Nowy w grze :)

Info o planach na nowy serwer było na strimie trionu.

Trionowi najnormalniej w swiecie nie bedzie sie oplacalo zakladanie serwerow p2p.

trzymają u ciebie w skarpetach pieniądze, że tak bardzo jesteś rozeznany? Ostatni raz odpowiadam na twoje głupie posty bo widzę, że jest ci ciężko skorzystać z google.

Jeszcze ten bełkot o opłacaniu kilku kont...

Mam Ci podeslac wyliczenia z reddita odnosnie ilosci golda jaka miesiecznie mozna zarobic na jednym koncie :D Trafil sie kolejny gosc z GS na poziomie 3k GS z bronia moze na divine i bedzie mnie pouczal :D

Pograj tyle co ja, sprzedaj tyle golda w AA chinczykowi to wtedy może porozmawiamy ^^ Sprawdzalem wiele sposobow na zarobienie golda w AA i wiem ile dokladnie mozna wyciagnac golda dziennie/miesiecznie na jednym koncie.

Na jednym koncie jeśli grasz codziennie i nie marnujesz zarobisz max 20k golda w miesiacu. Średnio zarabia się około 500 golda dziennie :)

Co do samego info tak wiem o planach na nowy serwer. :) Zapewne pojawie sie tam bo chinczyk zaplaci na poczatku nawet i po 20 euro za 1k golda :) Co przy początkowych cenach za matsy na serwerze bedzie sie zarabialo bardzo szybko. :)

Natomiast nigdzie nie pojawilo sie info o serwerze p2p. :) To czysty wymysl graczy bo takiego serwera by chcieli. A to, ze Trionowi sie to nie oplaca to prosta matematyka. Serwer p2p to zyski tylko z abonamentu a ten w postaci patrona juz teraz TRZEBA placic bo inaczej nie masz szans cieszyc sie AA.

UWAGA LAMUSY, Criss85 rozwiązał sprawę całego AA, nie warto w to grać, bo criss ma rację ponad każdym. Jego racja najważniejsza i najbardziej trafiona. Nie słuchajcie go, gościu raz coś osiągnął i próbuje wszystkich ustawiać po kontach. Jakby ilość golda w grze była odpowiednikiem fajnej zabawy. Tak samo te ciągłe pytania o GS. Miałem ponad 5k i co? Co to zmienia? Jeden na farcie wbije za 10k golda epicki set drugi wyda 20 razy tyle i dalej będzie biegał w celestialowym. Grałem na jednym koncie, z patronem opłaconym za hajs w grze, nie tworzyłem kilku kont do zarabiania, nie kupowałem golda przez internet a i tak się dobrze bawiłem i potrafiłem wiele wytankować (grałem tankiem).

@up Props
Tak właśnie jest w AA! tak samo grałem na jednym koncie co miech opłacałem Patrona z Golda.
Kupiłem sobie merchanta pare działek bawiłem sie z kumplami świetnie w PvP i gildyjnych misjach :D Do dziś mamy na FB grupe "co archeage połączył smierc nie rozłączy" ;p i
Było wiele śmiechu masa zabawy tak samo jak nerwów i wyzwisk ;p Jak sie nie udawał 10x regrade albo wpadał za 1szym razem ;p

Criss co do jednego nie masz racji mówisz tak jakby jakby głównym celem mmo było być #1 na serwie... jeśli idziesz tym tokiem to w żadną grę mmo nie opłaca sie grać.
Wnkkilla gra jest super daje dużo zabawy a ludzie w niej sa zabawni ^^ Graj ! :D

Gry MMO stworzone sa po to, aby wspolpracowac i/lub konkurowac, jak ktos chce sobie grac dla samego grania, to ma mase tytulow single player. Nie wiem co o za przyjemnosc obrywac tak jak na ww filmiku, ale sa ludzie, ktorzy lubia jak im sie sika na klate, takze moze i z obrywania w MMO ktos czerpie radosc.

Kazdy portal, recenzenci i masa innych osob podaje AA jako typowy przyklad p2w.

Pay to Win termin odnosi się gdy w grze ma miejsce bycie OP za kase.
Tak się mówiło na gry, gdzie kupowało się w ISie przedmioty stat boosty czy runy których nie bylo w grze.

Jedyne co można kupić w AA to kamienie do ulepszania broni (jeżeli mówimy o pomocy w grze)
To, ze w grze można sprzedać CREDITsy za GOLDa to błogosławieństwo ! Tak sie mówiło w Rifcie jako pierwszej większej grze z tym systemem
"oo za golda możesz kupić kredyty do ISu i w ogóleeee..."
A teraz to jest złe ? Czyli... lepiej jak jest w innych grach gdzie w ISie mogą kupować tylko płacący kartą ?

