Konnichiwa! Antysocia wita

Osobiście jak widzę na forum kolejnego fana chińskich bajek to wzrasta moja chęć na zamordowanie wszystkich golymi rękami. Ja rozumiem że można lubić ten typ kinematografii i rozumiem że niektóre produkcje są swietne. Nawet sam kilka obejrzałem Ale nigdy nie zrozumiem obciążenia się z tym publicznie i to samo z muzyką. Możesz sobie słuchać czego chcesz ale się z tym nie obnos bo cóż 80% populacji ma do zdecydowanie gdzieś i wychodzi się tylko na pajaca. Ale do tego chyba trzeba mentalnie dorosnąć.

Anyway. Elo i w ogóle i tam się fajnie baw na forum. Tylko nie rób i nie pisz głupot. To taka rada od doświadczonego usera.

Moją pierwszą grą z gatunku MMO był Metin2. Myślę, że tam zagościłam na bardzo, bardzo długo. Niestety kiedy wyszedł ten... wilkołak już odechciało mi się grać na PL'u. Zaczęłam wtedy grać na prywatnych serwerach, ale to nie oddaje moim zdaniem tego uroku prawdziwego Metina. Ulubiony tytuł.. w sensie piosenki? Jeśli tak to zdecydowanie będzie to gadunek Metalstep -> I SEE STARS - Murder MitterLink -> https://www.youtube.com/watch?v=ToG-BeGMfDk Na chwilę obecną aktywnie gram w Terę Online na serwerze NA. Dlaczego? Ze względu na grafikę jaką ta gra prezentuje i fabułę. Duża różnorodność klas i ras. Duże zainteresowanie grą. Internationalne gildie.

To nie jest metal tylko jakiś produkt niewiadomego pochodzenia. Teraz połowa takich pożal się boże zespołow to metalcore/metalstep co z muzyką metalową to ma tylko wspólną nazwę :).

Osobiście jak widzę na forum kolejnego fana chińskich bajek to wzrasta moja chęć na zamordowanie wszystkich golymi rękami. Ja rozumiem że można lubić ten typ kinematografii i rozumiem że niektóre produkcje są swietne. Nawet sam kilka obejrzałem Ale nigdy nie zrozumiem obciążenia się z tym publicznie i to samo z muzyką. Możesz sobie słuchać czego chcesz ale się z tym nie obnos bo cóż 80% populacji ma do zdecydowanie gdzieś i wychodzi się tylko na pajaca. Ale do tego chyba trzeba mentalnie dorosnąć.Anyway. Elo i w ogóle i tam się fajnie baw na forum. Tylko nie rób i nie pisz głupot. To taka rada od doświadczonego usera.

Pojawiają się pytania o zainteresowania czy muzykę jakiej słucham, więc napisałam.

W sumie nie wiem co to kogo interesuje, ale chyba grzeczniej jest odpowiedzieć.

Nie zrozumialas. Tak myślałem. No nic. Może innym razem zrozumiesz.

Nie zrozumialas. Tak myślałem. No nic. Może innym razem zrozumiesz.

Więc wyjaśnij cel swojej wypowiedzi.

Metalstep wat. Zacofany jestem :C

Powodzenia w gronie samców, którzy rozerwą Cie na strzępy

Osobiście jak widzę na forum kolejnego fana chińskich bajek to wzrasta moja chęć na zamordowanie wszystkich golymi rękami. Ja rozumiem że można lubić ten typ kinematografii i rozumiem że niektóre produkcje są swietne. Nawet sam kilka obejrzałem Ale nigdy nie zrozumiem obciążenia się z tym publicznie i to samo z muzyką. Możesz sobie słuchać czego chcesz ale się z tym nie obnos bo cóż 80% populacji ma do zdecydowanie gdzieś i wychodzi się tylko na pajaca. Ale do tego chyba trzeba mentalnie dorosnąć.Anyway. Elo i w ogóle i tam się fajnie baw na forum. Tylko nie rób i nie pisz głupot. To taka rada od doświadczonego usera.

