czyli obstawiasz problem z dyskiem ? uzywalem go na starym pc dzisiaj wiec powinien byc ok... nw dlaczego ale mam wrazenie ze brakuje zworki tej od resetowania biosu
Nowy pc problem
udało mi sie naprawic cos nie cos ale problem jest teraz taki reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
reinstall windy inny chipset na mobo = reset systemu
więc co takiego zrobiłeś że już się komp włącza
udało mi sie naprawic cos nie cos ale problem jest teraz taki reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Mozesz Jasniej...???
Co takiego zrobiles ze ci obraz zaczelo generowac??
okoazało sie ze nie wejscie vga na plycie glownej nie działało.... a moj adapter z hdmi do vga nie chcial wejsc do konica przy karcie graficznej pod wplywem zlosci wyciagnalem srubokret odkrecilem srubki odgialem karte graficzna wsadzilem na chama ten zasrany adapter i podlaczylem kabel vga dopiero.... a co do systemu to wystarczy reinstall? Bo nie ukrywam wyciagnałem baterie od biosu na chwile a gdzie mi sie obiło o oczy ze to tez moze dac taki efekt
gdy zmieniasz platformę ze starszej na nowszą nie trzeba reinstalować (lecz nie zawsze) bo to co ci wychodzi tj właśnie wyjeb., na cycki system najlepiej wejść wpierw do biosu sprawdzić czy ci bios widzi hdd jak widzi pozostaje reinstall
okoazało sie ze nie wejscie vga na plycie glownej nie działało.... a moj adapter z hdmi do vga nie chcial wejsc do konica przy karcie graficznej pod wplywem zlosci wyciagnalem srubokret odkrecilem srubki odgialem karte graficzna wsadzilem na chama ten zasrany adapter i podlaczylem kabel vga dopiero.... a co do systemu to wystarczy reinstall? Bo nie ukrywam wyciagnałem baterie od biosu na chwile a gdzie mi sie obiło o oczy ze to tez moze dac taki efekt
eee??
Nie wiem coo napisales ...
Ale domyslam sie ze kabel byl obluzowany i wystarczylo tylko docisnac wtyczke ...
lecz i tak dziwne że korzystasz z adaptera hdmi do vga gdzie kabel hdmi kosztuje parę zł...
moj pc stary latal na vga ta karta graficzna nie ma wejscia vga wiec mam adapter vga (F)/hdmi(M) w plycie glownej nie dziala vga chyba..... monitor kiedys wymienie zeby byl na wejsciu hdmi, kiedys
Kolejny problem.... Tworze bootowalnego pena (z biedronki..) z iso win7 i problemem jest "brak wymaganego przez komputer sterownika nośników...." jak to naprawic ???
instalka z płyty .... ....
nie mam stacji dvd/cd
jak masz instalować bootowalnego pendrive skoro nawet nie masz zainstalowanego windowsa ani zaktualizowanych sterowników do usb, płyta tylko i wyłącznie
Kolejny problem.... Tworze bootowalnego pena (z biedronki..) z iso win7 i problemem jest "brak wymaganego przez komputer sterownika nośników...." jak to naprawic ???
ze co ??
Po 1 trzeba umiec zrobic taki nosnik .. to nie jest przenies upusc ..
Tylko trzeba najpierw odpowiednio sformatowac i potem i potem odpowiednim komendami w konsoli przygotowac te pendrive ...
Jezeli niestety nie umiesz ... mozna stworzyc ten pendrive przy uzyciu programu Rufus .
Po 2 nie wierze w too zeby komputer nie widzial urzadzenia USB nawet przed isnstalacja systemu ...
No chyba ze wtykasz w USB 3.0 ten nosnik zamiast w USB 2.0 ...
Albo nie wiesz jak zbotowac
nie porozumienie zaszło...
Pendrive jest juz zbootowany i normalnie rozpoczeła sie instalacja systemu win ale po kliknieciu "zainstaluj" domaga sie sterownikow pendrive jest wsadzony w czarne gorne tylne porty usb
Edit
czy instalki win 7 maja wogole wbudowane sterowniki usb 3.0 ? jezeli nie to ktore systemu maja ?
nie porozumienie zaszło... Pendrive jest juz zbootowany i normalnie rozpoczeła sie instalacja systemu win ale po kliknieciu "zainstaluj" domaga sie sterownikow pendrive jest wsadzony w czarne gorne tylne porty usb Edit czy instalki win 7 maja wogole wbudowane sterowniki usb 3.0 ? jezeli nie to ktore systemu maja ?
jezeli ci wykrywa USB too powinno dzialac normalnie ... i instalowac...
Albo instalke zj**... i tyle
ok poszukam innego obrazu plyty...
sprawa wyglada tak ze uzylem starego pc i sformatowałem i zainstalowalem system z tego pendrive(bez zmiany iso) teraz jak proboje odpalic ten twardy dysk na nowym pc dochodzi do "pojawienia sie flagi" i wywala blue screena nastepuje reset i zaleca uzycia narzedzi do naprawy a na starym pc działa LoL
Ponieważ system instaluje się pod płytę główną ze starego komputera co powoduje blue screen na nowym komputerze. Kup stację dysków i zainstaluj z płytki zamiast bawić w podchody
ok problem rozwiazany iso win 8.1 maja juz wbudowane stery usb 3.0 i normalnie zainstalowalo system bez przeszkód dziekuje za aktywnosc i chęć pomocy