Pliki .dmp są tworzone po Bluescreenie i mówią o tym, co spowodowało bluescreena.
Dałeś mi 4 pliki .dmp. Trzy wskazują na błąd 0x116, a jeden na 0x3B. Obydwa błędy są powodowane m.in. przez sterowniki karty graficznej.
Wszystko wyżej wyjaśniłem.
Pliki .dmp są tworzone po Bluescreenie i mówią o tym, co spowodowało bluescreena.
Dałeś mi 4 pliki .dmp. Trzy wskazują na błąd 0x116, a jeden na 0x3B. Obydwa błędy są powodowane m.in. przez sterowniki karty graficznej.
Wszystko wyżej wyjaśniłem.
Aaa spoko dzięki za wyjaśnienie , a co powiesz o testach OCCT ?
Na ostatnim teście Twój procek osiąga graniczne temperatury. 78C to w zasadzie maksymalna bezpieczna temperatura pracy. Nie ma ona jeszcze wpływu na wydajność (chyba, że masz jakieś problemy z płynnością działania gier ?), bo zwykłe gry nie obciążają aż tak mocno procka, ale trzeba uważać. Im wyższa temperatura pracy, tym krótsza żywotność procka.
Możesz pomyśleć o jakiejś lepszej paście termoprzewodzącej i/lub o lepszym wentylatorze. Bo zakładam, że masz i to i to oryginalne, to co dostałeś razem z prockiem, skoro temp. jest tak duża.
Lub masz mało przewiewną obudowę, zasyfiony wiatrak z kurzu i nie osiąga on pełnej prędkości, albo masz zamontowane wiatraki odwrotnie (takie akcje już widziałem)
I prosiłem o wrzucenie screenshota z programu HW_Monitor, który miał być włączony podczas testów. Program OCCT z jakiegoś powodu nie monitoruje już temperatury karty graficznej.
Od trzech dni jest bardzo dobrze . Temperatury bardzo w porządku , żadnych BSOd'ów, włączania się karty czy coś w tym stylu , gierki pięknie działają . Baardzo dziękuje wszystkim którzy mi pomogli , proszę o zamknięcie tematu
Witam , otóż znowu mam problem z moja kartą . Ostatnio często dzieje się tak że np komputer się resetuję nie wiadomo dlaczego . 2 razy już wywaliło mi bluescreen .A tak to wszystko w porządku . Czy to może być jakiś virus czy faktycznie moja karta ?