A myślałem, że tylko mnie skręca i bierze na wymioty jak widzę kolejnego fana chińskich bajek, ale widzę że nie jestem sam ! A post bolvarka to już w ogóle spowodował u mnie raka pięty...

@co do tematu

Cześć.

Jak kto woli. Bywałam na wielu forach, jednak nikt się do tego nie przyczepił. Chyba każdy ma prawo żegnać się jak chce. Mam świadomość tego, że nie ma w języku japońskim takiego zwrotu. Póki co to nie przypominasz mi mojego nauczyciela od japońskiego, którym jest mój bardzo dobry kolega. Co za tym idzie - nie musisz mnie edukować. Nie lubię kiedy ktoś mnie bez sensu poprawia. Narażasz się ^-^~~~~~~~Co do antyempatii. Nazywaj to jak chcesz, mi jest naprawdę wszystko jedno. Przyjęłam do wiadomości.

Bardzo dziecinne zachowanie z Twojej strony. Bywałaś na wielu forach i nikt się do tego nie przyczepił... Ja też się nie przyczepiam, tylko podkreślam, że taki zwrot nie istnieje. Poza tym 90% oglądających anime nie wie o Japonii nic oprócz tego, że w niej powstają, a mimo wszystko uważa się za wielkich Japończyków i wszędzie wtrącają kalecznie napisane, Japońskie zwroty. Przykro mi, że zabolała Cię ta poprawa (Tak jak napisał Trampek, niepotrzebnie się spinasz, nikt Cię nie atakuje), ale to jest tak samo irytujące jak czytanie kalecznego angielskiego pokroju "I have 18 years", jesteś na forum, gdzie każdy ma prawo do poprawiania Twoich błędów. Nie musisz się do tego stosować, ale też nie możesz tego nikomu zabronić.

"Nie lubię, kiedy ktoś mnie bez sensu poprawia" - poprawianie nigdy nie jest bezsensu, takie stwierdzenie też jest strasznie dziecinne. Jeżeli ktoś poprawia Cię mając rację, to powinnaś to wziąć do siebie i nie popełniać na przyszłość danego błędu, zamiast stroić fochy. Nie wiem komu się narażam, ale nie czuje się zagrożony. ^^'

"Co do antyempatii. Nazywaj to jak chcesz [...]" - Nie, nazywam to tak, jak to się nazywa, zamiast wymyślać nieistniejące słowa, czemu tak nerwowo przyjmujesz wszystko do siebie? Masz "rocznikowo" 18 lat, ale zachowaniem i reakcjami na takie drobnostki, mocno odstajesz od tego wieku. :P No nic, rób jak uważasz, tylko mniej się spinaj.

@Misiael

Tak szczerze to ja też nie bardzo wiem o co Ci chodzi. To jest dział "Przedstaw się", więc osoba pisząca tutaj temat ma prawo napisać wszystko o sobie, jednych to zainteresuje, a innych nie. Nie widzę sensu w podkreślaniu tego. :P Chociaż muzyka i mnie trochę zabolała, jak w czymś takim można dać cząstkę "metal" w nazwie, to szarga imię dobrych, metalowych zespołów. :( Jak zobaczyłem keyboard i odpalony komputer z jakimiś programami, po przeczytaniu "METALstep", to myślałem, że się popłaczę. Taka muzyka absolutnie nie ma prawa być nazywana metalem. :c

@Topic

To co napisał Nvminer ma w sobie sporo racji, jednak nikt nie atakuje jeżeli nie zostanie sprowokowanym. Ty swoim zachowaniem lekko prowokujesz (Takim jak np. odpowiedź na mój pierwszy post, była ona strasznie "Gimbusiarska", oni też cechują się tym, że nie potrafią przyjąć błędów i obrażają się za ich wytykanie, no sorki xd)

