Temat do zamkniecia - zasiegne profesjonalnych porad - tutaj to jak w komentarzach pod filmikami na youtubie jedni za drudzy przeciw
Komputer do gier :)
"Paramon, no przepraszam cie bardzo ale za takie pieniądze można złożyć coś lepszego o niebo wydajniejszego od tego AMD" Gdzie tu widzisz slowo procesor? mowiles o calej maszynie, wiec nie mow mi ze nie czytam uwaznie a sam naucz sie pisac, a co do skladania pc twoje pojecie mnie nie interesuje, ja pojecie jako takie mam bo nie jeden pc juz zlozylem. Kazdy ma swoje zdanie co do podzespołow ale przestan mi wmawiac ze to ja mam zerowe pojecie i mam uczyc sie czytac bo sam nie potrafisz sklecic sprecyzowanego zdania. Co do pana Paramona to widzisz kazdy wyrazil swoje zdanie, pokazal jakies podzespoly staral sie naprowadzic na wlasciwa droge, ale pamietaj ze to Ty bedziesz uzywal tego pc i masz byc z niego zadowolony, teraz Ty wybierz i kup to co Ci najbardziej pasuje.
Zsapałeś się do mnie bo nie określilem czy chodzi mi o kartę graficzną czy o procesor. Może mój błąd. Ale ty idio*o założyłeś ze chodzi mi o karte graficzną. Dlatego albo sie uspokoisz, albo przeczytasz co napisales w pierwszym poscie.(pod tym moim) Pierwszy mnie obraziles, ze nie mam zielonego pojecia o niczym. Z resztą, gdybyś był choć odrobinę inteligentniejszy to najpierw byś zapytał o co mi konkretnie chodzi a potem zaczął obrażać tą swoją zerową wiedzą na ten temat. Z resztą nie miales racji ani w prosesorach ani w kartach graficznych, bo zieloni i intel w budżecie 1000 zł na komponent górują jak na ten czas.
Dobra spokój on sie pyta o komputer a wy się tu kłócicie.
Jezeli to ma byk komputer do gier to TYLKO intel. Wydajnosc jes tu ważniejsza niz oszczędność pieniedzy. Grafika tez musi byc cacy.
Ja mam i5 2500k podkręconego na 4,5Ghz, plytke od ASRock Z77 Extreme 4(bardzo fajna plytka), 8 GB RAM DDR3 1600, ATI Radka 7950 OC 3GB i gry typu Crysis 3, ArmA 3 a teraz nawet sobie zassałem BF 4 kompletnie nie robia na mnie wrażenia. Kazda z nich na max detalach(oczywiscie poza AA) na full HD albo nawet 1920x1200(monitor 24 cale).
Bierz jakiegos procka ktory sie dobrze kreci.
Poczekaj 2tyg imo i tak najlepszym wyjściem będzie wpakowanie 760oc bo stanieje a nowe radeony to odgrzewane kotlety z segmentu 500-2k
Nie składaj na haswellu, ponieważ nie opłaca się a i tak za rok wychodzi DDR4 i haswell+płyta główna nie będzie z nimi kompatybilna, także następna zmiana sprzętu będzie na ddr4/broadwellu/skylane za 2-3 lata.
a) Masz napęd DVD?
Masz dysk twardy?
c) Masz monitor?
a/b np.
c) z monitorem to za mało kasy masz, że do 3k coś sensownego złożyć.
M23 SilentiumPC - 150zł
XFX 550w 80 bronze + - 230zł
8GB DDR3 1600 cl9 najtańsze jakie znajdziesz.
ivy bridge weż i5 3570k + Asrock P67 (B3) + HE1225 SilentiumPC (850/250/150)
Poczekaj te dwa tygodnie i bierz 760 od gigabyte powinien zejść do 900zł ~~
SSD tutaj nie upchniesz także hdd jak coś to seagate do 250gb 1tb będzie ok, dvd ewentualnie najtańsze
Temat do zamkniecia - zasiegne profesjonalnych porad - tutaj to jak w komentarzach pod filmikami na youtubie jedni za drudzy przeciw
Jesteś smieszny,wiadomo "ilu ludzi,tyle opinii"
A co do profesjonalnej rady,to pewnie mistrz z sklepu komputerowego złoży ci zestaw marzeń z GT 610 2GB
Witam
No więc mam do dyspozycji 2500-3000zł i chciabym się poradzić jaki ( dobry ) PC't moglbym za taka kase kupic
W dziedzinie komputerow jestem dosc zielony dlatego mam nadzieje iz bedzie ktos w stanie mi pomoc - chcialbym by byl wydajny i wystarczyl na te kilka dobrych lat ^^
Jesli podalem zbyt malo potrzebnych informacji to smialo mówcie postaram się edytować...