@RajenTeż miałem zestaw Zalman z3 Plus i obecnie używam Smart Se 530w nikomu go nie polecam, zasilacz dobry, chodzi już 3 rok, ale wentylator robi się głosny po roku, nawet bardzo głośny.
Sztywne kable które ciężko ułożyć też bieda, są ogołem lepsze. Teraz wgl jest fajny corsair 550w modularny, ale kosztuje 250-300zł
Możesz zmienić na 6600 jak chcesz, ale to praktycznie bez róznicy. Wzrost wydajności bedzie praktycznie niezauważalny. Na morele jak wydajesz 1500zł+ to jest kod na złożenie i wysyłke kurierem
Dodajesz to do koszyka https://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
Kod:W3FHN58JFW
Automatycznie cena złożenia zmienia się na 1zł, a kurier kosztuje 0zł Jak dla mnie zestawik perfekt jak za takie pieniądzę. Troche szkoda że grafika referencyjna taka droga, ale rx480 kosztuje więcej. Więc bierz zestaw, który podałem śmiało
Co do składania to lepiej to samemu robić. Obejrzysz 1 filmik na youtubie od jakiegos blackwhitetv czy coś i już mniej więcej ogarniasz. Wsadzić procek do płyty, docisnąć zaczepy chłodzenia przykręcić do dystansów w obudowie. Zdjąć prawy panel wcisnąć zasilacz przykręcić i już tylko kabelki sobie ułożyć tak aby było estetycznie czyli jak najmniej widoczne. Potem wpiąć grafikę, również przykrecić, podpiąć zasilanie. Najtrudniejsze chyba podpięcie włącznika obudowy itp, ale ostatnio jest napisane co gdzie na płytach więc też luzik. Potem to już tylko dysk, ogółem kupa frajdy i satysfakcji Zepsuć nic nie zepsujesz byle procesor wsadzić, a to już na filmikach elegancko pokazane i wyjaśnione