Siema.
http://eune.op.gg/summoner/userName=Hej+tu+Master+Yi
Sprawdź sobie co mam złożone na 3 grze od góry i buduj to w identycznej kolejności.
Youmuu > Berserkera > Krwiopijec > statik > nieskończoności > lodowy młot
Jeżeli uważasz, że bardziej Ci pasuje LW to bierzesz go zamiast Młota, lecz jedynie w late game, do którego zazwyczaj nie dochodzi, bo każdy TF zaczęty nie ważne przez kogo, Ty będziesz kończył. ( W końcu to gracze o zerowym pojęciu o grze jak Ty, więc nie musisz się martwić, że ktoś wie jak Ciebie skontrować)
Styl gry?
Kupujesz Długi Miecz + 3 Poty + Totem.
Dlaczego to, a nie Ostrze Dorana? Bo chcesz szybko zbudować Youmuu.
Zaczynasz na Midzie.
Q > E > W
Pare rad:
Jeżeli grasz na postacie ze skillshotami i chcesz ich uniknąć klikasz Q na wrogim bohaterze (jeżeli jest to bezpieczne, tzn. nie jest przy wiezy) lub na pierwszym lepszym minionie.
Jeżeli chcesz dive'ować przeciwnika, (czyli wbijasz się pod jego wieże i próbujesz go zabić), nigdy nie używaj Q do ZACZĘCIA bitwy. Opiszę Ci to teraz trochę lepiej, bo ratuje to życie:
Powiedzmy jest sytuacja, że jesteście na środku linii, Ty decydujesz się na atak tzn. odpalasz E, R, Youmuu i biegniesz w strone przeciwnika (NIE UŻYWASZ Q OD RAZU). Przeciwnik jest juz na jednego hita w obszarze swojej wieży? A przy okazji ona Cię zaczyna atakować? Wtedy wbijasz Q na przeciwnika (omijasz jedną "kule" z wieży), może być sytuacja, że nie zdążyłbyś uciec, bo już leci kolejna, a Ty masz np. 200 hp wtedy automatycznie po pojawieniu się odpalasz medytacje (W), gdy juz doleci to szybko uciekasz z zasięgu wieży, no.. i tyle.
Nie zaczynaj Walk Drużynowych, atakuj tylko "papierowe" cele typu ADC, AP Mid (w odosobnieniu najlepiej), oczywiście na początku meczu, jak się nafeedujesz do mid-game będziesz mógł zrobić 1v1 z każdym typem, oczywiście 2v1 byś przegrał, bo w końcu jesteś papierowym assasynem.
Jak grać podczas TF?
Trzymasz się w takiej odległości od przyjaciół żeby zdążyć dobiec do zaczętego TF'u w 3 sekundy po odpaleniu combo E > R > Youmuu. Wtedy namierzasz ADC albo inny łatwy do zabicia cel i wciskasz na nim Q. Następnie gonisz i bijesz z AA reszte niedobitków, gdy w międzyczasie Q się znowu stanie aktywne to nim dobijasz.
Półtora tygodnia temu w taki sposób zrobiłem nim pente na low-lv i wszyscy mi pisali, że master to noob-champ.
Pamiętaj, że najlepiej iść solo na Mida, chociaż na low-lv wiem jak jest i będzie ciężko o to, wtedy musisz sam sobie poradzić.