WIec karta 500zł, zasilacz 150zł to w 700zł zmieszcze sie elegncko.
No i jeszcze RAM bo mam tylko 3gb a wiekszość gier potrzebuje 4, tylko nie wiem ile kosztuja?
WIec karta 500zł, zasilacz 150zł to w 700zł zmieszcze sie elegncko.
No i jeszcze RAM bo mam tylko 3gb a wiekszość gier potrzebuje 4, tylko nie wiem ile kosztuja?
Trochę to dziwne że masz 3 GB ramu. Wyciągnij kości ramu i spisz nazwę z takiej białej naklejki na kościach lub zrób zdjęcie i wrzuć tu. Wnioskuję że masz jedną kość 2 GB i jedną 1 GB. Podaj też model płyty głównej. Jak nie masz pudełka wystarczy że wejdziesz w "informacje o systemie" i skopiujesz "Model systemu".
Ten radek jest lepszy od R9 270. Tą kartę warto kupić: http://allegro.pl/ati-radeon-hd-7950-3gb-ddr5-krakow-i4714529641.html@editW teso na tej karcie będziesz grał na wysokich.
Ty chyba sobie kpisz .... R9 270 jest lepsza od DH 7950 .... Ty nie patrz na to ile Gb pamięci ma karta tylko jakie ma osiągi ...
Jak wymieni zasilacz to stanowczo polecam R9 270 najlepiej od Asusa ...
@up
Zanim się wypowiesz zaczerpnij trochę wiedzy.
Ty chyba sobie kpisz .... R9 270 jest lepsza od DH 7950 .... Ty nie patrz na to ile Gb pamięci ma karta tylko jakie ma osiągi ...Jak wymieni zasilacz to stanowczo polecam R9 270 najlepiej od Asusa ...
Niestety kolego ale HD 7950 jest wg mnie około 25% wydajniejszy niż R9 270 ^^
Trochę to dziwne że masz 3 GB ramu. Wyciągnij kości ramu i spisz nazwę z takiej białej naklejki na kościach lub zrób zdjęcie i wrzuć tu. Wnioskuję że masz jedną kość 2 GB i jedną 1 GB. Podaj też model płyty głównej. Jak nie masz pudełka wystarczy że wejdziesz w "informacje o systemie" i skopiujesz "Model systemu".
Wrzucę po prostu zdjęcie środka komputera:
I tutaj Dane o systemie:
Nie chcę cię obrażać, myślę że poprostu nie znasz się na tym ale warto abyś na tej stronie w tym porównaniu na samej górze zobaczył jaka karta ma większą wydajność.
Dla ułatwienia zrobiłem nawet screena:
Pamiętaj że jest tu porównana wersja niereferencyjna karty HD 7950 która ma standardowe zegary pamięci i rdzenia.
Tak jak pisałem poszukaj w internecie testów karty HD 7950 w wersji niereferencyjnej, zobacz sobie ile FPSów osiągneła w danych grach.
P.S Jesteś nędznym trolem.
Sztajf
Masz 4 GB pamięci RAM. Jak chcesz sobie dokupić więcej to na RAMie będziesz miał taką białą naklejkę tam masz opisany model twojego RAMu. Muszisz kupić 2 identyczną kostkę ramu.
@edit
Sprawdź liniją jeszcze ile masz miejsca w obudowie od pierwszego slotu PCI-E.
Po świętach w przyszłym tyg będzie zamówiona karta, z racji, że budżet mi się powiększył zastanawiałem sie jeszcze nad r9 280x. Co sadzicie o tej karcie?, jak patrzylem do 800 zl znajde i na tym wydaje mi sie, że już wiekszośc tytułów odpalił bym na średnich
Edit: Zostaje jednak przy hd7950, dobre opinie ma, a reszte zostawie sobie na zasilacz do niej, albo przepije
7950 to 280, 280X natomiast to 7970.
Więc jak wolisz.
http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-270x-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9270x-dc2t-4gd5-633164/
Ja tam latam na tej karcie , póki co nie mam do niej żadnych zarzutów. Wszystko chodzi płynnie , to kwestia gustu :c
Ja bym spytał czemu akurat karty na serownikach AMD, a nie NVIDI'Y ?
270 max do tego kompa, nowy zasilacz i kosc 4gb ramu
masz 3.19gb bo obecnie "zintegrowana karta wykorzystuje czesc ramu po zainsalowaniu nowej k.graficznej bdziesz mial efektywnie 3.4gb jako ze 500 to system i min. 100mb musi byc wolne
jak dokupisz 4gb to bdzie 7.4gb ramu dla aplikacji wiec dobry zestaw.
Lepszej karty nie kupuj, twoj procesor obawiam sie ze nie wyciagnie 100% 270 a my tu o hd7950 mowimy...
270 max do tego kompa, nowy zasilacz i kosc 4gb ramumasz 3.19gb bo obecnie "zintegrowana karta wykorzystuje czesc ramu po zainsalowaniu nowej k.graficznej bdziesz mial efektywnie 3.4gb jako ze 500 to system i min. 100mb musi byc wolnejak dokupisz 4gb to bdzie 7.4gb ramu dla aplikacji wiec dobry zestaw.Lepszej karty nie kupuj, twoj procesor obawiam sie ze nie wyciagnie 100% 270 a my tu o hd7950 mowimy...
Nareszcie ktoś mądry
Nie dawno zakupiłem komputer i chciałbym go troszeczkę podrasować, żeby można było normalnie pograć w nowsze gry chociażby na minimalnych ustawieniach. Komputer kupiłem za ponad 1000zł niestety na lepszy sprzęt nie mogłem sobie pozwolić, ale teraz powoli mogę do niego wpakować trochę kasy tak więc co byście doradzali dokupić, wymienić, żeby był w miare wydajny i można byłło na nim spokojnie pograć?