Plebiscyt forum MMOPLAYA 2015

Nie przekreślaj sytuacji z góry Gringos, jak tytuły rozejdą się w grupie trzymającej władzę, to wtedy będziemy narzekać. A szkodnikiem forum i tak wiadomo kto zostanie, więc dramy z tego powodu nie będzie.

Jeśli myślimy o tej samej osobie, to może masz racje B)

Nie spinaj sie, to tylko zabawa i tak nalezy to traktowac.

Nikt tu się nie spina. Napisałem tylko co myśle i zadałem proste pytania.

Nikt tu się nie spina. Napisałem tylko co myśle i zadałem proste pytania.
Po przeczytanu aż zarechotałem. Po co robić taki cyrk?

To nie jest spina?

To nie jest spina?

Myśl co chcesz. Mi to wisi i nie będe z tobą prowadził tej zbędnej dyskusji.

Mogę zagłosować na zbanowanego użytkownika, patrz Deska, jako na szkodnika roku?

możesz, chociaż jeżeli ktoś został zbanowany wcześniej i nie brał udziału w życiu w forum w 2015 roku, to nie zostanie wybrany do kolejnego etapu.

Czy spammer roku to tytuł pozytywny czy negatywny? Bo jeżeli się ma coś mądrego do powiedzenia na wiele tematów co pomaga innym to raczej dobrze, a tytuł i jego opis sugerują coś innego chyba :/

@down Dzięki za odpowiedż :)

Raczej zależy od tego jak Ty do tego podchodzisz ;) bycie gadułą ma swoje plusy i minusy, i jest odbierane zupełnie inaczej wśród różnych grup ludzi, więc to raczej cecha do własnej interpretacji, a nie jakiś przytyk/komplement

A można nominować dwie osoby ?

Konkurs wiarygodny jak wybory na Białorusi. Potrzebny jak polski rząd. I niezastąpiony jak Tupolew. Za 1 miejsce powinno być berło króla sedesów myślę że za drugie szaro-szlachetny niekończący się klejnot południa który od czasów pierwszych Nibelungów osłaniał nasze tyły. Zaś za 3 miejsce powinna być plakietka "Jesteś zwycięzcą" oraz wszyscy powinni odśpiewać nasz rodzinny hymn " Nic się nie stało" i razem utworzyć z tych cennych artefaktów Pierścień Władzy

Użytkownik roku - nie znam
Szkodnik roku - nie starczyło by miejsca
Śmieszek roku - dostali zapewne już dawno bana ponieważ najlepsze riposty obrazki i filmy są usuwane gdyż łamią jakiś czerstwy regulamin no chyba że kogoś śmieszy "Idzie Grześ przez wieś" i "Klawo"
Spamer roku - nominacja dla adminów za bycie we wszystkich miejscach tylko tam gdzie nie potrzeba
Choleryk roku - jakie forum takie społeczeństwo
Temat roku - żale na administratorów
Wydarzenie roku - no to chyba ten niesamowity i oszałamiający konkurs dzięki któremu ludzie wyjdą z biedy i zbudują sobie własny dom.

Napisałem bo się zamulam i nic innego do roboty nie było a nagrody kuszą

Konkurs wiarygodny jak wybory na Białorusi. Potrzebny jak polski rząd. I niezastąpiony jak Tupolew. Za 1 miejsce powinno być berło króla sedesów myślę że za drugie szaro-szlachetny niekończący się klejnot południa który od czasów pierwszych Nibelungów osłaniał nasze tyły. Zaś za 3 miejsce powinna być plakieta "Jesteś zwycięzcą" oraz wszyscy powinni odśpiewać nasz rodzinny hymn " Nic się nie stało" i razem utworzyć z tych cennych artefaktów Pierścień WładzyUżytkownik roku - nie znamSzkodnik roku - nie starczyło bo miejscaŚmieszek roku - dostali zapewne już dawno bana ponieważ najlepsze riposty obrazki i filmy są usuwane gdyż łamią jakiś czerstwy regulamin no chyba że kogoś śmieszy "Idzie Grześ przez wieś" i "Klawo"Spamer roku - nominacja dla adminów za bycie we wszystkich miejscach tylko tam gdzie nie potrzebaCholeryk roku - jakie forum takie społeczeństwoTemat roku - żale na administratorówWydarzenie roku - no to chyba ten niesamowity i oszałamiający konkurs dzięki któremu ludzie wyjdą z biedy i zbudują sobie własny dom. Napisałem bo się zamulam i nic innego do roboty nie było a nagrody kuszą

Aż chciało mi się napisać,że w większości mamy wspólne głosy jak widać.

