Ja polecę klasykę gatunku zombie. 28 dni później i 28 tygodni później. Z początku miałki ale potem jak najbardziej ok.
Najlepsze horrory i thrillery ...! jakie znacie
Również oglądam dużo horrorów i z tego co ja bym polecił które jeszcze nikt tutaj nie podał to:
-Jestem Legendą
- Silent Hill
-Udręczeni
-Koszmar z Ulicy Wiązów
-Szepty
-Porąbani - tutaj małą notka się należy, jest to horror połączony z komendią, mi osobiście dosyć się spodobał
I teraz moje ulubione:
-Rec
-Lustra
-Grave Encounters
-Priest (Ksiądz)
Te 4 filmy mógłbym oglądać na okrągło.
Może akurat któryś z wymienionych powyżej filmów przykuje twoją uwage.
Popieram Silent Hill jak dla mnie najlepszy horror, przy którym trzeba trochę pomyśleć. A tyle już zostało wymienionych że ja tylko dodam Czarnobyl: Reaktor Strachu, początek strasznie nudny bo nic się nie dzieje. Potem jak dla mnie całkiem porządny horror, choć u mnie efekt był lepszy bo byłem na tym w kinie.
jakoś za godzine musze mieć fajny film , jak nie wyjdzie to odpale cos z już wczesniej obejrzanych tylko dawno, a teraz zaluje ze niektore ogladalem np reaktor strachu, ale w sumie mogl by byc bardziej dorobiony ten film , albo mogla by wyjsc druga czesc
Dość dobry jest "100 feet".Ostatnio był emitowany w tvp.Nie wiem czy oglądałeś.Kobieta zabija swojego męża policjanta,który ją napier..alał i te sprawy.Dostaje wyrok ale wychodzi z puszki i wraca do domu w którym dokonała zbrodni,dostaje obrożę na nogę,i nie może wychodzić z domu.Duch złego męża zaczyna ją gnębić,wydaje się,że taki sztampowy film pod względem fabuły,ale jest mocny,naprawdę mocne sceny i klimat.Warto obejrzeć. http://youtu.be/RMv06-uTnYg
A ja bym ci polecił to Mistrzowie horroru (ang. Masters of horror) – Serial grozy składający się z epizodów nie powiązanych ze sobą linią fabularną. Każdy z nich został wyreżyserowany przez innego, uznanego w środowisku miłośników tego rodzaju filmów, Mistrza Horroru. http://www.filmweb.pl/serial/Mistrzowie+horroru-2005-110864
Martys
Frankensteina i Dracule (AXN koło północy w bloku filmowym Max Midnight Movies można oglądnąć)
Piątek Trzynastego(Klasyk)
Halloween(Kolejny Klasyk)
Psychoza
Omen
No i filmy Alfreda HItchoka i na podstawie książek Stephena Kinga(Lśnienie już oglądałeś i Pokój 1408)
EDIT:
Casa Munda - Podobno mocne ale strasznie trudno na necie znaleźć (http://level77.eu/dvd-rebel-rebel-casa-muda.html)
Mordercza Opona - Niezbyt to horror a bardziej czarna komedia (http://level77.eu/dvd-rebel-rebel-mordercza-opona.html)
Omen - film, mistrzostwo
Justin Bieber : Never say never, ten film normalnie doprowadził mnie do psychiki, nie mogłem spać przez 2 dni, ze strachem że to ''coś'' leży pod moim łóżkiem. Film TYLKO dla ludzi o bardzo mocnych nerwach.
A tak na serio, to może Evil Dead?
Dzięki za posty co widziałem to podpisałem do mojego pustu, czego nie widzialem to obejrzałem i tez podpisalem do postu , a na dzisiaj potrzebuje dwa filmiki , wiec licze na was hehe
i pozdrawiam
ps: mam nadzieje ze komus ta lista sie przyda bo w sumie z dnia na dzien jest sporsza o kilka filmów az wkoncu zdobendziemy swiat pelną lista filmow ! jeeeee nie no zart xD
http://www.filmweb.pl/film/Poultrygeist%3A+Noc+kurcz%C4%99cich+truche%C5%82-2006-229938 na trzeźwo oglądałem... i prawie się porzygałem =) Gore jak gore ale już Martwica mózgu wydawała się bardziej "zjadliwa" i mająca więcej klasy niż to "coś". Tak czy siak polecam, wrażenia różnorakiego rodzaju, gwarantowane.
p.s.
tylko żeby nie było, że nie ostrzegałem !!
