Laptop do grania

Gorąco może i jest, ale działa i śmiga na podstawce, nie muszę mieć pojęcia o komputerach - idę, kupuję, gram i do tego mi potrzebny pcet :)

Miesiąc temu kupiłem y510p z i7 i jedną kartą graficzną gt755za 3200zł i jestem zadowolony, gry w które chciałem zagrać gram i nie zauważyłem spadku fps. Wiadomo się grzeje ale nie przeszkadza to jakoś w użytkowaniu go. Dla mnie minusem jest to że jest trochę ciężki i jest trudny dostęp do bebechów. Mogę ci go polecić :P

Gorąco może i jest, ale działa i śmiga na podstawce, nie muszę mieć pojęcia o komputerach - idę, kupuję, gram i do tego mi potrzebny pcet

Ważne jest podejście indywidualne. Ja nie dał bym rady grać na 30 fps + SLI gdzie na połowie gier są micro lagi. Oczy by mi wypadły z głowy.

Magar co tego że ma 20/30fpsów (czy ile tam dokładnie...) ważne ze gra na wysokich/ultra!

A kit że to nie jest płynne... ale są super hiper duper detale...

Osobiście wole mieć 60+ i grafikę kiepską jak odwrotnie, ale co ja tam wiem o graniu T.T

Nie bierz Lenovo y510p! Ani z jedną ani z dwiema kartami! Porażka są te gamingowe laptopy Lenovo! Sam mam y580 i grzeje się fatalnie! Zaledwie 6 miechó ma.. Dysk- temperatury kijowe(wysokie). Procek niewiele lepiej! Na dodatek Lenovo ma słaby support! Z lapka za twoją kasę polecam MSIGE60.

Mam pytanie ty potrzebujesz nowego lapka ?

Ja polecam niemiecką (tanią) firmę Medion. Niby firma marketowa lecz laptopy hulają lepiej, niż markowe sprzedawane w Polsce.

Używam mojego Mediona Erazer już ponad 1.5 roku. Ani razu mnie nie zawiódł. Dobre chłodzenie, bateria też trzyma, serwis również funkcjonuje (chodź nie miałem okazji skorzystać).

A kupować HP do gier to tak jakby strzelać sobie w kolano...

Mam pytanie ty potrzebujesz nowego lapka ?
Wierz mi, że kupować używanego laptopa to tak jak kupować zjechany stary samochód. Licz się z tym, że coś będzie uszkodzone, na wykończeniu lub do naprawy.

Nie pytałem się ciebie -.-,a jak się kupi cod pożarnego to się nie będzie psuć szczególnie ze dzisiejsze laptopy psują się o okresie gwarancji

Planuje sobie kupić laptopa na studia, będzie służył w większości do grania, bateria musi długo trzymać i nie może się zbytnio nagrzewać... Aha, cena powinna się mieścić w okolicach 3000zł (plus/minus)

Macie jakieś propozycje? Chętnie zobaczę jakieś linki :)