Opinia o moim zestawie czy warto ?!

30 fps w giran w szczycie dnia kiedy cały rynek zawalony jest handlarzami?

Miłego używania komputera ziomek.

Dzieki :)

Zeby nie robic nowego topica napisze tutaj :)

Jutro chce jechac zakupic monitor 21.5 do 24" , w tej chwili siedze na 42" LG ale oczy sie mecza i nie wygodnie mi sie siedzi ;D

Jaki polecacie monitor jakiej marki jakiej matrycy , zalezy mi na monitorze bez smuzenia ogolem do gier szybkich FPS czy tez innych :) Slyszalem ze jak juz to polowac na jakies 120 mhz ale nie mam pojecia na dokladnie jakie ;P Musi miec przynajmniej 1 wejscie HDMI a najlepiej 2x HDMI :)

Czytalem cos ze do gier sa matryce TN a do ladnego obrazu IPS , tak wiec chailbym zeby mi ktos zaproponowal co ma te dwa plusy.

Cena do 1200 +/-

Chyba znalazlem :)

http://www.komputronik.pl/product/174605/Sprzet_komputerowy/Peryferia/24_iiyama_ProLite_E2481HS_B1_LED_czarny_gra_Hitman_Rozgrzeszenie.html

Też sie zabieram za kupno monitora ale za 600 zł.

wiec tak:

IPS- lepsze kąty widzenia, żywsze kolory nie takie wyblakłe ale wolne są więc do szybkich gier typu fps się nie nadają ponoć. Chociaż to też takie gadanie wiesz bo profesjonalisci w fps ach grają na tn 120 mhz więc ci wielcy polecacze na forach tak gadaja. Inni mówią, że graja na tych monitorach i nie widza smużenia. Ale to oczywiscie warto na zywo zobaczyć. IPS tanie mają problem z czernią, ale te za 1200 to ponoć już bardziej dopracowane.

TN- Starszy rodzaj matrycy. Szybsza ale słabsze kolory i oczywiscie kąty są żałosne.

VA- coś pomiedzy tn a ips. kąty troszke lepsze niz w tn i takież kolory.

Ogólnie jedni mówią, że na ips sie nie da grać, inni że spokojnie.

Dla ciebie polecałbym eizo foris fs2331 bodajże. poszukaj jego opisów na necie i na youtube jak wygląda w nich obraz. IPS wiekszosc ma problemy z czernią. podswietlaniem. Eizo robi monitory dla grafików za nawet 28 tysiecy zł. W tym eizo podswietlenie jest idealne. Musisz poczytac na forach, i isc do sklepu pooglądać. Niestety na necie to wiadomo, ktos zazdrosci, ktos by chciał miec a hejtuje itp.

Przyjże sie temu eizo dokladnie dzisiaj , dzieki za info :)

Witam , tym razem chce zrobic prezent dla osoby ktora ciagle sie denerwuje o lagi w Lineage 2 na siegeach i mass pvp etc i w BF3 na malych ustawieniach :)

Co sadzicie o tym zestawie da sie zrobic taniej? czy lepiej doplacic troszke zeby byl potwor czy da rade?

Edit: Bardziej by mi zalezalo obnizyc cene lecz nie tracic za duzo na wydajnosci etc.

post-15863-0-09463100-1359821059_thumb.j