MMO z systemem łowienia

Jedyne sensowne mmo teraz z konkretnym łowieniem ryb to Black Desert. Zresztą szukanie teraz jakiejkolwiek gry w jakiejkolwiek kategorii to od wielu lat przebieranie w tym samym asortymencie, niewiele się zmienia wiec trudno nie jest coś wybrać. niestety

W RUNESCAPE sobie polowisz ryby i nie tylko

Everquest II nie będziesz wiedział w co ręce włożyć jest wędkarstwo zabawa w górnika czy drwala itd a ponadto pierdylion questów ,dungów itd .

Polecam ArcheAge ! :) Tam jest fajny system łowienia : )

Final Fantasy XIV ma system łowienia choć w sumie nie jakiś skomplikowany :), ogólnie łowienie rybek w MMORPG to zazwyczaj najprostsza sprawa :), jedynie gry specjalnie o łowieniu mają to bardziej skomplikowane :). Jest to zazwyczaj mało atrakcyjny system w każdej grze ale jak kto woli, może jak wypróbujesz triala i popatrzysz klasą Fhisera jak się łowi to może i ci się spodoba, skoro łowienie w WOWie cie zainteresowało.

Warframe ma dość ciekawy system łowienia, polecam.

Warframe

W wurm online także można łowić, trzeba jednak do tego zrobić siekierę, ściąć nią drzewo, wystrugać kij wędki, trzeba zrobić kilof, nakopać rudy, przetopić ją w piecu na metal, wykuć haczyk na wcześniej wyprodukowanym kowadle młotem, który także wcześniej sami zrobiliśmy, należy też poszukać nasion bawełny, zasadzić i czekać aż urośnie a zebraną bawełnę przerobić na włókno specjalnym samodzielnie stworzonym urządzeniem. Wtedy możemy się zabrać za łowienie.

PS. Starałem się jak najbardziej skrócić opis produkcji wędki.

Gatunek: Dowolny
Sprzęt: Dowolny
Cechy: Lata temu grałem w metina i podobało mi się to, że można było postać ze znajomymi koło jeziorka, połowić i czasami na tym zarobić - rozwijało się skilla itp. Szukam czegoś na wzór gdzie nie muszę poświęcać 100% uwagi na to co robię w grze, np. łowienie i rozwija się też dzięki temu w danej grze.

Przypadły mi do gustu: Metin, Albion, Wow, Nostale, Tibia
Nie przypadły mi do gustu: Black desert, Neverwinter