Opinia o zestawie

napisałem ze jest to bardzo dobra karta graficzna. Mowie tylko ze placac 2000zl za grafikę highendowa oczekuje ze nie będzie sprawiać zawodu. Nie wiem jak producenci podejdą do wsparcia dx12 ale np ostatnio czytałem ze R* chce implementować dx12 do GTA 5 bo ma "wyjść na korzyść sandboxowym grom". I owszem 980 obsługuje dx12 ale w mozernym stopniu, nawet kompletny brak wsparcia dla technologii async'u. Ale by nie bylo, TAK jest to bardzo dobra grafika i starczyć będzie na spory czas :).

Co do chłodzenia, box wystarczy bez problemu. Buda sama w sobie jest sporawa wiec nie ma co się martwic o temperatury. Sam posiadam i5 6600 bez K na boxie i mogę powiedziec z pelna odpowiedzialnością... Nie podkrecasz... Olej więc dodatkowe chlodzenie.

napisałem ze jest to bardzo dobra karta graficzna. Mowie tylko ze placac 2000zl za grafikę highendowa oczekuje ze nie będzie sprawiać zawodu. Nie wiem jak producenci podejdą do wsparcia dx12 ale np ostatnio czytałem ze R* chce implementować dx12 do GTA 5 bo ma "wyjść na korzyść sandboxowym grom". I owszem 980 obsługuje dx12 ale w mozernym stopniu, nawet kompletny brak wsparcia dla technologii async'u. Ale by nie bylo, TAK jest to bardzo dobra grafika i starczyć będzie na spory czas :).

Co do chłodzenia, box wystarczy bez problemu. Buda sama w sobie jest sporawa wiec nie ma co się martwic o temperatury. Sam posiadam i5 6600 bez K na boxie i mogę powiedziec z pelna odpowiedzialnością... Nie podkrecasz... Olej więc dodatkowe chlodzenie.

Bedzie jak zawsze, znajda sie 2 gry co w pelni wykorzystaja, dla pokazu.

Gry sie robi pod wiekszosc uzytkownikow zanim sie ludzie na dx12 przesiada to mina min. 2 lata, wiec watpie zeby rushowali producenci z tymi bajerami z dx12, no dostaniesz tam crysisa czy cos innego i tyle.

W pale sie nie miesc jak mozna kupowac karte za 2000 zl ktora juz jest slabsza od 1070 ... a niedlugo too juz wogole ze hoho mam tak wiec jak juz napietnowales swoj budzet o jakies 150 zl patrz na too

https://www.morele.net/inventory/info/PeAj6k/

dysk tylko 256gb? No i może cos na obudowie można skroić biorąc jakąś tańszą :D

jakbym mial 5000 zl bralbym nzxt do zestawu zawsze mi sie podobal ich design i ten bialy kolor futyrystyczny a nie jakies blaszaki z silentrium ... czarny mat ... nadaja sie na kompy doo 2000 -2500 zl .

Widzialem fajna jeszcze ich firmy ale too jzu za 550 zl ...

Po co do takiego zestawu buda za ponad 300 złotych? Za 200 zupełnie wystarczy, ramy nadal za wysoka częstotliwość do płyty głównej, 256 gb nie wystarczy, windows + podstawowe oprogramowanie + dwie gry i nie ma miejsca na dysku. Reszta spoko.

Edit: Spoko jak patrzysz na "dizajn" to dopłacasz, ja wole, żeby buda była przewiewna i praktyczna, a nie ładna...

ramy nadal za wysoka częstotliwość do płyty głównej.

</p><p>
	ty tak serio czy sobie szukasz igle w stogu siana<br>
	...
</p>

Dobrze przytocze 1 argument wszystkie dostepne ramy w morele z czestotliwoscia 2133 mhz sa pozbawione obudowy i too mi nie pasuje ... kupujac obudowe z oknem patrzac w sordku na gole ramy ... ktory wizualnie psuja designe ...

ty tak serio czy sobie szukasz igle w stogu siana
...

Dobrze przytocze 1 argument wszystkie dostepne ramy w morele z czestotliwoscia 2133 mhz sa pozbawione obudowy i too mi nie pasuje ... kupujac obudowe z oknem patrzac w sordku  na gole ramy ... ktory wizualnie psuja designe ...

Już pisałem, że za "dizajn" się płaci, jestem praktycznym człowiekiem, jeśli nie muszę wydawać na coś kasy to nie wydaje :D Kupujesz obudowę z oknem? Ok, ale to nie dla sprzętu za 4-5k, bo tam nie ma czym się chwalić...

Zaproponowałem kumplowi coś takiego:

https://www.morele.net/inventory/info/MhuRDa/

Coś byście zmienili? Cena musi się utrzymać na tej maksymalnej granicy 5000zł