Komputer do gier za 2200-2500

Proszę tylko nie oszczędzaj na płycie głównej i na zasilaczu, w takim wypadku zamień procesor z i5 na Intel Core i3-4170, wyjdzie 2200Co do mobo, MSI B85-G43, polecam Ci ją z uwagi na to, że jest duża, jest to pełne ATX, a nie pocięty, niedorozwinięty kastrat µATX.Na modularny zasilacz masz za mały budżet. Niemniej jednak XFX Core TS 550W to dobry wybór, ponieważ bierzesz dobrą markę, wystarczającą moc, i jak wspomniałem wcześniej, oszczędzanie na zasilaniu(SilentiumPC) to głupota.Obudowa Zalman Z1 jest tania, ale dobrze zrobiona przez Chińczyków, bazowało na niej wiele zestawów które składałem rok temu. Jeśli chodzi o SilentiumPC, mają świetne obudowy, ale te z wysokiej pułki i to nie zawsze. Budżetowe obudowy za 90 zł zrobione są z metalu który można wygiąć gołymi palcami =(.Karta graficzna, wyszedł jakiś czas temu GTX 950(test). Jeśli ktoś ma już 750ti nie ma sensu robić upgrade, ale dla nowego użytkownika pomyślałbym o tej mocnej budżetówce, a jak nie to 750Ti-Którego polecam całym sercem(tania i mocna karta) http://www.morele.net/inventory/info/zzlCHq/Około 2200 zł@polios3 Konfiguracja konfiguracji nierówna Co do zakupu, podaje te podzespoły ze strony morele, ponieważ mają najlepiej wybitą stronę w google, a nie dla tego, że powinieneś tam to kupić. Zdradzę Ci sekret.Cały zestaw złożyłem na stronie morele.net, następnie koszyk wysłałem do X-KOM i spytałem się(email) ile by to kosztowało u nich, podali mi ceny produktów(dwa przedmioty taniej, 2 minimalnie drożej) i dodatkowy rabat za złożenie zamówienia u nich, wyszedłem na tym lepiej, bo podczas skręcania zestawu przyjaciel mógł kupić 0,7 za oszczędzone pieniądze. Komputer złożyłem zanim się nawaliłem, więc działa jak trzeba i ma ładnie ułożone kabelki z boku obudowy *_*Więc kiedy będziesz zamawiał w jakiejś firmie to walcz o rabat, bo ziemniaki które pakują wszystko do koszyka w pierwszym lepszym sklepie i klikają "Kup to" tracą pieniądze.
taniej wychodzi jak mieszkasz w Warszawie albo okolicach. Jedziesz na giełdę komputerową to taniej 15% jest a czasem i 20% (zależy na co i u kogo)
Proszę tylko nie oszczędzaj na płycie głównej i na zasilaczu, w takim wypadku zamień procesor z i5 na Intel Core i3-4170, wyjdzie 2200 Co do mobo, MSI B85-G43, polecam Ci ją z uwagi na to, że jest duża, jest to pełne ATX, a nie pocięty, niedorozwinięty kastrat µATX. Na modularny zasilacz masz za mały budżet. Niemniej jednak XFX Core TS 550W to dobry wybór, ponieważ bierzesz dobrą markę, wystarczającą moc, i jak wspomniałem wcześniej, oszczędzanie na zasilaniu(SilentiumPC) to głupota. Obudowa Zalman Z1 jest tania, ale dobrze zrobiona przez Chińczyków, bazowało na niej wiele zestawów które składałem rok temu. Jeśli chodzi o SilentiumPC, mają świetne obudowy, ale te z wysokiej pułki i to nie zawsze. Budżetowe obudowy za 90 zł zrobione są z metalu który można wygiąć gołymi palcami =(. Karta graficzna, wyszedł jakiś czas temu GTX 950(test). Jeśli ktoś ma już 750ti nie ma sensu robić upgrade, ale dla nowego użytkownika pomyślałbym o tej mocnej budżetówce, a jak nie to 750Ti-Którego polecam całym sercem(tania i mocna karta) http://www.morele.net/inventory/info/zzlCHq/Około 2200 zł@polios3 Konfiguracja konfiguracji nierówna Co do zakupu, podaje te podzespoły ze strony morele, ponieważ mają najlepiej wybitą stronę w google, a nie dla tego, że powinieneś tam to kupić. Zdradzę Ci sekret.Cały zestaw złożyłem na stronie morele.net, następnie koszyk wysłałem do X-KOM i spytałem się(email) ile by to kosztowało u nich, podali mi ceny produktów(dwa przedmioty taniej, 2 minimalnie drożej) i dodatkowy rabat za złożenie zamówienia u nich, wyszedłem na tym lepiej, bo podczas skręcania zestawu przyjaciel mógł kupić 0,7 za oszczędzone pieniądze. Komputer złożyłem zanim się nawaliłem, więc działa jak trzeba i ma ładnie ułożone kabelki z boku obudowy *_*Więc kiedy będziesz zamawiał w jakiejś firmie to walcz o rabat, bo ziemniaki które pakują wszystko do koszyka w pierwszym lepszym sklepie i klikają "Kup to" tracą pieniądze.

