LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Czy mi się wydaje czy Pantheon dostał ostatnio tak cholernego nefa, że stał się bezużyteczny?! Zawsze gdy nim grałem, miałem bardzo duży dmg, nawet przy w miare tankowatym buildzie i zasięg z ulta był znacznie większy. A teraz tak dostał po glowie, że żeby nim grać trzeba zmienić linie, bo na topa już się nie przydaje, z racji tego że przy offtankowym buildzie jego dmg jest okropnie małe... Jeśli tak to muszę kombinować i opracować kolejnego builda, bo jak narazie muszę mojego maina odstawić na półkę..

Może po prostu miałem zły dzień, ale takiego Jarvana, nawet z małym pancerzem, z wymaxowanym E (siła pantheona) brałem okropnie mało!

Nerfa? Zobacz na nowy patch. Naprawili błąd z obrażeniami krytycznymi poniżej tych 15% zdrowia. Panth nie był/jest bezużyteczny. Na topie, midzie i w jungli dalej sobie dobrze radzi.

To widocznie trafiłem na taki team, który się na tyle mnie przestraszył, że poza częstszym focusowaniem mojej osoby niż naszego adc pakowali tyle pancerza i hp ile mogli ;/. Najbardziej mnie wczoraj rozwalilo jak mój adc zmusił mnie do budowy pod praktycznie full tanka, a potem obwiniał że "nie mam dmg" atakując wrogiego malphite, który miał ponad 200 pancerza :D.

Nie mam doświadczenia z ad bruiserami i tej Riven nie czuję a bardzo bym chciał nią umieć grać. Macie jakieś rady co do początkowych itemów dla niej, co złożyć, by bić dmg i nie schodzić na parę hitów od tak? I ogólne, jak korzystać z jej skilli i to co mi się może przydać na razie do gry na zwykłym pvp. Jeśli już jakoś tam ruszę to jakoś to powinienem ogarnąć.

Nie chcę nic mówić, ale czemu nie korzystacie z googla i "riven guide", gdzie nie dość, że jest tych gajdów dużo, to zwykle od graczy potrafiących grać, dodatkowo są weryfikowane przez masę graczy. Szybciej i prościej.

Btw od chcenia jest kawałek drogi do potrafienia, pograj tą Riven sam, nawet na boty, aby załapać skille, bo przedmioty to się zwykle składa w zależności od przebiegu gry, nie wg porad na forum czy w/w poradników.

Up@- Ehh. Są itemy core które trzeba złożyć na daną postać i sytuacyjne zależne od enemy i innych czynników. Oczywiście można jeszcze champy składać niekonwencjonalnie ale to nie o tym mowa. Chodzi mi o to , że nie składa się postaci stricte pod przebieg gry. Należy kupić określone itemy które są nam nieodzowne , żeby coś dalej bajerować. A nie korzystamy z googla bo zazwyczaj przerzuca to angielskich poradników. Fakt wiele można się z nich dowiedzieć ale tutaj możemy swobodnie obgadać każdą kwestie.

W skrócie- każdy chce mieć poradnik podany przed nosem po polsku.

Co do itemów, to prawdą jest, że wystarczy wejść na serwis typu mobafire, a tam masz rozpisany cały build oraz taktykę gry, Wymagana jest jedynie podstawowa znajomość jez. angielskiego, co chyba nie jest żadnym problemem. Graczowi początkującemu, a także średnio zaawansowanemu powinno to wystarczyć.

Co do itemów, to prawdą jest, że wystarczy wejść na serwis typu mobafire, a tam masz rozpisany cały build oraz taktykę gry, Wymagana jest jedynie podstawowa znajomość jez. angielskiego, co chyba nie jest żadnym problemem. Graczowi początkującemu, a także średnio zaawansowanemu powinno to wystarczyć.

W takim razie od razu zamknijmy ten dział forum i odsyłajmy wszystkich ludzi na inne strony.

Oh wait... to chyba nie tak powinien wyglądać ten temat, prawda? Bo powstał po to, by sobie nawzajem pomagać bez sprawdzania innych stron, prawda?

