dlatego napisalem zeby dolozyc 100 zl i wziasc r9 380 niz gtx 950 chyba nie... szkoda hajsu na kastraty ... ktory jest gorszy od 960 a 960 jest gorsza od r9 380
Komputer do 3000zł
dlatego napisalem zeby dolozyc 100 zl i wziasc r9 380 niz gtx 950 chyba nie... szkoda hajsu na kastraty ... ktory jest gorszy od 960 a 960 jest gorsza od r9 380
Ten pan akurat ma rację, GTX 950 to słaby wybór, w tej cenie można kupić GTX 960, warto popatrzeć również na allegro, morele wystawia tam "wadliwe produkty", niedawno kupiłem GTX 960 od EVGA za 749 bo nie było pudełka. Czy 960 jest gorsza od r9 380 to bym się spierał bo 960 jest trochę tańsza i można ją podkręcić, podczas gdy cała seria 300 jest wyżyłowana do granic możliwości, niemniej jednak również bardzo dobra karta w tym segmencie cenowym. Jeżeli chcesz obudowę z oknem to rzuć okiem za zalmana z3 plus. Mimo wszystko polecałbym dozbieranie trochę kasy chociaż na jakiś cooler cpu i lepsze mobo, bo chociaż 4 pinowe zasilanie CPU można przeboleć to 2 sloty na RAM to tragedia. Poza tym przy takim sprzęcie warto się zastanowić nad płytą i obudową ITX.
http://www.morele.net/inventory/info/yXG4f/ kupilem dwa tygodnie temu, wiedźmin 3 ultra 30fpsów utrzyma lepszego nic chyba sie nie da złożyć w tej cenie, jesli masz dodatkowe 150zl wez karte graficzna z 4gb ramu
tearZ, zaciekawiles mnie tym zestawem, teraz znowu mam metlik w glowie co brac tylko w twoim zestawie nie ma dysku twardego a naped jest mi zbedny
jednak zostane przy swoim wyborze, dzieki wszystkim za rady, temat do zamknięcia
380/960 jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, wiec jak by była możliwość dołożenia to zdecydowanie warto.
Natomiast nie jestem wstanie uwierzyć w 30fpsów na ultra na zestawie powyżej, sorry ale nie ma szans, średnio to bedzie 24/26klatek (spadki do 20), ale kto by na takich kartach grał w NORMALNEJ rozdzielczości (FullHD+) na detalach ultra? Te karty są do średnio/wysokich ustawień i tego się nie zmieni, niemniej jednak w tych warunkach spisują się bardzo dobrze.
Jeśli twój budżet nie jest sztywny, i jest możliwość dołożenia pewnej sumki to proponuje coś takiego:
http://www.morele.net/inventory/info/7oAoZL/
P.S. Ogólnie płyty strasznie podrożały względem okresu przed wakacyjnego, ehh.
380/960 jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, wiec jak by była możliwość dołożenia to zdecydowanie warto.Natomiast nie jestem wstanie uwierzyć w 30fpsów na ultra na zestawie powyżej, sorry ale nie ma szans, średnio to bedzie 24/26klatek (spadki do 20), ale kto by na takich kartach grał w NORMALNEJ rozdzielczości (FullHD+) na detalach ultra? Te karty są do średnio/wysokich ustawień i tego się nie zmieni, niemniej jednak w tych warunkach spisują się bardzo dobrze.
Jak jeszcze miałem sprzęt typu i3-4150 i r9 270x to sprawdziłem jak chodzi Wiedźmin 3 na ultra w 1080 np i było 20-25 klatek, więc i5-4460 i gtx 960 na pewno utrzyma 30 przez zdecydowaną większość rozgrywki.
jak bede mial wiecej grosza to dokupie lepsza plyte główną oraz pomyśle nad lepsza kartą, na razie chce kupic cos co zastąpi mój super nowoczesny sprzęt
AMD Athlon 64 x2 5000+ 2.6GHz
Radeon HD 4650
6GB DDR2
haha, dzieki chłopaki, na weekendy będę chodził do roboty, na święta też dostane pare grosza myśle to wtedy się pomyśli nad upgrade, na razie dziękuje
Jak jeszcze miałem sprzęt typu i3-4150 i r9 270x to sprawdziłem jak chodzi Wiedźmin 3 na ultra w 1080 np i było 20-25 klatek, więc i5-4460 i gtx 960 na pewno utrzyma 30 przez zdecydowaną większość rozgrywki.
Przez większość czasu może i tak, natomiast granie w 30klatkach to tylko z zablokowanymi a to oznacza ze nie może spaść poniżej 30 bo będzie "przerwa".
A tego te karty nie zapewnią, niemniej jednak granie na wysokich jest bezproblemowe.
jak bede mial wiecej grosza to dokupie lepsza plyte główną oraz pomyśle nad lepsza kartą, na razie chce kupic cos co zastąpi mój super nowoczesny sprzętAMD Athlon 64 x2 5000+ 2.6GHzRadeon HD 46506GB DDR2haha, dzieki chłopaki, na weekendy będę chodził do roboty, na święta też dostane pare grosza myśle to wtedy się pomyśli nad upgrade, na razie dziękuje
my tu nie mowimy o tysiacach tylko o 100 zl poniewaz r9 380 zaczyna sie od 850 zl ... wiec naprawde trzeba miec zdrowo pod sufitem zeby kupic gtx 950 za 750 zl
dla Twojej wiadomosci, nie dam ani zlotowki wiecej teraz bo nie mam. kupie teraz gtxa 950 i mi w zupelnosci wystarczy, w styczniu sprzedam go i kupie cos o wiele wydajniejszego jak np gtx 970.
Z reszta pisalm wczesniej ze interesuja mnie glownie gry MMO, nie wiem dlaczego zostaje wspominiany tutaj Wiedźmin 3 którego nie mam zamiaru kupować.
witam, jako iż w wakacje odłożyłem sobie pare grosza zdecydowałem się na zakup nowego komputera gdyż mój 8 letni złom do niczego już się nie nadaje, co prawda komputer kupie gdzieś za 2 miesiąc bo musze jeszcze tysiaka dozbierać ( szkoła w tygodniu, zostaje praca na weekendy)
Interesowałby mnie komputer szczególnie do takich produkcji jak Guild Wars 2, Black Desert, no i w jakieś gry singleplayer także z chęcia bym sobie pograł na średnich/wysokich, od razu powiem, że dysk 1TB to dla mnie za dużo, wystarczyłby mi 500GB, gram na monitorze o rozdziałce 1440x900
prosze o pomoc, ewentualnie jakies rady, dzieki i pozdrawiam )
P.S nie chę radeonów R9 270,280 gdyż karty są stare, wolałbym np. r9 380