Po pi po

Co ma serial do anime? Przynajmniej serial czegoś Cię nauczy.

Przeraża mnie twój punkt widzenia.. Serial czegoś nauczy? o.O to wyjadacz mózgu który jest stworzony pod prymitywną publikę, oglądają to ludzie którym się nie powodzi bądz nasi dziadkowie którzy nie mają co zrobić z czasem. Może zauważyliscie, że w takich serialach używa się tylko 500 najbanalniejszych słów żeby każdy mógł zrozumieć o czym tam mówią. Polski język liczy sobie dużo więcej słów ale dla prymitywnych ludzi są one poza zasięgiem dlatego telewizja się dla nich dostosowuję. Śmieszy mnie jak ktoś mówi że serial jest git bo to shit ;] taki mały rym.

Anime sam oglądam, aktualnie Bleach'a i bawią mnie wypowiedzi: "To są Bajki dla dzieci" "Oglądasz Bajki?" z przykrością pewnie teraz niektórym uświadomie że to nie są bajki. Anime to Anime a Bajka to kur.. Bajka xD

Anime nie jest pozbawione przemocy, nagości, krwawych scen oraz innych tego typu doznań. Tym się różni od Bajki że jest kierowane do starszej grupy ludzi, a nie tak jak bajka która jest robiona pod kątem 2-3 letniego widza, oczywiście brak już takich fajnych bajek jak Tom i Jerry albo Struś Pędziwiatr, a nawet Johnego Bravo którego Kocham :D teraz wypuszczają wytwórnie jakieś Ligi Sprawiedliwych itp. które wpajają w dzieci sporo agresji.

To tyle na ten temat :)

DOKŁADNIE xD

Niby anime nie wzbudza u dzieci agresji.

, oglądają to ludzie którym się nie powodzi

Znów się bawicie w psychologów. Podobnie pisaliście o simsach. Więc Zagubieni, Skazany na Śmierć i Dr. House to gniot? Bo to przecież także są seriale. Mało kto w cywilizowanym świecie nie ogląda przynajmniej jednego serialu. Gdyby nie one nie wiedział byś się jak zachować w danej sytuacji, jaką podjąć decyzję przed trudnym dylematem , zawsze wyciągniesz z odcinka jakieś wnioski, morał. Jak intelektualnie dorośniesz to na pewno oderwiesz się od anime. To jest w prostu żałosne jak dorosły facet ogląda rysunkowy film. Niezależnie od tematu, poziomu agresji to i tak facet raczej powinien oglądać prawdziwe kino i realnych aktorów.. Poza tym obejrzałem wczoraj wybrany odcinek Naruto. Tam jest także potoczne słownictwo. Co chwile tylko jakieś durne dialogi typu "Ktoś tam zginął bądź mszczą się na sobie".

500 najbanalniejszych słów żeby każdy mógł zrozumieć o czym tam mówią.

Bo ludzie mówią językiem potocznym ,a nie naukowym.

Koniec już z tym tematem bo i tak nie dacie mi za wygraną. A za kilka lat wasze kobiety będą się z was śmiały jak będziecie siedzieć przed tym wieczorami, także ze swoimi dziećmi.

No i jesteś w błędzie, ja np. nie oglądam żadnego serialu gdyż mnie one wgl'e nie intresują. Owszem anime wzbudzają w dzieciach agresję ale nie są kierowane do takiego młodego pokolenia jak nasze bajki.

"Jak intelektualnie dorośniesz to na pewno oderwiesz się od anime." - ubawiłem się po pachy. Czyli w tym momencie obrażasz każdego kogo to interesuję. Osądy tego typu zachowaj dla siebie a nie wystawiaj na forum publicznym, bo po tym moge powiedzieć że to ty nie dorosłeś intelektualnie. Każdy człowiek jest inny i każdy interesuję się czymś innym więc komentarze twojego typu, że zamiłowanie znika z wikiem są nie na miejscu. Nie podoba Ci się ta forma rozrywki okey ale nie obrażaj innych fanów.

Każde anime jest inne i dociera do każdego inaczej, mi osobiscie Naruto nie przypada do gustu gdyż wolę coś, że tak ujmę mocniejszego. Ale nie obrażam ludzi którzy uważają Naruto za The Best Anime. Mogę ewentualnie wyraźic moją opinię i się z tym nie zgodzić ale nie mam prawa ich za to negować.

Ech, czyli co? Mam przestać robić to co lubie bo jest "dla dzieci" w przekonaniu niektórych?

Jak bym tak myslał to bym dużej ilości rzeczy nie robił, np asg.