Wybaczcie ale mamy to samo w EVE, kupowanie plexa i sprzedawanie w grze P2P, czy mówimy o P2W w EVE ? Nie....
Dupcia boli... bo ktoś może mieć gear szybciej sprzedając APEXy, a prawda jest taka, ze w każdej grze golda kupie na eBuy -.- Czy tego chcecie czy nie
W AA dzięki temu każdy może mieć patrona, każdy może kupić luksusowego Mounta czy inny crap wiedz po co narzekać ?

Serio żeby można było kupić w ISie itemy czy jakieś lokacje czy sloty na EQ, to fakt nie broniłbym tej gry.

A co do batów i cieszenia się z tego, kto tak powiedział ? Chcesz komuś na tym forum powiedzieć, że grasz w grę i zawsze jesteś w nią najlepszy ? ciekawe....
W każdej grze F2P top playerzy niszczą a dostanie się do topki jest praktycznie niemożliwe. Zawsze będzie od kogo dostać baty....
Tym bardziej w grze która ma już trochę czasu

Zapraszam na serwer Rangora po kociej stronie, gramy z ekipą nowych graczy, którą uczymy kontenta gry, poznajemy wspólnie jej świat oraz siebie nawzajem. Dla nas najważniejsi jesteśmy my, bo nie wchodzimy tu nabijać na siłe lvl'a czy farmić golda, a miło spędzić czas, jeśli szukasz towarzystwa/informacji odnośnie gry/chcesz się do nas przyłączyć, to zapraszam na ts: skillfactory.info dziś o 21, wybieramy się na cotygodniowy event rybacki. Miłego wieczoru wszystkim i mam nadzieje do usłyszenia! :)

Czasami sie zastanawiam czy ludzie czytaja ze zrozumieniem. :)

W kilku postach twierdze, ze gralo sie w AA świetnie i jest to dobra gra. A zabija ja system laboru na postaci.

@Magar jeśli posiadałeś kilka działek na jednej postaci liczmy 5. Nie były to działki z IS tylko te kupowane od ludzi. To mając 2x Gazebo, 2x Medium Scarecrow i 1x Small wychodzi do płacenia 5560 TAX to sa 2dni uzupełniania laboru aby raz w tygodniu zapłacić TAX. Co byś nie robił na takiej ilości działek nie jesteś w stanie z pozostałych 5 dni laboru obsłużyć tych działek.

To jest np 50 slotów na Aged cheese. Nie jesteś w stanie zrobić klatek, zapełnić ich oraz oddać paczek 2x w tygodniu < 3 dni dojrzewa klatka> bo najnormalniej w świecie nie starczy Ci laboru.

Wiec albo oplacasz kolejne konto, albo robisz jak Ty to nazywasz p2getfaster ja i wielu ludzi na naszym globie nazywa to p2w i kupujesz potki na Labor aby ogarnąć temat działek. :)

Ewentualnie kupujesz TAX z itemshopu.

I tak mozna kupic czy to TAX czy tez labor potki z AH. Tylko wtedy dokladasz do interesu bo nie jestes w stanie z 1k laboru zarobic tyle aby zwróciło się za potke i aby na tym jeszcze dobrze zarobil. To samo tyczy sie TAX za działkę. Nie kalkuluje się kupowanie go z AH.

Zapraszam do dyskusji popartej jakimikolwiek rzeczowymi wyliczeniami.

I w dalszym ciągu nie zmienia to faktu, ze pojawi sie "syn szejka" jednego dnia zrobi przelew na 50 tysiecy dolarow i kupi gear z AH na jaki Ty zbierasz cały rok. :) I nie mów mi proszę, ze ok niech będzie taki gość. Gildia zlozona z takich 50 gości będzie trzepac caly serwer po majtach wciskając 1 przycisk jak koreaniec na filmiku na poprzedniej stronie. I teraz pytanie czy bedziesz mial to szczescie, ze jestes po tej samej stronie konfliktu. ^^

Miałem na 3 osoby 6 działek
Opłacałem 2 dniowym laborem działki na owych działkach były regrade braziery bo dawały największy i najszybszy income jak sie nie chciało siedziec pare H na TRach
Odbijanie piłeczki mnie niesamowicie nudzi bo argumentacja na forum mija sie z celem bo "mojsza racja najważniejsza"

