Karta graficzna

A mam to gdzieś w tej chwili, potem się tym zajmie, bardziej mnie ciekawią bajki i liczby FlashGordona, brawa dla tego pana.Tak, czy siak jeżeli chodzi o cenę to przypomniam 960 gtx najtańsza 2gb +-700 zł 280x ponad 1000 zł, Tak, czy siajk najlepiej dopłacić do 970 gtx, co nie zmienia faktu, że 300 zł to dość znacząca różnica jest.

no ale 15 fps więcej są warte tych 300zł bo r9 280x jest dużo wydajniejsza od 960

@Golden

Patrząc na morele to najtańszy R9 280X (niereferencyjny) to 950zł, najtańszy GTX 960 (niereferencyjny) to 850zł. Ponadto R9 380, który też jest wydajniejszy od GTX 960 to już tylko 20zł więcej.

Jak ktoś ma klapki na oczach to nie ważne co mu napiszesz to on i tak nie zmieni zdania.

Jak ktoś ma klapki na oczach to nie ważne co mu napiszesz to on i tak nie zmieni zdania.

dobrze powiedziane

gdyby nie pośpiech amd z fury to pewnie by zdanie miał inne (choć wątpie) bo cena ich jest wysoka nie z powodu złej wyceny tylko dostępności tych pamięci (a dokładniej ich braku) za szybko to wypuścili zamiast poczekac 2-4 miesiące i dopracować karte i poczekać na zapas pamięci HBM to by było ich więcej przez co cena by była mniejsza i większa wydajność

Najtańsze są po plus minus 800, gdzieś ~820. Sprzedajesz grę i masz 700 z groszami, ale co ja wiem. Kup 290x dla 15 klatek w jednej grze, w innych będziesz mieć wzrost być może 4-5, albo i wcale. Nikt nie zwrócił uwagi, że to karty do 1080p, a tam walka jest wyrównana, co najwyżej w wyższej rozdzielczości ma radeon przewagę, tylko i tak jest to granie poniżej 30fps. Dziekuję.

Oho to teraz już zmieniłeś zdanie, że tak naprawdę to najtanszy gtx 960 to 800zl. Może zmień dilera bo mówimy o 280x a nie 290x :). I cały czas jest mowa o 1080p we wszystkich testach, które zamieściłem karty były testowane w 1080p ewentualnie w jednym z testów było 1440p.

Najtańsze są po plus minus 800, gdzieś ~820. Sprzedajesz grę i masz 700 z groszami, ale co ja wiem. Kup 290x dla 15 klatek w jednej grze, w innych będziesz mieć wzrost być może 4-5, albo i wcale. Nikt nie zwrócił uwagi, że to karty do 1080p, a tam walka jest wyrównana, co najwyżej w wyższej rozdzielczości ma radeon przewagę, tylko i tak jest to granie poniżej 30fps. Dziekuję.

gtx960 to koszt 900-1000zł chyba że mówimy o tych okrojonych wersjach bez chłodzenia) http://www.morele.net/search/netsprint/0/1/0/?q=gtx+960 a r9 280x to koszt 1050 - 1230zł (najlepsze modele ale te za 1000 spokonie starczają) http://www.morele.net/search/netsprint/0/1/0/?q=r9+280x więc czy nie warto dać te 100zł więcej dla 15 fps w większości gier? +- 8 fps zależnie od gry ale dalej to dalej więcej fps za znikomo większą cene

@Golden

Przewagę 10-15fps to ma R9 280X nad GTX960 w 1080p, gdzie ty tu jeszcze R9 290X pchasz?

Podaj gdzie niby najtańszy niereferencyjny GTX960 to 820, ale najtańszy niereferencyjny R9 280X to ponad 1000zł. Jaką ty grę chcesz też sprzedać za 120zł? Nówka, pudełkowa w sklepie tyle może chodzi, ale nikt tyle nie da za klucz z karty.

Napisałem, że 700 z groszami, to chyba nie równe 700? Jasne, że nie sprzedam za 120 zł, mimo wszystko trochę grosza się zwraca.

Tak po za tym to jakoś typek zapewne udzielający się w tym temacie, wysyła mi PW i szantażuje mnie wymuszając ode mnie namiary na jakiegoś dilera, tylko dlatego, że napisałem 290x, zamiast 280x xdddd. Ciekawie czyta się wasze wypociny, Na waszej stronce 960 gtx jest za 840, sprzedajesz batmana i masz 700 parę, dlatego 250 zł nie ma co dopłacać dla, niech będzie nawet 15 fps w jednej grze. Zresztą to nie temat do dyskusji jak mniemam, a autor nic się nie odzywa już. Może tak zaczekać na jego odpowiedź, mógłby podać chociaż resztę podzespołów.

