Laptop do gier (3000zł-5000zł)

Uwielbiam jak ktoś sugeruje sie 'rankingiem' a nie wiedzą.. tylko ze te karty SLI w MSI i jakichkolwiek innych często łapią 'mikroprzyciecia' (spadki fps, lagi etc.) na nastepny raz poczytaj trochę P Ja osobiscie biorąc laptop do gier nie chcialbym miec 'ścin' ;-)

i zwaz ze w lapku bedzie mial DDR3 a nie GDDR5 ;-) (gpu)

Kupiłem ostatnio Lenovo y580 z i5 i jestem bardzo zadowolony...

Alternatywą są też laptopy oparte o kadłubkach Clevo, z bluemobility.pl lub hawkforce.de. Sam takiego używam i jestem zadowolony. Może się udaćzmieścić coś fajnego z i7, 8GB ramu i niezłą (np. 770M) grafiką.

Sam właśnie chciałem napisać o bluemobility, co prawda cenią się, jednak można tam wybrać sobie praktycznie wszystkie krytyczne podzespoły. Do tańszych modeli masz ładowane zazwyczaj GTX765M, a do tych lepszych (czyt. droższych) możesz wybrać pomiędzy amd 8970 a nvdidiowskimi 770GTX, 780GTX itd. Dodatkową zaletą jest to, że główne podzespoły są wymienialne.

jak mogę wtrącić swoje 3 grosze - msi są dobre - ja polecam ten model: http://www.morele.net/laptop-msi-ge70-2od-241xpl-610952/ - z racji tego, że moja praca wymaga przemieszczania się. co do niechęcie kogoś wyżej do laptopów - panie, przy stacjonarkach się umiera :P

nie czytałem tego ale

laptop do gier to lenovo y510, najlepszy w swojej cenie, i7 tylko i wyłacznie jak pracujesz jedziesz na 2 rdzeniach w grach odpalasz "4" bez tego w nowych grach nie osiagniesz dobrego progu klatkowego, dlatego o i5 zapomnij, 16gb ddr3 1600, ssd i 2x 750m.

MSI jest fajny ale dużo droższy, żeby Ci się opłacał w samym sensie wydajności MSI musiałby mieć min. GTX 770 (słabsze od 760 deskopowej) == lepsze ciut od 2x 750m.

teraz :

http://allegro.pl/gaming-msi-ge60-fhd-i7-3-4ghz-16gb-1tb-gtx760-2gb-i3737438742.html

bez ssd, i tylko 760 = (porownywalne z 650ti niekreconym, czyli na maxa tez juz wszystkiego nie odpalisz)

ta sama cena = lenovo z 2x 750 ktore beda silniejsze.

Jako posiadacz mocnego sprzętu odpowiem Ci, że wszystkie nowe gry w zasadzie korzystają SLI więc nie trzeba sie go bać, zwłaszcza w laptopie gdzie lepiej mieć dajmy na to

2 odpowiedniki 650 geforca z deskopu niż jednego odpowiednika geforce 650ti.

Jeśli mógłbym się podpiąć Panie Autorze. Moglibyście podać jakiś laptop(cena do 5500zł) z ekranem 17`?

Nie opłaca się kupować laptopa do gier. Niedawno sam kupiłem za 2.5k i ma taką samą wydajność jak mój PC z przed 5 lat...

To nie wiem co to kupiłeś, ja kupiłem lapka za 3100 i chodzi mi taki BF4 na ULTRA!

To nie wiem co to kupiłeś, ja kupiłem lapka za 3100 i chodzi mi taki BF4 na ULTRA!

Asus z serii X550V (i5-3230m, 2.6GHz). Nie odpalam na full detalach (Battlefielda 3) bo nawet na low mocno się grzeje. Mam zamiar zmienić laptopa (do 3000zł) na taki żeby miał i7 ale na razie nie ma tak dobrych ofert (dużo nie szukałem).

Mam Lenovo y580, 8gb ddr3, i7, gtx 660 - i wszystko śmiga na ultra, dokupiłem tylko ostatnio SSD Samsunga żeby wszystko błyskawicznie się ładowało, i nie ma gry której nie odpalę, no i nie grzeje się bardzo, co jakiś miesiąc biorę laptopa do pracy i przedmuchuję wentylatory sprężonym powietrzem, 1 miesiąc a potrafią być strasznie zasyfione. POLECAM tego lapka ;)

A to dzięki Vampirowi ;) Polecił mi go i nie żałuję wydanej każdej złotówki na niego ;)

Czesc Wszystkim!

Tak wiem, laptop do GIER...

...ale nie dla siebie go szukam tylko dla znajomego. Jestem lajkiem w tych sprawach wiec potrzebuje waszej pomocy. Jakie laptopy doradzacie do gier w przedziale 3000zl-5000zl? Wiem, najlepiej byloby wziac z Allienware'a ale niestety znajomy nie dysponuje wiekszym budzetem.

Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam CzeQ,,Q