Kupno BF4 pytanie

Dzięki, że mi doradziliście aby wziąć bf3 pierw, straciłem 15zł zamiast ~200zł. W to się nie da kompletnie grać, nie wiem co z tym jest ;s Tyle fpsów już przerobiłem i nigdzie nie było takiej lipy, wszedłem na metro, wszędzie się strzelali pół mapy z dymu szary ekran nic nie widzę, miliard granatów strzelają z tysiąca stron do mnie mimo, że jestem schowany za osłoną nikogo nie widać wszędzie tylko piach i padanie na hita nie wiadomo skąd. Chyba z godzinę siedziałem i myślałem, że zasnę bo się nic zrobić nie dało nawet jak byłem schowany to padałem a jakbym spróbował gdzieś iść w inne miejsce to instant dead. Miałem wrażenie jakby każdy tam grał na wallhacku, aimbocie i cheatach na nieskończone ammo bo napieprzali full auto nawet nie wiem do czego jak nie było nic widać przez dym. Na filmikach to wyglądało całkiem inaczej nie mam pojęcia dlaczego.

Ja mam inne wrażenia z gry :) z trybów Team Deathmatch. ty chyba naprawdę nie ogarniasz gier multiplayer z wielkimi mapami i swobodą poruszania. tzn możesz wiejść gdzie chcesz prawie. Battlefield to gra taktyczna nie wystarczy tylko strzelać. Obecnie chyba najlepszy fps multiplayer z buy2play. wszystkie f2p niszczy no chyba że na równi z Planetside 2 ale tam optymalizacja to szit.

W Mojej 3 grze w trybie Deathmatch miałem staty 54/36 i włąściwie tylko biegałem między kontenerami. Ogólnie gra bardzo mi sie spodobała jak za te pieniądze. do tego jeszcze Crysis 2 ma dobry tryb Multiplayer

Całe życie gram w różne fpsy i multiplayer i zawsze grałem minimum średnio a często nawet ponad średnio i dobrze. Tutaj nic nie mogę zrobić nie wiem dlaczego, celować umiem, nawet śmigłowcami i odrzutowcami latam po 1 dniu gry i nie jest to takie trudne, ale co z tego jak padam na hita gdziekolwiek nie pójdę. Przed chwilą staty 1/20 no i co ja na to poradzę ;s Próbowałem wszystkiego i i tak padałem co chwilę zanim kogoś zobaczyłem, k**wa to jest taka bezradność. Jeszcze na bazarze mapę wcześniej miałem więcej fragów niż dedów bo tylko pojazd piechoty był i jakoś w grupie się biegało to łatwiej było o obronę i ustrzelenie kogoś. Na tej pustyni to jakaś paranoja ledwo się wychyle albo przemieszczę i od razu padam a nie będę przecież campić przez 30 minut za ścianą chociaż i to próbowałem to i tak ciągle padam.

Również przez całe moje "grajmerskie" życie większość czasu zamulałem w FPS'y, i nadal gram. Z mojego kilkuletniego doświadczenia powiem, że tą grę trzeba "poczuć" Również na początku miałem staty podobne do twoich, ale grałem mimo wszystkiego, aż poczułem o co chodzi. Raczej stosuję metodę szarżowania z karabinami. Mówię. Pograj, aż poczujesz o co mniej więcej chodzi i będzie Okej.

Mój obecny "wynik" to: 52 Poziom, 120 godzin przegranych w tego świetnego FPS'a.

Pozdrawiam.

Nigdy nie grałem w Battlefielda, zastanawiałem się dopiero przy 3 części, ale szkoda było mi wydawać pieniądze pod koniec, bo pewnie wszyscy przenieśliby się na BF4 i w 3 już by grało za mało ludzi. W takim razie postanowiłem, że zakupię najnowszą część jak wyjdzie lub nawet wcześniej. I teraz pytanie, gdzie to można kupić? Sprawdzałem na stronie BF4, ale tam są różne wersje, jakieś cyfrowe, do pobrania albo pudełkowa i za bardzo nie wiem czym to się różni i którą wybrać. Zaś na innych stronach można zamawiać same klucze po taniej cenie. W dodatku chciałbym polski głos w grze, ale z możliwością zmiany na angielski i odwrotnie. Później pewnie będą wychodzić jeszcze dodatki, które trzeba będzie kupować? Nie orientuję się za bardzo w tym także będę wdzięczny za wyjaśnienie.