Nowy PC

@UP

Co ma do tego ile produkują zasilacze ? Akurat Silnetium produkuje bardzo solidne zasilacze z certyfikatem 80+ bronze o bardzo małej awaryjności. Takie pisanie, że do pięt nie dorasta bo "OCZ produkuje kilka lat" jest śmieszne. Druga sprawa 500W pod 760 jest wystarczająco z zapasem, ew jeżeli zamierzasz rozbudowe to tak jak wyżej m1 550W / G1 600W.

@Quaku

3470 może nie kręci się jak procesory z literką "k", ale 4Ghz bez problemu można osiągnąć.

@FlashGordon

Poczytaj recenzje, wypróbuj, a ewentualnie potem możesz pierdzielić takie głupoty. To, że masz w budzie OCZ nie znaczy, że reszta jest " do d*py" -.-.

@UPCo ma do tego ile produkują zasilacze ? Akurat Silnetium produkuje bardzo solidne zasilacze z certyfikatem 80+ bronze o bardzo małej awaryjności. Takie pisanie, że do pięt nie dorasta bo "OCZ produkuje kilka lat" jest śmieszne. Druga sprawa 500W pod 760 jest wystarczająco z zapasem, ew jeżeli zamierzasz rozbudowe to tak jak wyżej m1 550W / G1 600W.@Quaku3470 może nie kręci się jak procesory z literką "k", ale 4Ghz bez problemu można osiągnąć.@FlashGordonPoczytaj recenzje, wypróbuj, a ewentualnie potem możesz pierdzielić takie głupoty. To, że masz w budzie OCZ nie znaczy, że reszta jest " do d*py" -.-.

tak się składa że mam Silentium 600 w budzie, ale nie rozumiem stwierdzenia "po co się pchać w OCZ" skoro tak czytasz testy więc powinieneś wiedzieć że OCZ zbiera same dobre recenzje i jakościowo jest TIP TOP, rozwalają mnie teksty typu, odradzam ci bardzo dobry zasilacz a proponuje inny też dobry, rozumiem że 35 zł różnicy, ale i tak w moich oczach OCZ jest lepszą firmą z większym doświadczeniem w robieniu zasilaczy, aha i nie napisałem że do pięt nie dorasta zasilacz do zasilacza, tylko chodziło mi o renomę firmy

a co do tych 500w, tak bierzcie do 760 500w na pewno starczy ....... sam miałem 500 w cooler mastera, po podkręceniu grafiki i procka, podczas grania przez powiedzmy 4 godziny w gorący letni dzień ( dziwne ale nie mam klimy w pokoju) komputer nagminnie się wyłączał, więc NIE i jeszcze raz NIE do takiego zestawu nigdy bym nie wsadził 500 w, teraz mam 600 silentium i wszytko gra, oczywiście to mogła być wina zasilacza od CM, ale raz się sparzyłem więc 2 raz takiego samego błędu nie popełnię

ja tego nie wypisuję bo mam takie widzimisię, po prostu trzymałem składałem i sam testowałem niektóre z wymienionych tutaj rzeczy i mówię to ze swojego doświadczenia, a grafę mam dokładnie 760 MSI

po tym tekście rozpłakałem się : "Poczytaj recenzje, wypróbuj, a ewentualnie potem możesz pierdzielić takie głupoty. To, że masz w budzie OCZ nie znaczy, że reszta jest " do d*py" -.-."

i gdzie ja napisałem że Deus jest do "d*py" ?

zepnij poślady czasami chłopak

Człowieku przeczytaj swój tekst dwa razy i zastanów się co teraz napisałeś. Piszesz nie dorasta do pięt OCZ, a teraz piszesz, że jest równie dobry.. gdzie tu logika ? Mogą robić zasilacze i 20 lat, a przyjdzie firma i po pół roku robi takie same jakościowo. Zresztą co się będe przekonywał przecież certyfikat awaryjności to nic, ty wiesz lepiej.

760 pobiera około 300W (pod obciążeniem )

3470 pobiera około 100W ( pod obciążeniem )

Wliczając inne duperele i tak ma zapas, więc nie pieprz głupot i nie porównuj cooler mastera do deusa bo jest słabszy.

To, że w twoich oczach OCZ jest lepsze nie znaczy, że w rzeczywistości tak jest. Są to zasilacze na podobnym poziomie, a marka nic nie daje, liczy się wykonanie.