@Nvminer

"Wojowniku" xD Nawet się uśmiechnąłem. Nie spinam, widzę za to, że Tobie troszkę nerwy puściły. Nie sądzę, żeby mój pierwszy post można było nazwać "Krytycznym wytykaniem", to była nawet bardziej informacja niż poprawa. Nie zabroniłem jej pisać tak, jak to robi, tylko podkreśliłem, że taki zwrot w innym języku i takie słowo w naszym nie istnieją. Trochę mnie zdenerwowała głupkowata odpowiedź, temu nie zaprzeczę, ale nie widzę nigdzie w mojej wypowiedzi niczego, co mogłoby wskazywać na to, że "spinam poślady". Jakbyś czytał ze zrozumieniem, to mógłbyś połowę swojej wypowiedzi opuścić. "[...] bo nikt sobie tego do serca nie weźmie", wyraźnie napisałem "Nie musisz się do tego stosować, ale też nie możesz tego nikomu zabronić". :) Tak jak ja nie zabraniam jej używać swoich wymyślonych zwrotów, a podkreśliłem tylko to, że są błędne, tak wy nie macie prawa nikomu zabronić właśnie poprawiania/informowania kogoś o czymś, pomyśl, bo powiało trochę hipokryzją. ;) I'm out, Sayonara Gozaimasu~ :D

@Hop (Ale mi się esej zrobi ^^)

Wybacz mi moją niesubordynacje względem języka! ;D O ile mogę się zgodzić z "antyempatyczny" - "apatyczny", to Twoja definicja nie pasuje do poprawy "Sayonara Gozaimasu", tutaj twierdzi, że napisała to celowo, ale prawdy nigdy nie poznamy. Jeżeli jednak uważa błędnie, że taki zwrot istnieje, to nawet jako swojego rodzaju ciekawostkę warto podkreślić, że jednak nie istnieje i nie używa się tego zwrotu w takiej formie. Elastyczność języka w tym przypadku nie ma nic do rzeczy. To, że kogoś boli poprawa błędów oznacza tylko, że czas najwyższy dojrzeć emocjonalnie. Nie ma chyba sensu w dalszych wywodach na ten temat, niech będzie, że ja się pospinałem, Antysocia się pospinała, Ty również. Nie powinniśmy dalej zawalać tego tematu niepotrzebnymi rozmowami na temat sporów językowych, nie sądzisz? :P W końcu "W tym temacie się witamy".

Z poprawianiem jest taki problem, że nie każdy sobie tego życzy i powinieneś to uszanować. Jeżeli masz zamiar dyskretnie poprawić jakąś osobę to użyj danego wyrazu poprawnie w swoim zdaniu, krytyczne wytykanie jest brakiem kultury. Ewentualnie na początku rozmowy/znajomości pytasz czy danej osobie nie zawadzi poprawianie i jeżeli się zgodzi to to robisz. Nigdy nie powinieneś w tak krytyczny sposób nikogo poprawiać, bo nikt sobie tego do serca nie weźmie. Tym bardziej że jesteś w internecie gdzie jesteś anonimowy i Twoje słowa spływają po wszystkich.

Także wojowniku Ty nie spinaj pośladów bo w tym dziale się witamy

@edit

Właśnie tym postem wyżej się spinasz, a że wywołuje uśmiech na Twojej twarzy to naprawdę mnie cieszy. Żadna forma poprawiania nie jest grzeczna jeżeli nie posiadasz przyzwolenia. Jedyną dopuszczalną w ramach kultury jest użycie tego samego słowa w poprawny sposób co grzecznie zwraca uwagę drugiej osobie na to, że użyła go niepoprawnie. Jakiekolwiek wytykanie, że słowo nie istnieje, że zostało źle użyte etc zwyczajnie nie powinno mieć miejsca jeżeli kogoś nie znasz.

