Witam. Ostatnio dosyć mocno zastanawiam się nad rozpoczęciem gry w FF XIV, ale w ciemno kupować nie będę, zwłaszcza, że jestem człowiekiem tego typu: Grałem w wowa, więc ciężko jest mi przerzucić się na innego RPG’a. Stąd też ten temat.
W nim chciałbym poprosić o udzielenie mi kilku odpowiedzi:
- Kreator postaci. Jest rozbudowany? Wiem wiem, może to nie jest najważniejsze, ale zawsze ma to dla mnie swój urok.
- Czy ciężko jest się przerzucić z Wowa na tą grę? Mam tu na myśli, czy gra oferuje podobnie bogatą zawartość co wyżej wspomniana gra.
- Jaki jest stopień trudności wprowadzenia do tej gry?
- Endgame, czyli PVP oraz PVE. Zdaję sobie sprawę, że w takim tytule muszą być bardzo dopracowane, lecz chciałbym o nich trochę usłyszeć.
- Metody zarobku. Bez kasy nie masz nic, to fakt. Jakie się znajdują w tym świecie gry oraz jak efektywne są?
- Czy istnieje możliwość zakupu abonamentu za monety w grze? Daje mi to sporą determinację do zarobku, bo zawsze to około 1/5 baku do auta
- Czy spotkam większą grupę polaków? Jak tak to na jakim świecie/ jakich światach? Raźniej w grupie niż granie solo, a nóż ktoś będzie pomagał na bieżąco z grą
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję wszystkim