PS. OCZ dobre opinie ? OK, poczytaj też opinie deusa np. http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-500w-psu-80plus-bronze-4xpeg-spc082-527959/

Nigdzie jakoś tu nie widzę żeby OCZ był lepszy.

Człowieku przeczytaj swój tekst dwa razy i zastanów się co teraz napisałeś. Piszesz nie dorasta do pięt OCZ, a teraz piszesz, że jest równie dobry.. gdzie tu logika ? Mogą robić zasilacze i 20 lat, a przyjdzie firma i po pół roku robi takie same jakościowo. Zresztą co się będe przekonywał przecież certyfikat awaryjności to nic, ty wiesz lepiej.760 pobiera około 300W (pod obciążeniem )3470 pobiera około 100W ( pod obciążeniem )Wliczając inne duperele i tak ma zapas, więc nie pieprz głupot i nie porównuj cooler mastera do deusa bo jest słabszy.To, że w twoich oczach OCZ jest lepsze nie znaczy, że w rzeczywistości tak jest. Są to zasilacze na podobnym poziomie, a marka nic nie daje, liczy się wykonanie.PS. OCZ dobre opinie ? OK, poczytaj też opinie deusa np. http://www.morele.ne...-spc082-527959/Nigdzie jakoś tu nie widzę żeby OCZ był lepszy.

widzę że u ciebie nie wszyscy w pokoju ..... zreflektowałem się i napisałem że chodzi mi o sama firmę i napiszę to jeszcze raz Silentium do pięt nie dorasta FIRMIE OCZ, tu nie ma nawet co porównywać, Silentium jest super firma ale parę obudów, chłodzeń i ostatnio zasilaczy nie stawia jej na równi z OCZ

"lepiej pomyśleć nad Deusem M1. " to cytat z twojego postu więc łap :

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-550w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc088-584919/ - komentarz nr 4

http://www.agito.pl/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-80plus-bronze-550w-221-861347.html - komentarz 1 i 2

oczywiście ja nie mówię że Silentium to złe zasilacze, sam go kupiłem żeby sprawdzić czy jest OK (i JEST OK) bo w końcu Polskie, ale dla kogoś wole doradzić, OCZ, SeaSonic czy Be Quiet, bo to są firmy które przez lata wyrobiły sobie dobrą opinię, a nie raptem pół roku, a to że na forach pclab, benchmark nagminnie polecają zasilacze Silentium mam gdzieś

a ty mi tu liczyć dalej waty będziesz, jeśli gość będzie zapierdzielał ostro w gry latem gdzie jest 30 stopni, do tego podkręci sprzęt i komp mu po 4 godzin grania się wyłączy to co wtedy ??? przyjedziesz do niego i wymienisz mu zasilacz na mocniejszy ? czy dasz super radę w stylu ... to nie podkręcaj, ja wychodzę z założenia że lepiej zapobiegać niż potem płakać i leczyć

Człowieku przeczytaj swój tekst dwa razy i zastanów się co teraz napisałeś. Piszesz nie dorasta do pięt OCZ, a teraz piszesz, że jest równie dobry.. gdzie tu logika ? Mogą robić zasilacze i 20 lat, a przyjdzie firma i po pół roku robi takie same jakościowo. Zresztą co się będe przekonywał przecież certyfikat awaryjności to nic, ty wiesz lepiej.760 pobiera około 300W (pod obciążeniem )3470 pobiera około 100W ( pod obciążeniem )Wliczając inne duperele i tak ma zapas, więc nie pieprz głupot i nie porównuj cooler mastera do deusa bo jest słabszy.To, że w twoich oczach OCZ jest lepsze nie znaczy, że w rzeczywistości tak jest. Są to zasilacze na podobnym poziomie, a marka nic nie daje, liczy się wykonanie.PS. OCZ dobre opinie ? OK, poczytaj też opinie deusa np. http://www.morele.ne...-spc082-527959/Nigdzie jakoś tu nie widzę żeby OCZ był lepszy.

aha, to wy macie glowy.... jak nic

czyli sama karta+grafa zezra do 415~ zasilacz ma 500, 40 trzeba zostawic awaryjnie.

460-415=45 bdb ...

Bedzie chcial drugi dysk podpiac, cokolwiek i bedzie musial liczyc. ....... 550 do takiego zestawu to min.

moze dla was purepcowcow, 500 w zestawie to git, tylko wiesz 500 deusa moze i tam jest ale na pewno nie gf 760

@ FlashGordon

Polecam zasilacze dobre, mało awaryjne, z certyfikatem, rzeczywistą mocą i czego chcieć więcej ? Jeżeli chcesz za firme płacic, a nie za wykonanie proszę bardzo, ale nie pisz taki bzdur.. Polecają bo są warte polecenia, to, że wejdzie dwóch oszołomów i da najniższe oceny to nie znaczy, że zasialcz jest zły.

Zerknij na prawdziwe recenzje :

To są ludzie, którzy się na tym znają.

Druga sprawa, Deus 500W, gtx 760, i5 3470 i nie ma bata, że nie wystarczy. Podpiąłeś 760 to badziewnego cooler mastera co ma może rzeczywistą moc 350W i się dziwisz.. Zgadzam się, że lepiej mieć mocniejszy zasilacz na przyszłość, ale nikt mi nie wmówi, że solidne 500W nie pociągnie 760 + 3470. Wzrost wydajności po podkręceniu gigabyte 770 jest z rzędu 2-3 fps, więc się nie opłaca, a 3470 może wykręcić nawet an 4Ghz i tak ma zapas mocy.

PS. O firmie nie znaczy ilość wyprodukowanych towarów, ale ich jakość.

Dobrze Przeczytałem wszystko ! Wiec teraz prosze PanaGordona o jakiś PC (Wiem ,że on składa bardzo często ludziom na forum).Chce porównać każdą opcje.

tak wejdzie na styk i to też zależy od rozmieszczenia cpu na płycie gł.Qaku super wszystko fajnie, ale bylbym wdzieczny jakbys napisal to w ten sposub xXXXXXXA mogl bys mnie troche pouczyc o tych wszystkich podzespolach na pw bede w stanie zaplacic ci 0.001BTC (aktualnie BTC jest duzo warte czyli aktualnie mamy besse na rynku dlatego 1BTC=~100zł, a jak mamy hosse to nawet 300zł wyciągnieZresztą m23 i m40 to dwie zupełnie rĂłżne pĂłłki, inne temp. m40 to jest gladius 80 bez bajerĂłw.

Co to ma być(BTC) ? A i tak jak pisałem bardzo Prosze Pana Gordona o Złożenie PC ^^.Z tym zasilaczem 550 V ile by cena wynosiła i czy da sie to walnać do tego kompa.

Jezeli napisałem coś głupiego to sory lecz jestem Zieloniutki w te sprawy a nie chce kupiś czegoś za 2800 i żeby nie działało -.-

To jak wkońcu jaki Zasilacz wybrać.

Corsair / XFX / OCZ / Deus (M1 / G1 ) / BeQuiet wybieraj coś z tego. 500W wystarczy, jeżeli zamierzasz coś zmieniać / dodawać to weź 550 / 600.

Wazonek9 A co polecasz do tego twojego Za 2800 Bez Podkręcania(?).

500W byłby wystarczający ( cała jednostka pobiera trochę ponad 400W ), ale jeżeli zamierzasz coś wymieniać to weź Deusa 600W. ( cena nie jest dużo wyższa, około 30zł )

Ok możesz mi podać Tego Deusa 600W bo boje się ,że nie tego kupie.

Proszę : http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-g1-600w,34764.html

I ładniusio będzie pasował tak ? Z góry dzięki za odpisanie i za pomoc każdego kto tutaj coś wartościowego napisał.

Będzie wszystko pasowało.

Chciałbym abyście jeżeli chcecie złożyli kompacza od 2000 zł do 2600-2700-2800(maksymalnie !!!)zł.I Jak to jest windowsem ? Czy moge kupic 1 klucz np w komputroniki jeżeli oni będą mi składali kompa ?

Chciałbym jeżeli to możliwe różne propozycje np 2200,2400,2600,2800zł.Jeżeli to nie sprawi problemu będe bardzo wdzięczy i z Góry dziękuje tym którzy pomogą.Donstaniecie Wirtualne Piwo.A i jeszcze gdzie mogli by mi cześći kupic i złożyć i jeszcze win.Dziękuje.