Nowy Sprzęt

Gry z Mass PVP i tak mają opcję ograniczenia dystansu renderowania. Co do tej mocy obliczeniowej HD7790 - 1,79 Tflops; i3 3220 - 50-60 Gflops.

Kpiną jest mówienie, że te zestawy się nie nadają. Do grania w komfortowym "frejmrejcie" nie potrzeba i5 ani hd7850, wszystko zależy od tego jakie to gry i w jakiej rozdzielczości. Tak jak mówi Kruszyn, w MMO można pograć na Celeronie, więc po co wsadzać i5? Autor chciał komputer za 1600 zł, im mniej dołoży tym lepiej dla jego portfela, a różnica nie będzie wcale duża. Ludzkie oko i tak widzi płynnie wszytko w 30fps+.

Zestawy, które teraz poleciały są za 2100, a są dużo gorsze, po co pchać (jeszcze zapewne przy mniejszym monitorze niż 23") 8gb ram? 4gb ram wystarczy do grania, a te 120 zł lepiej wpakować w kartę graficzną hd7790-> hd7850

Na celeronie powiadasz ? Gdzie niby, bez i3 to Ci WoW na high(nie ultra) będzie ostro zacinał na 25man, pvp massowe w jakiejkolwiek grze, eventy gdzie jest dużo ludzi - czyli chłopak wyda pieniądze poniekąd w błoto, bo na end game'ie jak będzie chciał właśnie czerpać fun z gry gra nie będzie płynnie chodzić.

To, że na core 2 duo można expić na medium w guildwarsie to co z tego, jak na mass masz 2 klatki.

Mam za sobą, L2, SWTORA, Age Of Conan, WoWa, Warhammera, parę gier f2p i uwierz mi, 40 klatek na expieniu = poniżej 25 na end gamie

=============

@"ludzie oko nie widzi różnicy przy +30 fps"

Tylko jak to będzie "nie action MMO", strategia itd., bo przy szybkim obracaniu się itd. (FPS głównie), widać olbrzymią różnicę :

30 fps - bardzo szybko, nie widać ściń,

60~ fps - płynnie!

http://www.purepc.pl...hercow?page=0,4

I weź pod uwagę stosunek ceny do jakości. Większość gier które teraz wychodzą mają wspomaganie 4 rdzeni(nie tylko single) , a nawet jeżeli mówimy o starszych grach to i tak taki Phenom wystarczy. Oczywiście decyzja i tak należy do autora :)

@EDIT

Tylko jak to będzie "nie action MMO", strategia itd., bo przy szybkim obracaniu się itd. (FPS głównie), widać olbrzymią różnicę :30 fps - bardzo szybko, nie widać ściń,60~ fps - płynnie!

To o czym mówisz to jest spadek fps - przez chwilę spada na np 20 fpsów. Stabilnych 30 fpsów w życiu byś nie odróżnił od 60 fpsów. Dużo gier ma teraz opcję Stable FPS - aby nie obciążać niepotrzebnie naszego CPU :)

Miałem PII 965BE krecony na 4.0 z radkiem 7850 gram w full hd większość gier na wysokich detalach.Phenom ii x6 1045t krecony 3.9 + radkiem 6870.Nie czułem mocy sprzętu oddałem bratu.Przesiadłem sie na i5 3570K i radek 7970 i powiem teraz jeśli chodzi o procesory to na chwile obecną tylko INTEL a karty graficzne tylko AMD.Testowałem wiele zestawów ale ten robi na mnie największe wrażenie i nie chodzi tu tylko o cene :)

na pclab można sobie coś wybrać

http://forum.pclab.pl/topic/864086-FAQ-Polecane-Zestawy-Komputerowe-na-Maj-2013-Far-Cry-3-z%C5%82o%C5%BCenie-i-konfiguracja-komputera-dla-PCLabowicz%C3%B3w-GRATIS/

ale zestawy na pclab itd. sa slabe bo nie sa pod mmorpg

za 2.2k zlozysz puszke za mniej slaba i szkoda kasy

powinienes wlozyc 4 rdzeniowy i5 3350p czy jakos tak do tego hd7770 albo hd7850

MOBO: Asrock 970 Extreme3 AMD 970

CPU: AMD Phenom II 955 965

GPU: Sapphire ATI Radeon HD7770 GHz Edition 1GB

RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

PSU: Chieftec GPA-500S8

CASE: Aerocool PGS Strike-X One SilentiumPC Brutus 410

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002)

alternatywa ze słabszym procesorem od w/w - ale z możliwością rozbudowy na lepszy

+ lepsza karta graficzna, aktualnie najwydajniejszy zestaw do gier w tym przedziale cenowym

MOBO: MSI B75MA-P45

CPU: Intel Pentium Dual-Core G860 LGA1155

GPU:Gigabyte ATI Radeon HD7790 1GB (ver. OC)

RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

PSU: Zalman GS 500W

CASE: Aerocool PGS Strike-X One SilentiumPC Brutus 410

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002)

Masz ziom to kosztuje 1,5k

jak juz pierwszy ziomek, tylko pamietaj, ze 965 bez oc jest taki troche sobie, 3.4 ghz u niego to jak by byla i5tka z 2.6-8

Witam niestety zepsuł mi sie moj stary komp i myśle żeby kupić nowego zależy mi na takim sprzecie zeby plynie chodzil internet jak i gry mmorpg chodzi mi tu o tytuly F2p niestety kasy mam zaledwie 1600 zl możecie mi coś doradzić czy kupie jakiegoś dobrego kompa za tyle?