Dzięki wszystkim za pomoc, części zamówione, powinny niebawem do mnie dotrzeć
@airquake zamówiłem części przed twoim postem niestety ;p ale i tak dzięki
Dzięki wszystkim za pomoc, części zamówione, powinny niebawem do mnie dotrzeć
@airquake zamówiłem części przed twoim postem niestety ;p ale i tak dzięki
a po co 600 do takiego kompa jesli 550 jest z zapasem (sam posiadam 530, a mam sporo sprzetu wepchniete i wystarcza)
airquake na temat wd greena to bajkopisarstwo - szkoda czasu na tlumaczenie, temat wyzszosci geforce i temat mantle lepiej pominac.
Ten artykuł co dałeś jest nie adekwatny do tematu. Nie zauważyłem, żeby autor napisał cokolwiek o dokupieniu drugiej karty graficznej w przyszłości a artykuł przede wszystkim doczepia się do CF i SLI.
Zwłaszcza, że ten artykuł jest strasznie manipulowany. Ogólnie serwis Pclab to chyba jeden z gorszych jaki jest. Z dnia na dzień zauważam jakie głupoty tam wypisują .
Wracając do manipulacji artykułu. Testy poddane są na grach Crysis 3 i Far Cry 3. Ta pierwsza gra wykorzystuje Cry Engine 3 a FC3 działa na silniku bodjże Dunia który w większości oparty jest na Cry Engine 3. A wiadomo jak ten silnik działa na Radeonach. Jest to chyba jeden z najgorzej zoptymalizowanych silników na Radeonach. Ciekawe, że jak rzucano im propozycję innych gier to się wypierali, że nie potrzeba...
Nie, żebym bronił Radeonów bo sam zawsze miałem Nvidie i jakoś mam większy ciąg właśnie do "zielonych" ale patrze na wszystko obiektywnie.
Bardziej opłacalny jest Zasilacz Deus G1 600W, kosztuje tyle samo co xfx 550W a ma podobną wydajność i opinie.
Tak, zwłaszcza, że Deus to jakościowo kompletny bubel wciskany ludziom reklamą "polskiego produktu". Deus może co najwyżej czyścić buty temu XFXowi.
juz nie gadaj bo jakby xfx tak nie stanial to w ok 200 zl dobrymi wyborami byly deus 550 albo thermaltake. A xfx to brand seasonica wiec zawsze moze byc gorszy od oryginalu
PS. niestety kingwin niedostepny w polsce i musialem kupic seasonica
To co napisałem na temat dysków to cofnąłem. Co do kart za każdym razem dochodzę do wniosku że chodzi tylko o kolory, jedni mówią że nvidia lepsza inni że amd inni znów że nie ma różnicy... czyli po prostu jedni wolą zielony inni czerwony reszta jest daltonistami (odkąd pamiętam przekonywano mnie do nvidii ale bez uzasadnienia, myślałem że w końcu je znalazłem w tym artykule).
Co do artykułu, różnice w szumach są również na pojedynczych kartach. Co do wiarygodności artykułu to nie mam pojęcia, wchodzimy w tematy teorii spiskowych .
Co do zasilaczy napisałem o cenach i opiniach, nie miałem okazji sam wypróbować jeszcze.
Co do mantle to czytałem artykuły z benchmark.pl i pclab.pl, może je źle zrozumiałem bo macie jakieś wąty.
Jeżeli się mylę w czymś to dajcie mi jakąś podpowiedź albo link do lektury, to chętnie się dokształcę bo najwidoczniej mam duże braki.
Pozdrawiam, gratuluje zakupu. Życzę by ci śmigał długo i wydajnie.
@tokacz
Nie chce mi się zbytnio znowu powtarzać o deusie. Pod względem jakości wykonania jest on idealnym przykładem jak nie robić zasilaczy. Zapewne naczytałeś się tych niby "profesjonalnych" testów tego zasilacza. Nie zauważyłem w żadnym teście tego zasilacza informacji o jego wykonaniu (dokładnym wykonaniu a nie tylko wymienieniu co w nim siedzi). Dlatego dziwiło mnie dlaczego niektórzy tak źle piszą o tym zasilaczu. Dlatego samemu udało mi się go załatwić na kilka dni i pooglądać. I powiem ci tak. Tandeta jakich mało. Ten zasilacz powinien być warty ze 100 zł. Na pewno nie więcej. Jego jedynym plusem jest niezłe trzymanie napięć. I dlatego wypada dobrze w testach bo Ci niekompetentni testerzy z tych pożal się boże serwisów nie wpadli nawet na pomysł by przyjrzeć się dokładnie zasilaczom w środku.
Na prawdę nie widziałem takie syfu chyba w żadnym markowym zasilaczu. Ale co się dziwić skoro ich producentem jest marka "SAMA" czyli jeden z najgorszych Chińskich producentów, który tworzy sam syf.
To chyba dobrze, że XFX jest oparty na podzespołach seasonica, nieprawdaż? Seasonic robi genialne elektrycznie zasilacze które w wielu przedziałach cenowych sieją spustoszenie.
polskie testy i opinie czytaj z przymrozeniem oka, bo czasami takie glupoty wypisuja ze szok. (taki maly off)
Właśnie czytaj z przymrożeniem oka.. a w polsce są tylko OCHY i ACHY jaki to deus wspaniały.
A prawda nie jest taka jak w tych recenzjach, oczywiście nie twierdze ze to zły zasilacz.
Bo jak by niepatrzeć napięcia trzyma... ale nie tylko to się liczy.
Kwestie związane z XFXem pomine, bo tu nie ma wątpliwości że jest lepszy od deus'a.
ALE...
Jeśli w okolicach ~260 jest superflower'a 550W (z goldem) a za ~300zł można już mieć Seasonic'a 550W (z goldem).
To lepiej zainwestować i kupić coś lepszego, szczególnie ze jest to inwestycja na lata.
Co do lat... deus oferuje TYLKO 2letnia gwarancje, więc tu również słabo wypada.
Siemanero
Mam w planach kupić komputer. Pytanie do was - co sądzicie o tym zestawie?
PC będzie mi służył dość długo, bo nawet do 4/5 lat. Nada się?
Zależy mi na grach oczywiście