Bo cudze chwalicie, swego nie znacie. Jednak widząć po ilośći stron, to ten temat cieszy dużą popularnością, i niech już zostanie.

Nie o to chodzi, po prostu widzę, że ludzie wychodzą tu z założenia "napiszę na forum, to mi ktoś poda itemy i napisze jak tym grać", nieważne czy ma rację, byleby ktoś pod nos podłożył, najlepiej jeszcze jakby grał za kogoś : P

Jak wejdziesz na mobafire też masz podane pod nos so? Wszystko w necie masz podane pod nos. Jak czegoś szukasz w necie to też nie ważne kto napisze, ważne że jest. EOT.

@Edit

A to, że ktoś jest nowy w tej grze to chyba lepiej, żeby się poradził osób którzy już trochę przegrali. Lepiej mieć możliwość zadania pytania na bieżąco niż oglądać poradnik. Masz pytanie, walisz i tyle.

Można skończyć offtop? W dodatku przydałaby się jedna dobra dusza, która gościowi doradzi co do tej Riven.

@up To od razu co do Wukonga, bo dobrze się nim gra, tylko nie zawsze mi wychodzi. :)

Co powiecie na taki build dla niego:

longsword + 2 red pot

butki sytuacyjnie

brutalizer

back cleaver

frozen malet

last whisper

coś pod def zależnie od enemy (preferuję m.in. omen)

Daje dobrze radę taki build?

Longsword jest bardzo ofensywnym itemem, musisz wiedzieć że będziesz mieć ogromną przewagę na linii już na początku (jeśli ktoś ma spore survi albo równie mocne czy nawet mocniejsze early możesz się przejechać). Brakuje mi czegoś sensownego pod lifesteala albo HP5, więc będziesz mieć niskie survi (jedna walka z kimś równym sobie skończy się powrotem na respa niezależnie od tego czy z tarczą czy na tarczy). Wczesny brutalizer nie wydaje się taki zły, ale wolałbym przed jakimś większym itemem rzucić tym vampiric'iem (ew. czymś pod HP5). Polecana Hydra nie wydaje się zła, bo daje sporą siłę do pushowania, a bonusy aż tak znacznie od BT nie odstają (z tym że musisz wykorzystać potencjał tego itemu, jeśli masz tego nie robić to już lepiej zostać przy BT).

[Zaznaczam że nie jestem Wukong ani Riven playerem, to tylko luźne spostrzeżenia, które w gruncie rzeczy zastosowałbym do obojga champów, w razie potrzeby dokładając coś więcej pod defa (cloth armor/chain vest/null-magic mantle/giant belt/(...))]

Strogonov, build stały to zła sprawka.. przecież w każdej innej rozgrywce będziesz miał innych wrogów. Więc build zrobisz tak aby pasowało graniu przeciwko nim. Tak czy siak. Mallet kupujesz zazwyczaj gdy przeciwna drużyna ma dużo postaci walczących z bliska.

Moim zdaniem stały build to nie jest dobre wyjście! :D

Dokładnie, longsword jest raczej itemem który powinniśmy brać tylko jeśli zamierzamy bardzo szybko wyrzucić wroga z linii i wrócić się po vampa - przynajmniej ja innego zastosowania dla tego itemu na start nie widzę (2xHP potki to bardzo mało, nie masz hp5/lifesteala/armora, więc jeśli przeciwnik skupi się na przetrwaniu linii to ty zostaniesz z niej wyrzucony, ergo - musisz zagrać BARDZO agresywnie i albo go zabić, albo go przegonić tak by wrócił na respa).

To ja sobie wrócę do tematu jakiego junglera kupić za 4800 IP=Pz. Chcę aby szybciutko czyśćił jungle, miał dobre ganki bo to podstawa.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/45991-jakiego-bohatera-kupic-cd/

Zaczynam tracić wiarę w ludzi na tym forum.

Up wyżej. Odruchowo nie w tej zakładce :/.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked