30 fps w giran w szczycie dnia kiedy cały rynek zawalony jest handlarzami?
Miłego używania komputera ziomek.
30 fps w giran w szczycie dnia kiedy cały rynek zawalony jest handlarzami?
Miłego używania komputera ziomek.
Dzieki
Zeby nie robic nowego topica napisze tutaj
Jutro chce jechac zakupic monitor 21.5 do 24" , w tej chwili siedze na 42" LG ale oczy sie mecza i nie wygodnie mi sie siedzi ;D
Jaki polecacie monitor jakiej marki jakiej matrycy , zalezy mi na monitorze bez smuzenia ogolem do gier szybkich FPS czy tez innych Slyszalem ze jak juz to polowac na jakies 120 mhz ale nie mam pojecia na dokladnie jakie ;P Musi miec przynajmniej 1 wejscie HDMI a najlepiej 2x HDMI
Czytalem cos ze do gier sa matryce TN a do ladnego obrazu IPS , tak wiec chailbym zeby mi ktos zaproponowal co ma te dwa plusy.
Cena do 1200 +/-
Chyba znalazlem
Też sie zabieram za kupno monitora ale za 600 zł.
wiec tak:
IPS- lepsze kąty widzenia, żywsze kolory nie takie wyblakłe ale wolne są więc do szybkich gier typu fps się nie nadają ponoć. Chociaż to też takie gadanie wiesz bo profesjonalisci w fps ach grają na tn 120 mhz więc ci wielcy polecacze na forach tak gadaja. Inni mówią, że graja na tych monitorach i nie widza smużenia. Ale to oczywiscie warto na zywo zobaczyć. IPS tanie mają problem z czernią, ale te za 1200 to ponoć już bardziej dopracowane.
TN- Starszy rodzaj matrycy. Szybsza ale słabsze kolory i oczywiscie kąty są żałosne.
VA- coś pomiedzy tn a ips. kąty troszke lepsze niz w tn i takież kolory.
Ogólnie jedni mówią, że na ips sie nie da grać, inni że spokojnie.
Dla ciebie polecałbym eizo foris fs2331 bodajże. poszukaj jego opisów na necie i na youtube jak wygląda w nich obraz. IPS wiekszosc ma problemy z czernią. podswietlaniem. Eizo robi monitory dla grafików za nawet 28 tysiecy zł. W tym eizo podswietlenie jest idealne. Musisz poczytac na forach, i isc do sklepu pooglądać. Niestety na necie to wiadomo, ktos zazdrosci, ktos by chciał miec a hejtuje itp.
Przyjże sie temu eizo dokladnie dzisiaj , dzieki za info
Witam , tym razem chce zrobic prezent dla osoby ktora ciagle sie denerwuje o lagi w Lineage 2 na siegeach i mass pvp etc i w BF3 na malych ustawieniach
Co sadzicie o tym zestawie da sie zrobic taniej? czy lepiej doplacic troszke zeby byl potwor czy da rade?
Edit: Bardziej by mi zalezalo obnizyc cene lecz nie tracic za duzo na wydajnosci etc.