Sinister - DB Horror
Eden Lake - świetny Thriller
Piła - cała seria, nie ma filmu który miałby lepszą fabułe
Hannibal - nie dorównuje fabułą Pile, ale jest równie świetny (Thriller)
Księga Mutantów
Ksiądz
RING
SAW
Prometeusz
OBLIVION
Dziewczyna Hitchocka
Ludzka Stonoga 2 - kocham to jak ludzie w komentarzach pod tym filmem piszą, że twórca tego filmu ma coś z głową
Sauna, Ring 0 (japoński), Marebito, Haze.
Prosze o dalsze propozycje
http://www.filmweb.pl/film/Nekromanta-2005-222908 Mało znany i raczej słabo uznawany film, ale dla mnie się jakoś podobał, a to ze względu na dość oryginalny klimat i pomysł.
Sorki, że późno piszę, ale może Ci się jeszcze przyda
A więc obejrzałem duuuuuużo horrorów/thrillerów - to moje ulubione gatunki i niewiele na prawdę mi się spodobało. Niektóre jednak zrobiły na mnie duże wrażenie:
-PACT - świetny, trzyma w napięciu
-Paranormal Activity 3 - oglądałem sam, późnym wieczorem, na prawdę się bałem
- The Last Exorcism - Ostatni egzorcyzm (może być błąd w tytule, piszę z pamięci) - jedynie 1 CZĘŚĆ była dobra, niestety...
Myślę, że obejrzysz któryś z tych tytułów
Pozdrawiam
Witam !
Od pewnego czasu zaczyna dochodzic do mnie, ze obejrzalem juz takie ilosci filmow tego gatunku, ze po prostu nie idzie juz nic ciekawego znalesc
i pomyslalem ze moze wy mi pomorzecie bo cos musze ogladac ;D ( aj tam takie uzaleznienie , browar, kobitka i film )
Nie będę się rozpisywał nad tymi filmami ktore znam i ktorych nie znam wiec po prostu jak podane filmy beda mi znajome to edytuje swoj post i powpisuje ze je znam : , ale licze na cos dobrego z waszej stronyy.
Od razu zaznacze ze lubie filmy z klimatem i tez takie przy ktorych mozna pomyslec i trzymaja w napieciu. Wjazd na ambicje, moralnosc itd itd.
Nie interesuje mnie bezmózgie chlapanie flakami bo mnie to nie brzydzi i nie widze w tym nic strasznego, no chyba ze z tym wiaze sie cos glebszego hehe
Pozdrawiam !
PS : MUSZE MIEC COS NA DZIS WIECZOR Wiec fast ;D hehe
ZNAM - OGLĄDAŁEM :
- Martwica mózgu - jak najbardziej fajny film i naprawdę idzie się pośmiać, a klimat trzyma cały czas
- Armia ciemności - jakoś mnie ten film nie przekonał , widziałem i zaliczam go tylko do obejrzanych bez rewelacji
- Amityville - film fajny, a widziałem może z 2 wersje tego lecz po obejrzeniu różnych wywiadów i mini filmików o tym to jakos film pelnometrazowy nie spodobal sie tak jak mialem nadzieje ze bedzie
- Kobieta w czerni - byłem na tym w kinie i oglądałem to wczoraj wieczorem po raz drugi film jak najbardziej pierwsza liga według mnie
- the blair witch project - widziałem i jest to moim zdaniem film na raz, ale zły nie był
- klątwa - oglądałem wszystkie części każdej wersji i jak najbardziej podobał się, ale to tez film na raz moim zdaniem, choć w pamięci na długo
- Pies Andaluzyjski - zaliczone
- Rytuał - zaliczone ( fajny film )
- Miasteczko Salem - zaliczone i polecam
- 30 dni mroku - nie podobł mi sie
- Sztorm Stulecia - to sam co wyżej
- Czwarty stopień - WIDZIAŁEM i naprawdę polecam
- Egzorcysta - oglądałem nawet kilka dni temu
- Shutter Widmo - oglądałem wszystkie wersje i nie jest źle
- Pokój 1408 - fajny film
- Wyspa tajemnic - widziałem to i jeszcze coś z podobną nazwą ale nie pamiętam dokładnie i również polecam
- Sprzedawca śmierci - dla mnie troche nudnawy