Swoją drogą polecam Zero No Tsukaima :P

Co do filmiku, z 1 posta... to ujdzie ale jak dla mne jest bardzo "uszo je...y"

Co do filmiku, z 1 posta... to ujdzie ale jak dla mne jest bardzo "uszo je...y"

Co ty gadasz kozacki jest :D

Niby anime nie wzbudza u dzieci agresji. Znów się bawicie w psychologów. Podobnie pisaliście o simsach. Więc Zagubieni, Skazany na Śmierć i Dr. House to gniot? Bo to przecież także są seriale. Mało kto w cywilizowanym świecie nie ogląda przynajmniej jednego serialu. Gdyby nie one nie wiedział byś się jak zachować w danej sytuacji, jaką podjąć decyzję przed trudnym dylematem , zawsze wyciągniesz z odcinka jakieś wnioski, morał. Jak intelektualnie dorośniesz to na pewno oderwiesz się od anime. To jest w prostu żałosne jak dorosły facet ogląda rysunkowy film. Niezależnie od tematu, poziomu agresji to i tak facet raczej powinien oglądać prawdziwe kino i realnych aktorów.. Poza tym obejrzałem wczoraj wybrany odcinek Naruto. Tam jest także potoczne słownictwo. Co chwile tylko jakieś durne dialogi typu "Ktoś tam zginął bądź mszczą się na sobie".Bo ludzie mówią językiem potocznym ,a nie naukowym.Koniec już z tym tematem bo i tak nie dacie mi za wygraną. A za kilka lat wasze kobiety będą się z was śmiały jak będziecie siedzieć przed tym wieczorami, także ze swoimi dziećmi.

Oglądałeś Berserka? Widać nie... oglądnij to zobaczymy! Jak na razie to mówisz tylko o Naruto, które jest anime przeznaczonym raczej dla dzieci. Porozmawiajmy o Anime, które są dla troszkę starszych widzów. Pojedynczy przykład: Ecchi, to są Anime, które na pewno dziecku byś nie puścił. A to tylko jeden z gatunków Anime, które są dla bardziej dorosłej publiczności.

Dobre słowa, u nas Bajka to Bajka a Anime można podzielić na kategorie dla młodszej grupy oraz dla tych starszych. Są anime przygodowe jak i anime Thrillery. Osobiscie bardziej bym Anime przypożądkował nazwe Film, a nie bajka.

Jak na razie to mówisz tylko o Naruto, które jest anime przeznaczonym raczej dla dzieci.

Nie zgodze się z tym oglądasz Shippuddena ? nie sądzie że to jest dla dzieci chyba że oglądasz na Jetixie Q8A xD

Zapewniam Cię Broniu, że Jetixa w ogóle nie oglądam ~ Q8A

Nie zgodze się z tym oglądasz Shippuddena ? nie sądzie że to jest dla dzieci chyba że oglądasz na Jetixie Q8A xD

Sprzeczanie się jakie anime jest dla dzieci a jakie nie będzie tu bezcelowe. Są tylko anime dla młodszej jak i starszej grupy ludzi jak i anime wyłącznie dla tej starszej grupy. Więc pominmy to, crracked uraził w tym temacie każdego Anime fana i na tym teraz powinien się temat zakończyć a myślę że różnice miedzy Anime a TZW. "Bajkami" są już wyjaśnione powyżej.

Jeszcze slowo, jesli juz to anime czy manga jest stylem specyficznej kreski. W zadnym wypadku nie jest bajka, a ze dzieciakom rysunki sie kojarza z bajkami? Craccked polecam Ci serie GITS, moze wtedy zmienisz zdanie :)

Nie wiem jak można w wieku 15-16 lat oglądać na tyle durne bajki.

Skoro lubisz uogólniać, to ja nie wiem jak można oglądać wrestling, poddajesz się amerykańskiej prostocie i tandecie rodem z Kentucky, Arkansas czy Ohio.

To tak apropo bezsensownego pieprzenia które rozpocząłeś.

crracked, przykro mi to mowic, ale jestes troche ograniczony. Wiem, mocne slowa, ale musze tak stwierdzic po twoich wypowiedziach w tym temacie. Rysunek, animacja, sa sztuka, taka sama jak "prawdziwe" filmy. Co z tego, ze to jest narysowane? Czy to odrazu znaczy, ze jest skierowane dla dzieci? Nie. Rysunek to sztuka filmowa, ktora zachwyca swoim niepowtarzalnym wygladem, a ze tobie sie nie podoba...Moze jestes ograniczony emocjonalnie i nie potrafisz dostrzegac piekna? Nie wiem, nie mnie w to wnikac. Ale prosze cie, to, ze czegos nie rozumiesz, to nie znaczy, ze jest do d*py. Ja nie rozumiem wszystkich ksiazek murakamiego, ale to nie znaczy, ze sa do d*py (troche dziwne porownanie, ale chyba oddalem sens).