Jedna postać majac 2 działki ma wystarczająco działek ;p Nikomu nie trzeba ich 5ciu chyba ze masz teren gildyjny....
Albo nie masz co robić z życiem bo ogarnianie 5 działek dziennie to zdecydowanie za dużo biorąc pod uwage fakt ze nie sama farma zyje AA>
Criss gadałeś wcześniej z sensem ale widze strasznie się myliłem...
"oh bogaty sobie kupi o jeeejkuuu... pacz pacz magar bo on zapłaci to maaaaaa QQ"
W każdej grze jak bede chciał to kupie albo gold albo nawet konto wiec ten argument z płaceniem to po prostu żałosna kpina

Ej ej ej wow jest p2w !!! bo moge kupić sobie itemy na eBuy !!!! (googlowałem nawet 20 sekund!!!!)
https://www.sse-games.com/wow-items-eu
o ja wow taki p2w !!! moge kupić gear!!!

Rożnica jest taka ze w AA wszystko jest legalne... dzieki temu napędza sie ECO a biedniejszy gracz moze kupić premkę bez płacenia realna gotówką
co pomaga wielu graczom bo albo brak konta albo bog wie co jeszcze.

Wiec tak marudźmy narzekajmy ze moge kupic i sprzedać apexa ciekawe jaki byłby bunt jakby teraz to wycofali
bo np ja nie kupie patrona za $ bo mi zal wydawać na MMO kasy w tym wieku mam ważniejsze wydatki a granie to bardziej zabijanie czasu

AAAAAAA btw Labor zabija ? skoro teraz jest QQ bo ktoś sprzedaje apexa to co byś powiedziałze ludzie farmiacy po 12h robia po 20+ delphinadów dziennie
po czym zacząłbyś krwawić z oczu jęcząc "kiedyś item z craftu kosztował 20k teraz kosztuje 200g craft ssie i sie nie opłaca" Bo tak nie ma laboru wiec craftowanie nie było by tyle warte bo każdy mógłby crafcic do oporu
Dzieki laborowi to co robimy w sumie wszystko w grze jest cos warte nawet zasrane zbieranie grzybków czy sadzenie marchewek

Ja przestałem grać, bo gra zjadała mi za dużo czasu (większość to zarabianie na patrona, oczywiście grałem na jednym koncie).... rano działka , wieczorem trade runy, działka, farma na hasli, a gdzie jeszcze czas na inne rzeczy ?, nawet nie myślałem, żeby ciułać golda na nowe sety :>, po prostu się zmęczyłem tym wszystkim.

Ci którzy, na początku się wybili i wykorzystali okazję mieli już tylko z górki (sprzedaż thunder tree, matsy po taniości, łodzie rybackie, ciągniki itp.) :).

AA to fajna gra, ale, żeby cieszyć się pełnią zabawy potrzeba na nią masę czasu, jak go nie masz to sobie daruj, albo płać :), bez parcia o zbieranie na patrona, z większym laborem jest o wiele przyjemniej, wiem bo 1 mieś sobie zabuliłem za $

@Magar poczekaj do walki o zamek czy innego podobnego tematu, jak przyjdzie ci się zmierzyć z jakąś płacącą gildią :), pve może być, ale jak ktoś się che liczyć w temacie pvp to może zapomnieć o jakiejkolwiek dominacji, ale co tam zarobi na patrona i się może pobawić w farmera :)

Kazda gre mozemy podciagnac w dzisiejszych czasach pod p2w. Owszem nawet takiego WoWa :) Od dawna twierdze, ze nie ma w dzisiejszych czasach mmo ktore nie jest p2w. Bo mozna zaplacic za wszystko, od wyfarmienia mountow po reputacje czy gear nawet w takim WoWie. Tylko aby zdobyc gear w WoWie nie trzeba wydawac takich pieniedzy jak w AA.

I nie wmowisz mi teraz, ze miales koks gear posiadajac 2 dzialki i jedno konto do farmy bo najnormalniej w swiecie nie byles w stanie zarobic na taki gear. :) Sam labor ograniczal Twoj zarobek drastycznie. Moze byles w stanie wyciagnac 15k golda na miesiac.

