Co ma serial do anime? Przynajmniej serial czegoś Cię nauczy.
Przeraża mnie twój punkt widzenia.. Serial czegoś nauczy? o.O to wyjadacz mózgu który jest stworzony pod prymitywną publikę, oglądają to ludzie którym się nie powodzi bądz nasi dziadkowie którzy nie mają co zrobić z czasem. Może zauważyliscie, że w takich serialach używa się tylko 500 najbanalniejszych słów żeby każdy mógł zrozumieć o czym tam mówią. Polski język liczy sobie dużo więcej słów ale dla prymitywnych ludzi są one poza zasięgiem dlatego telewizja się dla nich dostosowuję. Śmieszy mnie jak ktoś mówi że serial jest git bo to shit ;] taki mały rym.
Anime sam oglądam, aktualnie Bleach'a i bawią mnie wypowiedzi: "To są Bajki dla dzieci" "Oglądasz Bajki?" z przykrością pewnie teraz niektórym uświadomie że to nie są bajki. Anime to Anime a Bajka to kur.. Bajka xD
Anime nie jest pozbawione przemocy, nagości, krwawych scen oraz innych tego typu doznań. Tym się różni od Bajki że jest kierowane do starszej grupy ludzi, a nie tak jak bajka która jest robiona pod kątem 2-3 letniego widza, oczywiście brak już takich fajnych bajek jak Tom i Jerry albo Struś Pędziwiatr, a nawet Johnego Bravo którego Kocham teraz wypuszczają wytwórnie jakieś Ligi Sprawiedliwych itp. które wpajają w dzieci sporo agresji.
To tyle na ten temat