- Dom w głębi lasu - troche śmiechowy . ale od bidy może być
- Sweeney Todd - widziałem i polecam, czasem troche za dużo tego śpiewania, ale jako taki klimacik i styl ma ten film
- Lśnienie - widziałem i nie musze o tym dużo pisać bo chyba każdy powinien to obejrzeć
- Adwokat diabła - horrorów tu się nie spodziewajcie, ale film gody polecenia
- Szósty zmysł - przerabiany wiele razy i za kazdym razem fajny
- Siedem - obejrzany, ale chyba powoli zbliża się czas by znów usiąść przed nim z piwem w łapie
- Pachnidło - ostatnio to widziałem i przyznam iż film dość specyficzny ;D zwłaszcza pod koniec
- Sekretne okno - obejrzany i fajny jak więkrzość filmów z johnym
- Constantine - zaliczone wiele razy i polecam
- Dawn of the Dead - widziałem i w miare fajne
- Ostatni dom po lewe - zaliczone
- Droga bez powrotu - wszystkie czesci zaliczone
- Strych - mnie tam jakoś ten film nie przypadł
- Przesilenie - oglądałem wiele razy i polecam
- Dom przy Cmentarzu - nie przypadł do gustu
- Laleczka Chucky - ten film powinni pamiętać troszkę starsi i gwarantuje ze teraz w przeciwienstwie do dawnych lat jak obejjrzycie to troszke smiechu bedzie
- 28 tygodni później - całego nie obejrzałem, ale jakoś nie ciągnie mnie na chwile obecną
- 28 dni później - obejrzałem i nawet może być
- Jestem Legendą - wiele razy przerabiane jak najbardziej polecam
- Silent Hill - zarówno gra jak i film pierwsza klasa, ale nie ma co tutaj liczyć na wielkie strachy ;/, to jest po prostu dobry przykład ciekawego filmu z momentami w których idzie sie wystraszyc i pomyśleć o tym i tamtym, ale z umiarem
- Udręczeni - oglądałem i polecam bo fajny pomysł
- Koszmar z Ulicy Wiązów - wszystkie części przerobione , aż trzeba sie dwuch wersji wyliczanki nauczyć by było czym dzieci straszyć
- Szepty - mnie się podobał i oglądałem ze dwa razy
- Porąbani - no i tutaj faktycznie częściej sie zaśmiejemy niż wystraszymy, ale specyficzny klimacik jest
- Rec - dla fanów tego typu filmów jak najbardziej udane kino, a dla mnie? no nie wiem jedynka bardziej niz dwójka
- Lustra - fajny i polecam
- Grave Encounters - dwie części obejrzane i nawet mi sie podobało dobrze jest czasem obejrzec tego typu film
- Ksiądz - jedno co powiem to to ze film jest ciekawy
- Czarnobyl: Reaktor Strachu - oglądałem i film fajny , ale to pewno dlatego ze jestem fanem czarnobyla wiec nie mogło mnie to ominąć
- 100 feet - może być, ale to nie to na co liczyłem
- Mistrzowie horroru (ang. Masters of horror) - obejrzałem z 6 odcinków jak można to tak nazwać no i takie powidły troche , fajne było ale chyba już jestem na wyższym poziomie wtajemniczenia w tego typu gatunkach
- Martys - obejrzałem z napisami i nie wiem czy miałem jakieś lewe te napisy ale czasem bylo az niezrozumialem , ale film moze byc
- Dracula - zaliczone wszystkie czesci,seriale i inne bajerki zwiazane z tytułem i polecam jak najbardziej
- Piątek Trzynastego - zaliczone i polecam
- Halloween - zaliczone i takie sobie
- Psychoza - dosc stary film , ale fajny
- Omen - nie musze oceniac chyba kazdy to zna
- Casa Munda - obejrzalem bez napisów wiec nie wszystko kumalem, ale moze byc tylko dziwne jak to bylo na faktach bo chyba nie do konca troche
- Mordercza Opona - szkoda gadac ;D ale polecam haha
- Evil Dead - zaliczone i polecam ciekawy film