Od razu powiedz, ze klepal Cie po kasku ten kto wlozyl kilkaset euro w gierke i miejmy to za soba. No chyba, ze komus sprawia przyjemnosc jak go robia bez mydla. :)

To ostatni moj post, bo widze, ze nie ma z kim tutaj podjac dyskusji. Gosc nie wie ile czasu trzeba poswiecic aby zarobic kase na jakis Ayanad epic+ grade :)

@criss85 niektórym wystarczy pływanie z gildią statkami i wspólne wypady na dungi, a co do pvp to szukają jakiegoś mocno obitego gracza i się cieszą z killa, albo gonią jednego powiedzmy w 5, jak kiedyś grałem to widziałem sporo razy takie sytuacje jak ganiali, ubili, a później nie było wejścia na teren bo revenge koleś robił XD,

Zamek ? ;p
Samo wyjście po logi w Marcala i wojna z Ponyface'm albo Enzo (?) była przykra jak wpada typ 5k gsu a ty masz 3;p
Ale jak wspomniałem wcześniej teraz duzo sie zarabia sa guide jak zdobyć 5k w pare miesięcy będąc F2P

Co do contentu no ja nie wiem ale wydaje mi sie ze jedyne czego nie robiłem nawet bedac waszym zdaniem "biedakiem" to dragon i leviathan.. aaaa i serpentis ale tylko dla tego ze gildia byla nastawiona na PvP.
Wojny na statkach w rajdach po 2-3 pełne rajdy czy zabijanie się o paczki na morzu :D to był fun ^^

AYANAD EPIC GRADE.... no było od razy powiedzieć mythic...
W takich itemach biegają ludzie z top 10 i to nie każdy bo pewnie do top 3 mają obsy T5
Chryste panie.... Ayanad epic.... chciałbym zobaczyć zdjęcie twojego EQ bo na taki sprzęt to musisz nie mieć życia + najlepsza gildie i sporo kasy

Przeciętny gracz w AA ma teraz3,5G najlepsze gildie wymagają 3 a bardzo dobry gracz ma 4,5/5k niedawno sie logowałem wiec sprawdzałem w mieście przy hero calllu jak to wygląda
Więc nie wylatuj mi z Ayanadem w ogóle EPIC bo większość servera cieszy ryło jak ma divine/cele sety

5 27 Gsu pokaż mi 1 Ayanad item....
Ja nie czaje Ciebie... po za tym ayanady są gorsze od T6
Teraz poczułem sie jak kiedyś :D argumenty ludzi "wchodzę w database paczam najlepszy item konkluzja BO TY GO NIE BEDZIESZ MIAŁ"
Fajnie... bo ludzie grający od startu nie wszyscy je mają :) Z tego co pamiętam nawet Eli nie ma ayanadu a byłe pare razy HERO ;p

UPDATE Teraz sprawdzałem rank top ma 8+k i nie ma ayandu a Obsy w mythicu.... NAJLEPSZY GRACZ nie ma AYANADU
Koniec argumentacji

BTW głownym założeniem było pomóc chłopakowi " Powiem tak nie mam parcia żeby być jakimś koksem na serwerze i kosić wszystkich na pvp.... poprostu chcę mieć dostęp do raidów dungów i world bossów ogólnie całego pve, czy darmowe konto mi to zapewni? "
A nie czy bede top1 na f2p w tydzien bo chyba z takim podejściem tu piszecie

Tak jak pisałem AA nie jest grą zła szczególnie, jak ktoś nie ma parcia na pvp, a bardziej kieruje się ku pve, w tym wypadku może grać śmiało, polecam jednak kupić sobie tego pierwszego patrona, będzie więcej przyjemności z gry i łatwiejszy start na przyszłość

Witam, grałem kiedyś ale dosłownie przez 2-3h, gra sama w sobie mi sie bardzo podobała ale przestałem grać ponieważ jak zagłębiałem się w temat to na każdym kroku czytałem że ta gra to beszczelne p2w, zatem wolalem sie nie zagłębiać dalej w grę żeby potem się nie rozczarować. Teraz rozmyślam nad powrotem i własnie chciałem zapytac: jak jest z tym p2w, zdaje sobie sprawe że wiele z negatywnych komentarzy to dzieciaki które wchodząc do gry myślały że będą wszystkich lać itp. czytałem że rozchodzi się o te punkty Labor bla bla. Powiem tak nie mam parcia żeby być jakimś koksem na serwerze i kosić wszystkich na pvp (bo rozumiem że to zapewni mi tylko Patron), poprostu chcę mieć dostęp do raidów dungów i world bossów ogólnie całego pve, czy darmowe konto mi to zapewni? chce miło spędzić czas z jakims dobrym community bez spinania d*py że kotoś tam ma item których ja nigdy nie zdobęde bez płacenie real money. Czy konto free spełni moje oczekiwania? Pozdrawiam