ja polecam ESO. Wydatek 30 zł i grasz. Dużo kontentu, najbardziej podobna do gothica, pvp jest, cały czas rozwijana w dobrym kierunku. Posiada klimat. Prawdziwa fabuła, a wierz mi większość mmorpg nie posiada fabuły. To jedyna gra w której czytam questy bo mają sens. i czuje sie wtedy częścio gry. W innych grach bedziesz brał questy na złamanie karku i tłukł te wilki po raz kolejny.Po polsku nie znajdziesz żadnej ciekawej gry. Ktoś napisał że metin ale Ty nie chciałeś azjatyckiego crapa więc nie czaje ludzi, poza tym nie widzę sensu grania w grę która lata "świetności" ma dawno za sobą. To samo aion, może nie crap ale pod kitajców robione. Moja rada, jeżeli mierzysz w dobre tytuły to odpuść sobie gry f2p. Bo: albo gra nie jest wtedy dobrze rozwijana albo ktoś kto płaci ma przewagę.
Nigdy nie grałem w MMO RPG - szukam czegoś na początek
Mortal Online jeżeli lubisz survivale, open world i full loot. Ale nie jest po polsku :l
Jeżeli ma być f2p, po polsku i dużą polską społecznością to również polecam Neverwinter online. Myślę, że to dobry start do gatunku mmoprg. Z pewnością znajdziesz sporo chętnych osób do wspólnej gry, które pomogą ci w też ogarnąć grę.
Albo zobacz Wowa na trialu do 20 lvl-a, moim zdaniem lepszego mmorpg nie znajdziesz, może nie pasuje to do twoich oczekiwań ale czemu by nie spróbować za darmo?
Guild Wars 2, tak jak wiele osób już wspomniało. Spodoba Ci się na pewno. Nie spełnia jedynie Twojego warunku co do języka polskiego, ale sądzę, że nie jest to problem, a do tego nauczysz się angielskiego w grach. Każdy to przeszedł. Gra Ci to zrekompensuje. Ktoś wspominał też o PoE (darmowe i też po angielsku, w zasadzie to aktualnie mój ulubiony tytuł), ale niestety nie tylko jest on po angielsku, ale też ma cięższy klimat i jest to bardziej Hack and Slash niż MMO RPG. Nie grałem w WoWa ani ESO, ponoć dobre. Polecam uzyć Youtube i zobaczyć kilka gameplayów z najczęściej wymienianych tytułów w Twoim temacie. W Guild Wars 2, omiń wszystkie filmy z PvP jeśli chcesz zobaczyć jak gra wygląda gra okiem osoby, która wkracza w świat MMO RPG. Pozdrawiam!
Gatunek: RPG
Sprzęt: Raczej wszystko pójdzie.
Cechy: Ogólnie to nie wiem co tutaj wpisać bo nigdy nie grałem w MMO RPG, zawsze byłem fanem survivali i fpsów. Szukam czegoś na początek. Najlepiej z tymi cechami.
- Po polsku
- Duża ilość graczy
- Darmowe
- Nie azjatyckie
- PVP
- Coś stylistycznie podobnego do Gothica lub Mount & Blade.
Mam nadzieje, że pomożecie!