@Magar to nie tyczyło sie ciebie. cóż.. widze ze seria bloody v jest najbardziej polecana i nie ma jakieś tragicznej ceny. jeszcze jakieś propozycje?
Myszka gamingowa do 50-70zł
Większość tych myszek "GAMINGOWYCH" ma słabe sensory... wiec też mi super T.T
Już lepiej kupić standardową myszkę ale z dobrym sensorem...
Ale co ja tam wiem^^
Trust GXT-25
Sam kupiłem Genius X-G510 - nie ma co - jest bardzo dobra.
kurde... szambo sie zrobiło bo każda myszka w tym temacie na przeróżnych forach ma swoje wady i zalety. jednak mnie najbardziej i tak przekonuje seria bloody
Seria Bloody jest na "V-track (PixArt)" więc chu... sensor.
Chyba że to poprawili? W co wątpię..
jak ten cały sensor srensor mam sie do rzeczy? czy normalnemu graczowi który chce wyprofilowanej myszki z tymi anty ślizgaczami bo to naprawdę jest mega wygodne będzie to przeszkadzać?
Sensor jest najważniejszy w myszce... później dopiero oprogramowanie/makra następnie ułożenie klawiszy/dodatkowe klawisze, potem wyprofilowanie i na saaamym końcu wygląd.
Oczywiście to moje zdanie..
Ja od siebie mogę polecić myszkę steelseries kinzu optical mouse, wygodna i nie droga
Od tygodnia jestem posiadaczem a4tech bloody v7. Na początku po zmianie z myszki za 6zł nie wygodnie się trzymało ale teraz wszystko ok. Na allegro jest w granicach 60 zł + przesyłka.
Tak naprawdę w kategorii do 100 zł nie masz co szukać za wiele. Weź któregoś tracera na Avago. Od bloody trzymaj się z daleka (z tego co czytałem, a4tech zmienił sensory na jakiś szit). Ludzie będą Ci tu podrzucać coś co sami mają, bo to ich i nie dadzą złego słowa powiedzieć. A4techy zdobyły popularność dzięki dobrej serii na avago. Potem postanowili przyciąć na kosztach i dają gorsze sensory. Także skłaniałbym się ku Tracerowi.
Ja sam używam mychy z trochę wyższego pułapu cenowego, miałem wcześniej inne gamingowe, także pozostaję bezstronny.
tylko ze sniper albo vanquish sa za drogie
posiadam myszę a4 v7, śmiga na podkładce od a4 i jest elegancko, gram zarówno w FPS jak i MMO i nigdzie nie widziałem problemu, jakość wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie, nie ma żadnych jumping bugów i innych problemów z sensorem o których piszą ludzie legendy na forach nie posiadając tej myszki, nie twierdzę że jest idealna, ale na pewno bardzo dobra, wszystkie testy jakie czytałem w necie były pozytywne, gdyby zliczyć średnią ocen wyszło by 8 na 10, sensor to PixArt 3305dk, który był wykorzystywany w myszkach firmy Rocat czy w Steelseries np. modelach kana, kinzu, za 70 zł raczej nic lepszego nie kupisz, przy okazji miałem do czego porównywać tą myszkę, wcześniej miałem micro$oft sidewinder x4, która była gorsza, słabsza jakość wykonania i rolka szwankowała już po roku, po odpowiednim ustawieniu parametrów w a4 nie widziałem żadnej różnicy w użytkowaniu, teraz posiadam myszkę od CMStorm i jeśli mam być szczery to a4 nie ma się czego wstydzić, tylko ręka musi przyzwyczaić się do nietypowego kształtu gryzonia co może powodować pewien dyskomfort podczas grania przez 1 tydzień, ale potem jest bardzo dobrze
dlatego jeśli nie chcesz przekraczać budżetu, czy nawet te 70 zł na gryzonia małym wydatkiem nie jest, możesz śmiało kupować myszkę od a4 model v7 albo z klasycznym kształtem v5
posiadam myszę a4 v7, , wcześniej miałem micro$oft sidewinder x4,
FlashGordon Porównujesz myszkę do klawiatury WTF?