Powiem Ci też tyle, że jeżeli tylko uważałbyś na lekcjach języka to dowiedziałbyś się, że to rzecz elastyczna, która wiecznie ewoluuje. Nigdy nie przeżywa stagnacji, zawsze się zmienia właśnie pod wpływem ludzi - dlatego też każde słowotwórstwo jest poprawne i dopuszczalne, a poprawianie osób używających słów, których teoretycznie nie ma jest wielce nieuprzejme

Myślę, że troszkę za daleko zaszły te dyskusje na temat słów użytych w moim przywitaniu.

Powiem tak, myślę, że to jakich słów używam to moja sprawa. Obracam się w takim, a nie innym towarzystwie.

Nie przypuszczałam, że komuś może to tak bardzo przeszkadzać.. tak więc przepraszam Cię Derp.

Może następnym razem napiszę coś co będzie odpowiadało Twoim gustom. Nie kłóćcie się już. Nie warto.

Naprostując jeszcze jedną kwestię.

Nie jestem fanką anime tak jak Ty to ująłeś "nie mającą zielonego pojęcia o japonii". Kultura japońska też leży na wyższej półce moich zainteresowań.

Dopiero zaczynam, uczę się, nie wiem wszystkiego, w zasadzie wiem kroplę w morzu tego co chcę wiedzieć.

Nie oceniaj mnie pochopnie i na podstawie tego co napisałam w przywitaniu.

Ciekawa jestem czy zwróciłeś uwagę na coś jeszcze niż tylko na błędy.

Cóż, przykro mi, że nie zainteresowałam Cię swoją osobą, nie muszę Cię interesować tak jak nikogo innego.

@edit

Błędy poprawione, usunięte grafiki.

Powinieneś teraz być zadowolony.

popcorn.gif

warn_ico.png
Spam ~ blaumro

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

Widze że osoby na tym forum w każdym temacie znajdą coś o co można wywołać gówno burze.

Niektórym po prostu takie rozpisywanie się jest chyba do czegoś bardzo potrzebne, dodatkowo im kolorowiej tym lepiej ? :)

Witaj! raczej się nie polubimy

Tak żadko zaglądam na forum, że nawet nie wiedziałem o istnieniu takiego działu :o Tak btw życzę miłej atmosfery i poznania wielu nowych znajomych. Mam nadzieję, że spotkamy się na forum nie raz. Powodzenia :P

Z reguły nie piszę w takich działach w ogóle (ba, prawie nie piszę na forum ogólnym kropka) ale witam cię serdecznie, głównie po to żeby nieco wtrącić się do tematu.

Zluzujcie wszyscy naskakujący na siebie poślady, bo tego czytać się nie da. Czasem przeglądam sobie tematy w przedstaw się i nie wiem czy to moje szczęście czy faktycznie w każdym takim temacie jest jakieś naskakiwanie na osoby przedstawiające się. Ktoś to zrobił tak a nie inaczej, interesuje się takimi rzeczami to kij wszystkim do tego. Jakbym to był ja to po takim "przywitaniu" przez kilka osób rzuciłbym takie forum w cholerę. Fora są dla wszystkich niezależnie od wszystkiego więc uszczypliwe uwagi o wybijaniu animków bo ktoś interesuje się anime zachowajcie na siebie.

Taki trend zniechęcania nowych do tego forum ostatnio zauważyłem i strasznie mi to na nerwy działa...

Anyway, witam cię serdecznie na forum i obyś zagościła na dłużej.

"Co do antyempatii. Nazywaj to jak chcesz [...]" - Nie, nazywam to tak, jak to się nazywa, zamiast wymyślać nieistniejące słowa, czemu tak nerwowo przyjmujesz wszystko do siebie? Masz "rocznikowo" 18 lat, ale zachowaniem i reakcjami na takie drobnostki, mocno odstajesz od tego wieku. No nic, rób jak uważasz, tylko mniej się spinaj.

