Komputer do 3000 pln

Hmm, a czym się różni ta karta referencyjna, od zwykłej?

Płyta: MSI Z87-G43

Procesor: intel Core i5-4670K

Chłodzenie: Thermalright Macho BW

Pamięć: Crucial Ballistix 2x4GB

Karta: Asus GTX 760

Zasilacz: XFX Core 550W

Obudowa: SilentiumPC Brutus M23

Jeśli autorka woli modularny zasilacz proponuje SilentiumPC Deus M1 550W natomiast jeśli woli lepszą jakość (i dłuższą gwarancje) niech bierze XFX z mojego zestawu.

Można by się szarpnąć na MSI GTX 770 ale to juz znacznie większy wydatek

P.S. Miałem ten post wstawić wczoraj, ale ktoś wlepił mi bana T.T

EDIT: Karta referencyjna od zwykłeś różni się głównie chłodzeniem (często także płytką PCB lecz nie zawsze).

Z reguły lepiej brać karty graficzne nie referencyjne (chyba że mamy w planach wodowanie to inna sprawa).

Ten temat był wałkowany, w związku z dupczonym OC Haswelli, HE1225 to więcej niż maks do max OC :) (Blacka bierze się jak się mierzy 4500-4800, a tutaj to nie będzie miało miejsca)

U i5 4670k maksymalne stabilne oc to 4600 MHz, tak przynajmniej czytałem :)

W gl są jakieś aktualne kody promocyjne na morele?

1. Jeśli chcesz montaż: wrzuć razem z podzespołami do koszyka usługę montażu montaż komponentów.W pole "Wpisz kod promocyjny" wpisz kod:VXW8NJNXKE. Pamiętaj - wartość koszyka musi przekraczać 1500 zł aby promocja zadziałała!

2. Jeśli chcesz pendrive za 1 zł: wrzuć razem z podzespołami do koszyka pendrive ( musi to być dokładnie ten: pendrive . W pole "Wpisz kod promocyjny" wpisz kod:LPD1T8BDOF. Pamiętaj - wartość koszyka musi przekraczać 1500 zł aby promocja zadziałała!

Skopiowane z jednego forum, gdzie partnerem jest morele.net

Hejka, mam do Was prosbe, a mianowicie czy moglibyście złożyć mi komputer do 3000? Pewnie nurtuje Was pytanie dlaczego ? Otoz zasilacz w starym komputerze sie spalił, a miał on juz grubo ponad 5 lat. Nie chce mi się go reperować juz x raz. Czy kartę graficzną "nvidia geforce gtx 550 to" opłacałoby sie przełożyć do nowego, czy lepiej zainwestować w lepszą? Jbc, to składajcie bez dysku twardego.