Tyle,że musiałem wypisać nawet do 4 razy tą samą osobę.

Konkurs wiarygodny jak wybory na Białorusi. Potrzebny jak polski rząd. I niezastąpiony jak Tupolew. Za 1 miejsce powinno być berło króla sedesów myślę że za drugie szaro-szlachetny niekończący się klejnot południa który od czasów pierwszych Nibelungów osłaniał nasze tyły. Zaś za 3 miejsce powinna być plakieta "Jesteś zwycięzcą" oraz wszyscy powinni odśpiewać nasz rodzinny hymn " Nic się nie stało" i razem utworzyć z tych cennych artefaktów Pierścień WładzyUżytkownik roku - nie znamSzkodnik roku - nie starczyło bo miejscaŚmieszek roku - dostali zapewne już dawno bana ponieważ najlepsze riposty obrazki i filmy są usuwane gdyż łamią jakiś czerstwy regulamin no chyba że kogoś śmieszy "Idzie Grześ przez wieś" i "Klawo"Spamer roku - nominacja dla adminów za bycie we wszystkich miejscach tylko tam gdzie nie potrzebaCholeryk roku - jakie forum takie społeczeństwoTemat roku - żale na administratorówWydarzenie roku - no to chyba ten niesamowity i oszałamiający konkurs dzięki któremu ludzie wyjdą z biedy i zbudują sobie własny dom. Napisałem bo się zamulam i nic innego do roboty nie było a nagrody kuszą

Na początku chciałem Cię wyśmiać, ale po dłuższym zastanowieniu...

On ma, kurde, trochę racji. : |

A można nominować dwie osoby ?

Nie przewidywałem takiej możliwości, ale w ostateczności można wypełnić formularz po raz drugi i wypełnić jedynie pola wraz z nazwami drugich, nominowanych przez nas użytkowników.

Konkurs wiarygodny jak wybory na Białorusi. Potrzebny jak polski rząd. I niezastąpiony jak Tupolew. Za 1 miejsce powinno być berło króla sedesów myślę że za drugie szaro-szlachetny niekończący się klejnot południa który od czasów pierwszych Nibelungów osłaniał nasze tyły. Zaś za 3 miejsce powinna być plakietka "Jesteś zwycięzcą" oraz wszyscy powinni odśpiewać nasz rodzinny hymn " Nic się nie stało" i razem utworzyć z tych cennych artefaktów Pierścień WładzyUżytkownik roku - nie znamSzkodnik roku - nie starczyło by miejscaŚmieszek roku - dostali zapewne już dawno bana ponieważ najlepsze riposty obrazki i filmy są usuwane gdyż łamią jakiś czerstwy regulamin no chyba że kogoś śmieszy "Idzie Grześ przez wieś" i "Klawo"Spamer roku - nominacja dla adminów za bycie we wszystkich miejscach tylko tam gdzie nie potrzebaCholeryk roku - jakie forum takie społeczeństwoTemat roku - żale na administratorówWydarzenie roku - no to chyba ten niesamowity i oszałamiający konkurs dzięki któremu ludzie wyjdą z biedy i zbudują sobie własny dom. Napisałem bo się zamulam i nic innego do roboty nie było a nagrody kuszą

Przeczytałem cał... :sen:

Jest to jeszcze aktualne? ;), musiałbym się chwile zastanowić przed wypełnieniem, a trochę miałem urwanie głowy ostatnio i nie jestem na bieżąco.

Juz nie.

Zbieramtazosy zebral najwazniejsze wyroznienia... no i mi jedno przypadlo jakims trafem :P

A to gratuluję ;) i tak szczerze ciesze się, że nie muszę nad tym myśleć.

Pozdrawiam!

Wielkimi krokami zbliża się koniec kolejnego kalendarzowego roku. Serwisy branżowe prześcigają się w konkursach i plebiscytach na najlepsze, najgorsze, najśmieszniejsze i najnudniejsze gry, filmy, piosenki i wydarzenia. Nie chcąc pozostać w tyle i my startujemy z podobnym plebiscytem, który ma za zadanie wyłonić NAJ- naszego kochanego forum. Do wszystkich kategorii radzę podejść z należytym dystansem, bo plebiscyt jest formą forumowej zabawy, w związku z którą, mam nadzieję, nikt nie będzie się jakoś specjalnie wiązał.

