowna
- Lineage 2 Classic - fajne lekko hardcoreowe expienie
- GW2 bardzo przyjemne niestety z mocno zniszczonym endgame - zero progresowania to słabe rozwiązanie jak na MMORPG. Nie czuć rozwoju postaci
- GW2 - najlepszy świat, jedyne mmo gdzie endgame to nie wieczne kolejkowanie się i afczenie w mieście, fantastyczne klasy postaci
- BDO - jedyny sensowny “klasyczny” (farmienie na spotach, open pk) grindownik na tę porę
- SW:TOR - najlepsza fabuła wśród mmo ever, jedyna gra gdzie postacie się ruszają podczas dialogów i potrafią np grozić twojej postaci blasterem
- Warframe - udany mix strzelanki i grindownika, byłby wyżej gdyby całość nie sprowadzała się do wzięcia jak największego AoE lub frame’a z nieśmiertelnością (dosłownie)
- DDO - grywam do dziś, świetne przeniesienie papierowego rpg
- NWO - dungeons and dragons, dobrze sie bawiłem przez 3 lata z gildią
- Secret World Legends - gra byłaby top 1… gdyby tylko twórcy utrzymywali choćby minimum komunikacji, a tak to nawet nie wiadomo czy coś szykują, czy już olali grę, ostatni update był parę miesięcy temu, szkoda.
Moja lista wygląda następująco:
-
Final Fantasy XIV
-
Blade & Soul
-
Albion Online
-
World of Warcraft
-
Path of Exile
-
Eve Online
-
Guild Wars 2
-
Dungeon Fighter Online
-
RuneScape
-
Star Wars: The Old Republic
- Path Of Exile
- Albion Online
- Warframe
- WoW
- TESO
- Neverwinter Online
- Jeśli Warframe można uznać za mmo to i Diablo 3 tu umieszczę. Mimo wszystko to nadal dobra gra.
- Z tych samych względów dodaję Pagan Online.
Gry dorzucone jedynie z sentymentu, jako że nic więcej poza powyższym mi się póki co nie podoba:
9. ArcheAge kiedyś, bez p2w byłaby to najlepsza gra efer
10. Mu Online. Ponad 10 lat wyjęte z życiorysu
Bonus!
Mam nadzieję co do kilku gier będących w produkcji, które może odświeżą nieco moją listę w (nie)dalekiej przyszłości:
- Lost Ark
- Torchlight Frontiers
- Wolcen
- Fractured
- New World
- Pantheon: Rotf
- Crowfall
- Project TL
- AIR
- Ashes of Creation
Kilka z wymienionych gier nie nadają się do tej listy, ale wymieniając je chodziło mi o privy. Dacie radę się domyśleć które to.
- Metin 2
- Minecraft (Wynncraft)
- 4Story
- Neverwinter
- Mad World - zakochałem się w tej kilkudziesięciogodzinnej Alphie.
tibia i albion online…tylko
- Wow classic
- FF14
- ESO
- Neverwinter
- WOW
- Blade and Soul
- TERA
- reszta gier to syf (zwalszcza gw2)
- ArcheAge
- Warframe
- BDO
- Neverwinter
- Albion Online
- Neverwinter
- WoW
- TERA
- Aion
- B&S
W poniedziałek zrobimy podliczenie :).
Aż jestem ciekawy co wyjdzie.
Na razie głosy oddało około 30 osób ^^.
1.WoW
2.Ace Online
3.Metin2
4.Shayia
5.Aion
6.TESO
7.Flyff
8.Neverwinter Online
9.Blade & Soul
10.GW2
1.ESO
2.GW2
3.WoW
4.Albion
5.PoE
6.BDO
7.Aion
8.Metin 2 (dawne czasy i privy xd)
9.Tiibia
10.FF14 (nie lubię ale dalem na listę żeby było pełne 10)
1.Tibia
2.Ragnarok Online
3.Lineage 2
4.Minecraft
5.Maplestory
- GW1
- AION (za czasów abonamentu)
- FF XIV
- GW2
- TERA
- Lineage 2 ( privy Interlude - Gracia pt2 )
- Tibia
- WoW
- Aion
- Tera