Ajron jeżeli uważasz że Sabaton nagrywa narodową muzykę, to jesteś w sporym błędzie. Ja osobiście nigdy nie słuchałem i nie mam zamiaru ich słuchać. No ale dla każdego co innego
Muzyka jaką lubicie
A może ktoś ma playliste albo zespoły, które są dobre podczas grania, ale nie w mmorpg ? Kawałki w stylu Breaking Benjamin - blow me away (http://www.youtube.com/watch?v=X1Jf_slWj_Y) czy Disturbed - down with the sickness remix (
Od lat słucham w 90% OST'ów z gier, anime czy filmów. Pozostałe 10% to jakaś perełka wyłapana przypadkiem w radiu, czy jako podkład w filmiku na YouTube.
Polecam takich artystów jak Akira Yamaoka, Nobuo Uematsu czy Kow Otani.
Ja akurat słucham muzyki elektronicznej typu: - Core np.Hardcore Terrorcore Speedcore itd)
Wykonawcy:Angerfist,Dione,Rotterdam Terror Corps,Negative A,Evil Activities,Mad Dog,Anime,Endymion,Nosferatu,Tha playah
[soundcloud]
Ja Słucham Dobrego Polskiego Rapu
Kaen
Kali
Paluch
Chada
3W
Paktofonika Tylko Stare Kawalki z Magikiem
Ostry
Hades
Sobota
Slon i Shellerini
Śliwa
Vixen
Peja
Dużo tego jest
Ja ostatnio słucham polskiego rapu
Donguralesko
Słoń
Sheller
Rafi
Kaczor
Eripe
Muzyka jaką lubię to po prostu muzyka. Nie ograniczam się do niczego, słucham tego, na co aktualnie mam ochotę i co mi się podoba. Na który gatunek by nie spojrzeć znajdą się perełki~
Ale jak już ktoś chce wiedzieć czego, to może zajrzeć na mojego lasta - Nvminer, gdzie mniej więcej jest to, czego słucham. Tyle, że nie do końca bo 2 tyle słucham na yt, czy w innych miejscach~
Co do słuchania - bardzo polecam program, który ostatnio "znalazłem", a mianowicie Spotify. Można zupełnie za friko przesłuchać prawie (niektórzy artyści nie pozwalają na streamowanie ich muzyki) każdy album, piosenkę, układać playlisty i odsłuchiwać już gotowych. Jest też trochę aplikacji (również darmowych) np. teksty piosenek, scrobbling na last.fm, itp.
Naaaprawdę świetna rzecz. Jest tylko jeden haczyk - reklamy. Można się ich oczywiście pozbyć, metoda płatna oczywiście. Chociaż nie jest to wcale drogie.
Do Spotify od razu warto ściągnąć spotydl. Po ułożeniu playlisty wrzucasz ją do spotydl, a program pobiera Ci wszystkie zawarte tam piosenki. Działa do bardzo dobrze, chociaż zdarza się ściąganie jednego pliku kilka razy, bo nie zawsze są one w najlepszej jakości.
Co do tematu - obecnie latam po wszystkich zespołach i gatunkach szukając czegoś dla siebie .
Tak troszeczkę offtopu dorzucę, mianowicie co to są te scrobble? Wstukiwałem na google, jeśli pamiętam, lecz sam się nic sensownego nie dowiedziałem.
A jeśli o temat chodzi, to o ile bierzesz pod uwagę lekciejszy metal i nie zrażają cię małe cyferki w wyświetleniach na YT, to coś tam mam.
Scrobble, czyli "odsłuchania utworów" na last.fm. Przydatne (o ile mamy last.fm ), bo do większości odtwarzaczy trzeba ściągnąć jeszcze specjalną aplikację.
Bardzo fajny wykonawca
Też słucham Bruno Marsa, muzyk łatwo wpada w ucho i ma fajny głos.
Generalnie to słucham Rapu, ale nie mainstreamowy bo od kilku lat nie ma nikogo dobrego moze poza Biszem(B.O.K) i kilkoma innymi.
Jedyny raper który imo nie ma słabego kawałka to Laikike1.
Ja nie mam ulubionego gatunku, ja tylko i wyłącznie słucham Nicki Minaj... Wiem że dużo osób (szczególnie z Polski) jej nie lubi ale mi się bardzo ona podoba. Mało ludzi zna ją od dobrej strony, wszyscy widzą tylko Starships/Pound the alarm czy Va va voom i się wypowiadają na temat jej muzyki i jej znając 3 piosenki.
Głównie metal/rock czasami dubstep i rap
Ciężko po wykonawcach, bo często słucham po 1 kawałku od każdego ;p
Lubię:
Rise Against
O.S.T.R
TOTO
Blind Guardian
Black Eyed Peas
Dżem
dr. Dre
Snoop dogg
Ice Cube