O! Podziękował za radę :D

P.S Ktoś tu jeszcze pytał czy mogą być używki, cóż, jeśli to możliwe to wolałbym jednak nówki bo przy używkach to loteria po prostu :)

na pewno nie skołował byś tych 200 zł ? i5 miał byś wtedy i 750ti Inaczej będziesz musiał przyciąć na czymś. Za dwa/trzy lata jak zmienisz sobie kartę graficzną to mocniejszy procek zaplusuje, zreszta 4 rdzenie powinny już być. Z drugiej strony karta słabsza niż 750ti też nie będzie zadowalająca. Najlepiej jak byś dozbierał te ~200 zł

Możliwe, że się uda je załatwić, najwyżej zrezygnuje z projektu z raspberry pi z kilkoma jeszcze elementami i zyskam ok 300 zł :)

co do używek można kupić procka na gwarancji tak samo grafikę jak jest od zielonych (to masz pewność, że nie kopała) również na gwarancji,

zasilacz, płyta główną i ram z zasady nie kupuję używek bo różnie bywa

jakoś nie jestem przekonany co do 750ti,

podsumowując oszczędzić możesz na cpu i gpu kupić z 2-giej ręki zawsze to będzie jakaś oszczędność kupując na aledrogo można znaleźć sensowne ceny czasami.

co do używek można kupić procka na gwarancji tak samo grafikę jak jest od zielonych (to masz pewność, że nie kopała) również na gwarancji,zasilacz, płyta główną i ram z zasady nie kupuję używek bo różnie bywa jakoś nie jestem przekonany co do 750ti, podsumowując oszczędzić możesz na cpu i gpu kupić z 2-giej ręki zawsze to będzie jakaś oszczędność kupując na aledrogo można znaleźć sensowne ceny czasami.

Również nie ufam tej 750 ti, z szukaniem używek na razie się wstrzymam i spróbuję załatwić te 200-300zł. Najwyżej, komputer kupi się po świętach, gdy ceny zaczną spadać ( o ile zaczną :P).

aaa odrazu mówię po świętach nawet po nowym roku wtedy ceny spadają, sam kupiłem high end-owy sprzęt w kwietniu wtedy ceny były znośne, poczekałbym do wakacji i byłyby jeszcze niższe tak samo trzeba sprawdzać poziom dolara do złotego też to ma nie kiedy wpływ :]

Witam, przychodzę do was z pytaniem i prośbą, otóż składam komputer dla kolegi. Jego budżet to 2200-2500. Maszynka ma służyć do nagrywania, obróbki filmów, gier, gamedevu i programowania. Jak na razie zdecydowałem się na ten zestaw : http://www.morele.net/inventory/info/gVuI0C/

Tego AMD wziąłem dlatego, że po wyjściu win 10 i DX12, karty te dostały całkiem niezłego kopa. Ale ja tam nie jestem ekspertem więc spytam się was : Co byście w nim zmienili? Co wywali? Co zastąpili? Najlepiej jeśli cena oscylowała by pomiędzy 2300, a 2400 :)

Z góry dziękuję za pomoc :D