Komputer do 2000zł

człowieku, ale skoro już kupuje nówkę kompa i ma troszkę pieniędzy do wydania, to może kupić coś co będzie mu służyć przez długie lata, a nie zabraknie mu wydajności za rok, może 2 lata, ja mam 1,5 roku mój sprzęt i teraz zastanawiam się nad kupnem 6 rdzeniowego Phenoma, bo braknie mi mocy, a że mam podstawkę AM3, to za bardzo nie poszaleje, założyciel tematu nie dość że będzie miał bardzo wydajną maszynę, to w przyszłości będzie mógł bardzo łatwo ją zmodyfikować, płyta główna obsłuży procesory ivy bridge wymiana karty graficznej w przyszłości też nie będzie problemem, powiedzmy za 3- 4 lataidąc twoim tokiem myślenia, nie powinniśmy kupować nowych technologi, tylko już leciwy sprzęcik i z góry zakładasz że tego nie wykorzysta, dlatego że na dzisiejsze gry mu to wystarczy, ale czy wystarczy mu na "jutrzejsze" gry, śmiem wątpić, więc jeśli już wydawać troszkę pieniędzy to lepiej kupić maszynę o którą nie będziesz się martwić przez dłuższy czas

Jesli myslisz ze bedzie rewolucja w grach w najblizszym czasie to sie myslisz.Jak ty to okresliles gry jutra beda na cry engine 4 czy tez UE4 czyli za 2-3 lata;]i tez w nie pogra.Nawet jesli bys dzis kupil nowke za 5 k to i tak na gry z UE4 braknie mocy.Wiec gdzie tu sens?Ja nie mowie ze nikt nie masz kupowac segmentu new high end.Ale po co?W grudniu wyjda radki seria HD8xxx i w podobnym czasie wyjda procesory AMD Vishera ktore to beda finalna wersja buldozera.Buldozer mial byc innowacyjny a ze nie zdazyli z czasem to wszystko to bedzie w vishera :) I nawet jesli ktos nie bedzie chcial kupic tych ze wlasnie czesci to reszta poleci w dol i tak.Nie mowie ze nvidia i intel sa zle.Nie jestem fanboyem.one sa dobre.tylko drogie za drogie na dzisiejsze czasy;]

ON PISZE o 2000 TYSSSS a nie o 4..ogarnijcie sie p oco podajecie jakies karty procki ktore same ebde po 2 tys....co za ludzie i tak narazie nie da sie ich wykorzystac do zadnej gry....

Ja nie pisze bladek o 4k przeczytaj uwaznie

Jesli myslisz ze bedzie rewolucja w grach w najblizszym czasie to sie myslisz.Jak ty to okresliles gry jutra beda na cry engine 4 czy tez UE4 czyli za 2-3 lata;]i tez w nie pogra.Nawet jesli bys dzis kupil nowke za 5 k to i tak na gry z UE4 braknie mocy.Wiec gdzie tu sens?Ja nie mowie ze nikt nie masz kupowac segmentu new high end.Ale po co?W grudniu wyjda radki seria HD8xxx i w podobnym czasie wyjda procesory AMD Vishera ktore to beda finalna wersja buldozera.Buldozer mial byc innowacyjny a ze nie zdazyli z czasem to wszystko to bedzie w vishera I nawet jesli ktos nie bedzie chcial kupic tych ze wlasnie czesci to reszta poleci w dol i tak.Nie mowie ze nvidia i intel sa zle.Nie jestem fanboyem.one sa dobre.tylko drogie za drogie na dzisiejsze czasy;]

ale założyciel tematy chce teraz zakupić kompa a nie w grudniu, a sprzęt który mu zaproponowałem jest war 2,2 k a nie 4, więc nie wiem o co tobie chodzi, karta graficzna jaką mu zaproponowałem jest ze stajni AMD a nie Nvidi i cena/jakość jest wzorowa, więc nie wiem o co tobie chodzi (znowu), a jeśli chodzi o procesory, to i5 2400 zjada na śniadanie AMD czy to Phenom czy FX w niektórych grach przy takich samych kartach graficznych masz nawet 20 FPS więcej, a przeważnie od 6 do 10 FPS, co do przyszłych procków od AMD, nie wiadomo jaka będzie wydajność Vishera i nie wiadomo czy przypadkiem AMD nie zmieni podstawki tak jak to było z FM1 na FM2 w przypadku Trinity, więc jeśli kupi płytę z AM3+ w celu przyszłej rozbudowy komputera, a AMD zrobi mu psikusa i zamieni podstawkę to chłopak zostanie z ręką w nocniku, a w przypadku mojej propozycji nie dość że będzie miał bardzo wydajny sprzęt w TYM momencie to w przyszłości bez problemu wsadzi tam IVY czy zmieni kartę graficzną na PCI-E 3.0 i nie będzie musiał zmieniać całej platformy

Nie pytaj o to na forum o grach. Zapewne jest tu parę speców od tych spraw ale bezpieczniej byłoby zajrzeć w miejsce poświęcone właśnie komputerom. Sam, kupując swojego blaszaka sugerowałem się polecanymi zestawami i teraz na swój sprzęt absolutnie nie narzekam.

Przejrzyj np. to forum

http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komputerowe-Czerwiec-2012-t

Nie pytaj o to na forum o grach. Zapewne jest tu parę speców od tych spraw ale bezpieczniej byłoby zajrzeć w miejsce poświęcone właśnie komputerom. Sam, kupując swojego blaszaka sugerowałem się polecanymi zestawami i teraz na swój sprzęt absolutnie nie narzekam.Przejrzyj np. to forumhttp://forum.pcforma...Czerwiec-2012-t

Skorzystam z Twojej propozycji. Widać że koleś z pcformat się zna.

Dziękuje wszystkim za propozycje i sugestie.

i o to mi chodzilo... teraz zacznie sia flame Intel lepszy od AMD tylko ze ja kupie FX za 700 zl 8 rdzeni ktory nie jest wykorzystywany na maxa(czyli w przyszlosci bedzie jeszcze lepszy uzytek) niz I7 za 1300 ktory bedzie mial pare fps wiecej juz nie mowiac o tym ze amd ma za***iste procki do OC FX 8150 na boxie do 4.0

i o to mi chodzilo... teraz zacznie sia flame Intel lepszy od AMD tylko ze ja kupie FX za 700 zl 8 rdzeni ktory nie jest wykorzystywany na maxa(czyli w przyszlosci bedzie jeszcze lepszy uzytek) niz I7 za 1300 ktory bedzie mial pare fps wiecej juz nie mowiac o tym ze amd ma za***iste procki do OC FX 8150 na boxie do 4.0

ale jaki flame, takie są fakty i fx jedyne w czym jest lepszy to kompresja plików, w reszcie odstaje i to znacznie, to po pierwsze a po drugie, FX nie ma 8 rdzeni tylko 4 moduły

cena=jakosc a intel to cena + cena za firme= intel FX ma na benchmarkach parwie te same oceny co I7 i jest tanczy o 500 zl po co mam wydac za procka 1200 jak prawie taki sam mam za 700?a roznica to moze 5% poki technologia buldozer nie jest wykorzystana w 100%

Cześć

Chciał bym kupić nowego kompa oczywiście składanego ale ja się na tym za bardzo nie znam.

Jak byście mogli doradzić co kupić tak do 2000zł (bez tysku twardego bo już mam) i też dobrze by był jak by było można kupić na raty.