A co do seriali, pisales, ze one czegos ucza. Pomijam juz fakt, ze raczej tak nie jest, to powiem ci szcerze, ze to wlasnie anime sa glebsze i potrafia pokazac inny punkt widzenia. Nie mowie tutaj o produkcjach nastawionych na walke, bo one maja tylko i wylacznie bawic. Ale taki np. Sayonara zetsubou Sensei, jest produkcja, ktora osmiesza, krytykuje wpsolczesna japonie i ogolnie pop kulture. Uwypukla problemy ludzkosci itp. Takich anime jest wiele i uwierz mi, nie s akierowane dla dzieci.

Juz nie patrzac na anime, sa jeszcze inne animacje, rysunkowe, to one tez sa kierowane tylko do dzieci? Np. swietny Skhizein

?

A seriale zazwyczaj sa glupie i raczej smieszne. Mowie np. o skazanym na smierc. Fatalna gra aktorska, smieszna fabula, zero glebi. O ile 1 seria byla ciekawa, dobrze zrealizowane, o tyle nastepne sa tylko kolejnymi gwodzmi do trumny. O hałsie sie nie wypowiem, bo nie ogladalem, a z takim LOST jest podobnie jak ze skazanym. Kiedys OK, a teraz?

Pozdrawiam otwartych na swiat:)

Po pierwsze Wreslitng powstał w Japoni ,a po drugie http://pl.wikipedia.org/wiki/Wrestling. To nie jest sport jak tak bardzo chcecie do tego nawiązać do zapraszam na oddzielny temat.

Po pierwsze Wreslitng powstał w Japoni ,a po drugie http://pl.wikipedia.org/wiki/Wrestling. To nie jest sport jak tak bardzo chcecie do tego nawiązać do zapraszam na oddzielny temat.

Przekładając na wrestilngowską mowę, z jednego z większych face'ów forum, stałeś się nagle heelem. Nie przymierzając, podobnie jak CM Punk.

@Dzz

Ograniczenie emocjonalne to trochę przesada. Staraj się używać trochę mniej obraźliwej sformułowań. A co do seriali to się zgadzam, LOST z początku dla mnie był hitem, o tyle te kolejne serie już mniej mi się podobały. A z PB jest rzeczywiście podobnie. Nie wiem, co widzi w tym serialu wiele osób.

@OFF

Za oknem śnieg + wolny dzień = czuje się jakby było wolne przed Świętami Bożego Narodzenia.

1. Nigdy nie twierdziłem, że to sport, w sporcie nie ma scenariuszy (no chyba, że mowa polskiej lidze zza czasów Fryzjera ;))

2. Jaką różnice robi to, że powstał w Japonii skoro nawiązywałem to federacji amerykańskich, no chyba, że interesują Cię japońskie?

3. Człowieku naprawdę nie interesuje mnie co oglądasz, myślałem, że zrozumiesz kontekst mojej wypowiedzi.

I tak 90% z was to fani DB , Naruto i , POkemona . Anime to sztuka , ale jak każda sztuka nie dociera do każdago . Dam przykład z geir : Wolisz Diablo albo Baldurs Gate . NIby to samo a jak bardzo sie roznie

To jest nie do wytrzymania ! xD

w jakim sensie nie do wytrzymania ? ze niby to ma smieszyc ? grow up.

ogladam naruto, ale na jetixie to jest chlam, co do anime to te anime przeznaczone dla mlodziezy i starszej grupy ludzi, sa genialne, na prawde moze sie lezka w oku zakrecic.

I tak 90% z was to fani DB , Naruto i , POkemona . Anime to sztuka , ale jak każda sztuka nie dociera do każdago . Dam przykład z geir : Wolisz Diablo albo Baldurs Gate . NIby to samo a jak bardzo sie roznie

Jestem fanem GITS :P i lubie pania Mayor. i mam tsy latka, tsy i pul...

ogladam naruto, ale na jetixie to jest chlam, co do anime to te anime przeznaczone dla mlodziezy i starszej grupy ludzi, sa genialne, na prawde moze sie lezka w oku zakrecic.

Mi łezka się zakręciła w jakimś momencie DBZ i Naruto Shippueden, jak był odcinek "Dzieje Kakshiego" czy jakoś tak. Naprawdę niektóre Anime mają moc.

A z tego co widzę, to się zrobiła rozmowa o Anime :)