Obecna sytuacja

Przecież to jest wstrzymywanie swojego progressu (np. raidy?) na dobre 4-5 miesięcy, bo dodatek dostaniemy najprędzej pod koniec roku, dla mnie totalna głupota.

Ktoś tam pisał, że brak dodatku strasznie jest mocno odczuwalne m.in w pvp gdzie po prostu bez specjalizacji możesz "spadać".. Trochę w trym racji jest ale nie do końca, są osoby które grają bez specek z HoTa i dają sobie radę, tylko wtedy trzeba już znacznie bardziej ogarniać. 

Problem jest taki, że taki gracz zaraz zacznie pisać na forach jaka ta gra jest zła bo "kupiłem dodatek pół roku temu, należy mi się zniżka na kolejny dodatek bądź powinienem dostać go wręcz za darmo za to, że w ogóle gram w tą grę".

Tak było podczas wyjścia HoTa, gdzie ludzie płakali, że kupili podstawkę 3 lata temu i inni dostaną nią w cenie HoTa. Pewnie i teraz będzie tak samo.

Tak będzie i nic tego nie zmieni. Jeśli ktoś narzeka, że musi kupić dodatek 3/4 lata po wyjściu podstawki, to by w WoWa grać nie mogli. :x Dla mnie to troche śmieszne, bo przy większości f2p ludzie nie raz wydają więcej w ciągu miesiąca na jakieś pierdoły w ISie

Może ludzie płaczą,bo ich średnia wieku to 15 lat nie mają własnych pieniędzy i siedzą na garnuszku u rodziców?? Bo człowiek chodzący do pracy wyda raz na kilka miesięcy stówkę to chyba jakiś większy problem nie jest. Inaczej nie potrafie tego wyjaśnić. I wy się śmiejecie, że to w Polsce taka cebula jest :)

A jak się obecnie ranger sprawuje? Tylko pod druida, czy ma inne zastosowania również?

Można nim grać jako condi dps sb/axe+torch lub sb/sb. Poza druidem to by bylo na tyle.

Nie chcąc tworzyć kolejnego bezsensownego tematu wykorzystam ten. Czy GW2 nadal jest grą bez "trójcy świętej" czy jednak istnieją klasy, które są brane do party głównie dla heala?

GW2 pozostaje GW2 więc klasycznej "trójcy świętej" nie ma ale np. w rajdach obowiązuje podział ról (zoptymalizowany pod danego bossa) i tam bardzo użyteczny jest ranger / druid pełniący rolę healera i supporta. Build oraz przykładowe walki możesz podejrzeć tutaj: http://qtfy.eu/build/ranger

Witam,

jestem graczem GW2 można powiedzieć, że od premiery. Pograłem kilka miesięcy potem odpuściłem, potem znowu powróciłem itd. Jednak ostatni raz GW2 odpaliłem z 5-6 msc temu. Może wypiszę co mnie najbardziej odrzucało - już pomijając skalowanie poziomu, brak wpływu gearu na moc postaci, mała ilość skilli, bo wiadomo, że te aspekty się nie zmienią. Chodzi mi o brak różnorodności buildów. Za moich czasów ja grałem to obojętnie czy był to Guardian, czy może Elementalist - trzeba było iść full zerg. Nie dość, że nie było podziału na klasy leczące, tank itp. to jeszcze każda postać, aby była najbardziej efektywna w PvP/Pve musiała iść full zerg... To mnie najbardziej irytowało. Jak teraz sytuacja wygląda? Bo poczytałem trochę i wydaję mi się, że teraz jest trochę większe urozmaicenie buildów.

Jeśli okaże się to prawdą to będę miał do Was jeszcze kilka pytan, teraz czekam na odpowiedzi :)