Sam konkurs zostanie rozstrzygnięty po dwóch etapach. Pierwszy, który zaczyna się właśnie teraz, to nominacje do poszczególnych kategorii. Wszyscy zainteresowani mogą odwiedzić link z formularzem i wypełnić go wedle własnego uznania. Osoby/tematy/wydarzenia, które będą nominowane najczęściej oraz te, które zostaną wybrane przez administrację, przejdą do drugiego etapu czyli faktycznego głosowania. W każdej z kategorii pojawi się do 6 opcji, których wybór w osobnym formularzu będzie oznaczał oddany głos. Naturalnie, posiadacze największej liczby głosów w tym ostatnim głosowaniu zostaną laureatami wyróżnień danych kategorii, a dla wszystkich takich osób przygotujemy specjalne rangi, które wraz z unikalnym kolorem nicku będzie można nosić na forum przez określony czas.

Krótkie QA dotyczące nominowania:

Czy liczba nominacji będzie miała wpływ na czyjąś wygraną?- Nie, nominacje mają nam jedynie pokazać kogo chętnie widzielibyście w danych kategoriach. Dopiero głosowanie w 2 etapie wyłoni zwycięzców.Gdzie mogę nominować i głosować?- Nominować możesz https://docs.google.com/forms/d/1Iz3p-FV_jAoJ6cUcgWmUScLkdssw1nwiTGG3lB5Xvmc/viewform?usp=send_form, natomiast formularz do głosowania zostanie otwarty i udostępniony w późniejszym terminie.Jak mogę nominować?- Wejdź w link podany powyżej i wypełnij puste pola nazwami użytkowników, linkami do tematów lub opisem wydarzenia roku, które nominujecie. Od i do kiedy mogę nominować/głosować?- Nominować możesz już teraz i ten etap głosowania potrwa do końca poniedziałku, tj. 7. grudnia. We wtorek, dzień później, pojawi się link do formularza z głosowaniem na zwycięzców.Kogo mogę nominować?- Absolutnie każdego, kto według Ciebie pasuje do danej kategorii. Można nominować również administrację oraz samych siebie.Czy nominowanie jest anonimowe?- Zarówno nominowanie jak i głosowanie będzie w pełni anonimowe.Czy mogę nominować samego siebie?- Tak, możesz?Czy mogę nie nominować nikogo?- Tak, możesz pozostawić puste pole, jeżeli nie masz pomysłu na to co/kogo nominować.Jak będzie wyglądała sprawa nagród za zwycięstwa w kategorii?- Szczegóły nagród zdradzimy w nieco późniejszym terminie, kiedy sam plebiscyt będzie dobiegał końca.Masz inne pytanie - zadaj je poniżej, w tym temacie lub za pośrednictwem PW.

Użytkownik roku

najmilszy, najlepszy, najpopularniejszy, najbardziej wartościowy dla forum. Taki, bez którego to miejsce byłoby po prostu gorsze

UżySzkodnik roku

przeciwieństwo Pana/Pani z kategorii wyżej. Postów tego użytkownika raczej unikasz - jeżeli możesz :szczerbaty:

Śmieszek roku

Użytkownik, którego posty bawią i potrafią poprawić nawet najsmutniejsze dni. Dostawca najlepszych tekstów, ripost, śmiesznych filmów, obrazków albo żartów - Wy wybieracie!

Spamer roku
Jeżeli wydaje Ci się, że posty tego użytkownika widzisz w niemal każdym dziale i temacie forum, to prawdopodobnie należy mu się nagroda w tej kategorii

Choleryk roku
Użytkownik, dla którego żadne wydarzenie forum nie jest wystarczająco dobre. Bez niego nie byłoby pewnie połowy forumowych dramatów i awantur

Temat roku
Najciekawszy, najbardziej popularny, najśmieszniejszy albo najgłupszy. Przede wszystkim taki, który zapadł wam w pamięć w 2015 roku

Wydarzenie roku
Do tej kategorii może trafić cokolwiek: ktoś został zbanowany, ktoś wszczął awanturę, strona zmieniła wygląd. Jeżeli szczególnie pamiętasz jakieś wydarzenie ubiegłego roku, to powinno znaleźć się w tej kategorii

LINK DO FORMULARZA NOMINACJI: https://docs.google.com/forms/d/1Iz3p-FV_jAoJ6cUcgWmUScLkdssw1nwiTGG3lB5Xvmc/viewform?usp=send_form