Kraina Orilu (POKEMON MMORPG 2D PRZEZ PRZEGLĄDARKĘ)

Co masz na mysli? O efekty pogody i tereny oparte na danym zywiole co boostuje poki z tego samego zywiolu? Bo normalnie pok ognisty miazdzy poka roslinnego, chrzaszcza czy stalowego. Standardowe oddzialywanie silniejszego zywiolu na ten bardziej podatny. Zawsze poki startowe zjadaly sie nawzajem czyli charmander > bulbasaur > squirtle > charmander i taka petla.

Mnie ciekawi jak będzie wyglądał rozwój pokemonów. Czy po wbiciu poziomu sami rozdajemy mu punkty do statystyk czy jednak one same będą automatycznie się zwiększały. Drugą rzeczą, która mnie ciekawi są umiejętności. Czy standardowo będzie trzeba wybrać cztery czy jednak będzie możliwość by nasz pok władał większą gammą umiejętności.

Mysle ze staty powinny byc standardowo rozdawane automatycznie. Roznice jakie moglibysmy zauwazyc to miedzy pokiem rodzaju meskiego, a pokiem rodzaju zenskiego. Chlopak wieksze profity od obrazen fizycznych i specjalnych, zas dziewczyna wieksze profity do unikow i resistow np. Moze tez by dodac charaktery pokow w postaci dusz czyli specjalnych itemow ktore nadaja charakter np odwazny ktory nadaje pokowi wiecej pkt hp i pkt obrazen, ponad to nadawal by efekt samoistnego przywolania z pokeballa w krytycznych sytuacjach, tj wyczuwal niebespieczenstwo i pragnie walczyc w naszej obronie pod wplywem odwagi /furii/. Taki luzny pomysl.

Czemu nie piszecie tego opierając się o unity? Myślę że zdecydowanie by to skróciło Wasze męki. :)

Ja tam sie nie mecze. Lubie dzielic sie pomyslami. W jakim sensie unity bo nie w temacie chyba nie jestem.

Ja tam sie nie mecze. Lubie dzielic sie pomyslami. W jakim sensie unity bo nie w temacie chyba nie jestem.

Chodziło mu o to żeby zrobić grę na silniku Unity.

Yyyy eTobi pisal ze to gra przegladarkowa 2d w klimacie gba i raczej to sie nie zmieni. Prosze o trzymaniu sie koncepcji, bo silnik gry nie bedzie zmieniany. Pokemony 3d nigdy nie powstana ani amatorsko, ani profesjonalnie.

Yyyy eTobi pisal ze to gra przegladarkowa 2d w klimacie gba i raczej to sie nie zmieni. Prosze o trzymaniu sie koncepcji, bo silnik gry nie bedzie zmieniany. Pokemony 3d nigdy nie powstana ani amatorsko, ani profesjonalnie.

Na unity można robić gry przegladarkowe 2d... masz tu przykład http://www.kongregate.com/games/Kawloran/shonen-idle

To juz zalezy od eTobiego. Dla mnie wazne aby bylo grywalne bez zbednych ograniczen z plynnym sterowaniem.

Czemu nie piszecie tego opierając się o unity? Myślę że zdecydowanie by to skróciło Wasze męki.

Myślę, że jednak dodało sporo pracy :) I nie znam się na Unity Engine :D

Nie mam czasu na naukę dodatkowych języków, aby było wszystko wydajne wystarczy mi to co umiem :)

Animacja będzie naprawdę płynna. Na tą chwilę jest płynność Margonem, a będzie jeszcze wydajniej.

eTobi czekamy na prealpha gameplaya :) A i co sadzisz o nowych pomyslach zamieszczonych wyzej?

Efekty pogodowe są już zrobione dodają one bonusy w zależności od sytuacji.
Mamy mgłę, deszcz, burzę itp.

Zostanie wprowadzona waga pokemonów wpływająca na szybkość.

Podział na płeć będzie. (z statystykami się zastanowię, ale myślę, że da się to wprowadzić)

Jeżeli chodzi o ataki to bazowE będzie się dostawać jak w gameboyu. Będzie można się nauczyć dodatkowo innych. Jeden z ataków zawsze będzie musiał zadawać obrażenia.

Statystyki, ataki takie jak w pokemon fire red, tak samo z awansem.
Ekwipunek 42 sloty. (Trener będzie awansował z pokemonami .) będzie miał własny lvl.

Nazwa gry zostanie zmieniona, proszę podawać (klimatyczne) propozycję. (Dlatego, iż zleciliśmy stworzenie nowego wyglądu strony profesionalnej firmie graficznej).

Unity to silnik graficzny, znając jakikolwiek obiektowy język(zwłaszcza że skrypty można pisać w c#, javascript lub boo), przyspiesza i ułatwia pracę mniejszych teamów.

Unity można potraktować jako zwykłą bibliotekę.

Ale to tylko moje zdanie. :)

Jeżeli chodzi o nasz skrypt to od strony przeglądarki używamy js + biblioteki, od stony serwera c++.

A co nam bedzie dawac lvl bohatera? Myslalem o posluszenstwie pokemonow. Jesli trener bedzie mial nizszy lvl od poka to pokemon nie bedzie sie sluchal trenera. Nad nazwa posiedze po pracy. Teraz pochlania mnie fervor pracy huehue

11696464_1590928551168531_33442589357202

jakies alpha testy sie zapowiadaja?

Pewnie do jakiegoś miesiąca przeprowadzimy testy animacji chodzenia.

W tej chwili mam mały zastój ponieważ tworzę forum zintegrowane z grą od podstaw.

Oraz przepisuję kod po stronie klienta, gdyż był mało optymalny i chodzenie nie było płynne na telefonach.

Dodałem również opcję serwerów, będzie można tworzyć prywatne (pomysł zaczerpnięty z słynnego margonem :P )

11227534_1591188594475860_18031965772202

11951685_1606252702969449_20560374044250

Witajcie drodzy użytkownicy forum !!

W tym temacie chcę Wam wszystkim zaprezentować coś co robiłem przez ostatni czas. Wypowiedzcie się proszę na temat tego jak to widzicie jak chcielibyście aby wyglądały poszczególne systemy w grze.

Poszukuję osób do pomocy przy projekcie szczególnie grafików.

Jeżeli uważasz, że jesteś w stanie pomóc zapraszam do kontaktu.

Tak się prezentuje silnik gry. Przedmioty zawarte na mapie są testowe.

11416386_1578748312386555_54241624078334

11141317_1580033465591373_15099094669750

zapraszam na frontpage

fp:

https://www.facebook.com/pages/Kraina-Orilu/1578747882386598