Zwróc uwage na to:

...Mam rocznikowo 18 lat, jednak gdzieś tam w środku jestem małą dziewczynką...

Więc wiesz :P

Czasem przeglądam sobie tematy w przedstaw się i nie wiem czy to moje szczęście czy faktycznie w każdym takim temacie jest jakieś naskakiwanie na osoby przedstawiające się. Ktoś to zrobił tak a nie inaczej, interesuje się takimi rzeczami to kij wszystkim do tego. Jakbym to był ja to po takim "przywitaniu" przez kilka osób rzuciłbym takie forum w cholerę. Fora są dla wszystkich niezależnie od wszystkiego więc uszczypliwe uwagi o wybijaniu animków bo ktoś interesuje się anime zachowajcie na siebie. Taki trend zniechęcania nowych do tego forum ostatnio zauważyłem i strasznie mi to na nerwy działa...

A czego oczekiwałęś po forum MMORPG (aka gimbygrajo).

Widze że już jest nromalny teskt, to dobrze.

Pewnie gdyby nie fakt że siedziałem na telefonie nawet bym tego niezauważył...

Ale pasłuchałaś, dopasowałaś więc jest dobrze tak dalej a daleko zajdziesz :D

Bo wiecie, grająca dziewczyna robi na samczym forum większą furorę, niż - hipotetyczny - wybuch bomby atomowej gdzieś w Iranie :v

Cytując klasyka. Jeżeli o mnie chodzi nie wróżę ci żadnych rewelacji, kaczka to maks co może z ciebie być.

cóż.. czytając te posty.. już wiem dlaczego tak rzadko tutaj zaglądam.. dziewczyna mimo tych 18 lat (rocznikowo) i tej małej dziewczynki gdzieś tam w głębi siebie tak na prawdę jest bardziej dorosła? odpowiedzialna? nie wiem jakiego słowa użyć.. może mądrzejsza od tych wszystkich tutaj co napisali (są nieliczne wyjątki. od razu mówię ja tym wyjątkiem nie jestem bo w sumie mało napisałem teraz pisze coś większego). zamiast normalnie się przywitać i powitać nowego członka na forum to piszą tutaj dzieci a nawet coś gorszego krzyczące o wybijaniu ludzi lubiących anime (lubię animę i jeśli chcecie mnie ubić potrzebujecie sporej armii takich cwaniaków jak wy a i tak wasze szanse wynoszą max 12% powodzenia takowego działania) lub krytykujących muzykę danej osoby (kiedyś krytykowałem ale zrozumiałem że to głupie i szczeniackie zachowanie i nie ma sensu się w to bawić) mnie osobiście się format w jakim pojawiło się jej powitanie bardzo odpowiadał było wszystko ładne wyraźne i dowiedziałem się o niej tego co potrzeba choćby do zawarcia kontaktu.. tak jestem samcem jakby ktoś miał wątpliwości.. osobiście mnie się podoba że lubi/jest fanką anime i interesuje się również Japonią z tego co zdążyłem wyczytać (mogę się mylić nie mam zbyt dobrej pamięci zwłaszcza że przeczytałem tutaj sporo g***) sam się interesuję Japonią i anime jest również w moim kręgu zainteresowań i byłbym wielce rad z poznania tej osoby ciut lepiej..

Z racji tego że mój post jest długi i prawdopodobnie dostane bana to witam nową użytkowniczkę na tym forum i mam nadzieję że nie zniechęciła się przez tych kilkunastu baranów którzy tutaj pisali ale również będę musiał się pożegnać gdyż groźba bana nade mną wisi..

Cześć Wawrzyn! (Nie, nie znamy się ale zawsze chciałem się z tobą przywitać)

Praise the Sun!

mod_ico.png
Masz jakąś paranoję dotyczącą banów czy o co chodzi? D; ~PL

Witam Cię i zapytam:

Czy twój avatar odzwierciedla twoją duszę?

Miłego pobytu i mało warnów :)