Co do samej myszki sensor jest słaby i żadne opinie tego nie zmienią... koniec kropka.
FlashGordon Porównujesz myszkę do klawiatury WTF?Co do samej myszki sensor jest słaby i żadne opinie tego nie zmienią... koniec kropka.
masz racje błąd chodziło mi o x3
znajdź lepszą myszkę niż v5 razem z podkładką i kosztem przesyłki za 70 zł która choć trochę dorówna jakością, to żaden problem że sensor jest słabszy od Avago, gdybym miał z lepszym sensorem ty bym był w plate zamiast gold w LOL ? bym w c.s 1.6 na serwie na którym grał zamiast być w top15 to bym zawsze był 1 ?
jeszcze raz, czy do 70 zł znajdziesz coś lepszego ? raczej nie i gdyby tutaj była mowa o Stelseeries albo razer z tym sensorem to nikt nawet by się nie zająkną że słaby bo by wszyscy cmokali z zachwytu
ja używałem tej myszki przez ponad 8 miesięcy (oddałem teraz dla brata) i nie miałem najmniejszego problemu, nigdy, żadnych lagów i innych głupstw
przy okazji, gość aktualnie używa jakiegoś tracera za 15- 20 zł i ma ograniczony budżet, więc przesiadka będzie wielkim skokiem jakościowym w tą dobrą stronę
jeszcze raz, czy do 70 zł znajdziesz coś lepszego ? raczej nie i gdyby tutaj była mowa o Stelseeries albo razer z tym sensorem to nikt nawet by się nie zająkną że słaby bo by wszyscy cmokali z zachwytu
O przepraszam ja bym nie cmokał z zachwytu... zresztą dalej twierdze ze te firmy (konkretnie te 2) to w połowie daje się za sama nazwę... nie za jakość.
O przepraszam ja bym nie cmokał z zachwytu... zresztą dalej twierdze ze te firmy (konkretnie te 2) to w połowie daje się za sama nazwę... nie za jakość.
ja z kolei nie twierdze że nie masz racji, masz racje sensor wybitny nie jest, ale w takiej cenie ta myszka jest na prawdę dobrej jakości
Robi sie delikatny offtop.
A ja podtrzymuje zdanie ze autor powinien trochę dopłacić do "Tracer Sniper"
Tracer Sniper też nie jest taki fajny, jak go opisują, ja zamiast niego brałbym Sharkoon Drakonia. Bardzo dobra myszka z niezłymi parametrami i zabójczym wyglądem. Sam póki co jestem użytkownikiem V7 i szczerze mówiąc nie polecam. Oprócz wyglądu nie oferuje ona nic ciekawego. Bezużyteczne oprogramowanie, słaby sensor, dzika interpolacja już powyżej 1300 DPI etc.
Jeżeli szukasz dobrej i naprawdę taniej myszki to polecam:
- Zalman ZM-M300 - Super tania (30 zł), w miarę dobry sensor, niewielka rozmiarem, ale naprawdę granie na niej jest czystą przyjemnością. Miałem ją jakieś pół roku i szczerze polecam.
- Omega Weapon Mask - sensor Avago ADNS-753, wygląd jak i wymiary praktycznie te same co Deathadder'a. Nie wiem czemu, ale jest ciężko dostępna, jakiś czas temu na allegro można było ją dostać za 50 zł.
- X-Luca - Avago A3060. W miarę tania, ale i też ciężko dostępna.
ew. można by też było pomyśleć o kupnie jakieś używanej myszki. Na pewno A4tech X7 z Avago nie byłby drogi, a i tak byłby nieporównywalnie lepszy niż ten z V-Trackiem.
Jak jeszcze coś ciekawego znajdę to napiszę xD Pozdro ; )
zamówilem v5. na pewno lepsze niż mój tracer za 15zl. dzięki za odpowiedZi