@Golden

Jeśli 790-800 zł to jest 700 z groszami to powodzenia. Keyshopy sprzedają batmana za 70zł, a klucze od NV na batmana nawet za 40zł nie chcą zejść. Czyli mówisz, że nie opłaca się dołożyć: 100 zł (jak uda się sprzedać batmana to 130zł xD ) za 10-15fps lepsze wyniki w wielu grach i chyba tylko w jednej grze (bodajże Unity) widziałem, że 280X jest tylko 5fps lepszy.

Za pisanie tak okrutnych głupot to powinny być wyciszenia na dział sprzęt komputerowy i to dożywotnie wyciszenia.

Za pisanie tak okrutnych głupot to powinny być wyciszenia na dział sprzęt komputerowy i to dożywotnie wyciszenia.

Pomyślimy o tym :)

Pomyślimy o tym

Jestem za, najpierw tylko zmienić trzeba moderatorów i naczelnego blogera.

Witam od dłuższego już czasu składam nowy komputer i ciągle mam jeden wybór, którego nie mogę podjąć. Mianowicie w grach lepiej będzie sprawować sięhttp://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-960-oc-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-3xdp-gtx-960-4gd5t-oc-754290/czyhttp://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-r9-380-oc-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-11242-07-20g-749577/A może jakaś inna karta do 1050zł? Wszystko oprócz karty już mam wybrane :/

A płyta głowna , procek ,chłodzenie tego wszystkiego oczywiście nie ma znaczenia :) to tak jak k**wa podjechać mz i zalać metanol i kopnąć..... :P

@Golden

Okej to podsumuje twój tok rozumowania. Najpierw piszesz o 2krotnie wyższym zużyciu prądu 280x w porównaniu do 960 co oczywiście jest kłamstwem gdyż przy maksymalnym obiążeniu gtx 960 pobiera 145 W a 280x 230. Przymknę na to oko i uznam, że pomyliłeś się w mnożeniu. Następnie narzekasz na support kart amd (czyli powtarzasz mit). Początkowo według twoich danych gtx 960 kosztuje 700zł pózniej jednak zmieniasz zdanie, że kosztuje 800zł ale sprzedasz grę i odzyskasz te 100zł. Oczywiście nie sprzedasz tej gry za takie pieniądze może max 40zł a gtx 960 za 800zł to kupisz z takim chłodzeniem, że nawet te twoje ,,radeonowe grzałki" przy tym wymiękają i normalny gtx 960 to koszt 900zł. Na początku mówiłeś, że różnica między tymi dwiema kartami to 0.5-2fps jednak w dalszej dyskusji przyznajesz rację, że się myliłeś i potwierdzasz, że 280x ma przewagę nawet 15fps ale wyskakujesz z tym, że w 1080p to obie karty są tak samo wydajne. Oczywiście ignorujesz fakt, że praktycznie wszystkie testy, które zostały ukazane w tej dyskusji były w rozdzielczośći 1080p ale ty twardo stoisz przy swoich testach z pclol i obrażasz się jak dziecko. To jak podajesz te testy, które potwierdzają twoje słowa czy jednak dasz nam namiary na swojego dilera?

Ohh no tak mam moda… o jaki ja jestem zly T.T

Przez ta funkcje stracilem 50% wiedzy oraz zyskalem 50% do nieslusznych decyzji.

dawno z taka checia tematu na tym forum nie czytalem hahaha :D

@Xardunek Nie pisałem nic, że mam Ciebie na myśli, to tylko Twoja nadinterpretacja rozumiem, że uważasz się za jełopa, którego powinno się pozbawić tej funkcji. Po za tym jak widzę jesteś póki co gówno-junior, także proszę nie pochlebiaj sobie :].

Nie chce mi się czytać już postów Ara coś tam coś tam, za dużo czytania jak na to co tam piszesz, zgaduje, że znowu coś o tych 15 fpsach? Wybacz, ale szkoda czasu na takie rzygi i proszę nie wysyłaj do mnie żadnych wiadomości, gdyż nie mam zamiaru tego czytać.

Autor tematu ma Was wszystkich w d*pie, a Wy już za moment zrobicie trzecią stronę spamu, w której mi odpisujecie xdddd.

No ja wiem Golden, że masz problem czytania ze zrozumieniem :)

GTX 960 jest lepszy bo jak kupisz sobie grę z NVidia Game Works i odpalisz wszystkie fjuczery to na Radeonie Będzie 5 fps a na Gtx 7 fps.

100 zł taniej i 2 ! FPs więcej,

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, po głębszych przemyśleniach i przeczytaniu tego wszystkiego biorę 280x :) Temat do zamknięcia.